Projekt na EFZG-u

Susret studenata ekonomije s potencijalnim poslodavcima na „Business Matchmakeru”

žena sjedi

Studentima završnih godina ekonomskih usmjerenja otvorena je izvrsna prilika da se predstave pred ukupno 20 potencijalnih poslodavaca te da razviju svoje vještine samoprezentacije koje će im itekako koristiti prilikom potrage za praksom, pripravništvom ili poslom.

Prijave za studente ekonomskog usmjerenja na Business Matchmaker otvorene su 19. ožujka. Riječ je o projektu koji im pruža mogućnost susreta licem u lice s potencijalnim poslodavcima. Prvi će se održati 19. travnja 2018. u PDS dvoranama na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu s početkom u 9 sati.

Osim što im omogućava kontakt s poslodavcima, Business Matchmaker pomaže im i pri razvijanju sposobnosti i vještina samoprezentacije koje će im koristiti u procesima pronalaska stručne prakse, pripravništva ili posla. Stoga organizatori na prisustvovanje događaju potiču sve studente i studentice završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (IV. i V. godina studija).

Za prijavu je potrebno poslati životopis te odabrati skupinu poduzeća unutar koje kandidat želi pristupiti selekcijskom postupku. Broj je studenata koji mogu prisustvovati događaju ograničen, a moći će se predstaviti ukupno 20 potencijalnih poslodavaca koji će biti podijeljeni u tri grupe. Prva faza upoznavanja bazirana je na kratkim selekcijskim intervjuima u trajanju od 4 minute nakon kojih će poslodavci odabrane kandidate pozvati da sudjeluju u 20-minutnim intervjuima u popodnevnim satima. Nakon dva kruga intervjua studenti i poslodavci imat će priliku nastaviti druženje u neformalnoj atmosferi uz brojne dodatne sadržaje koji im se pripremaju.

Svi zainteresirani studenti ekonomskih usmjerenja mogu se prijaviti ili dodatno informirati o događaju na web stranici EFZG-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Euri

Programi „It Lab“ i „Generalna proba“

Erste banka omogućuje studentima obavljanje plaćene stručne prakse

Erste banka otvara priliku za stručnu praksu za studente tehničkog i ekonomskog usmjerenja. Prijave traju do 30. travnja.

Komunikacija_galeb i ljubav; izvor: Pixabay

Regrutacija u timu odnosa s javnošću

Svatko treba naučiti strateški komunicirati

Svatko je pozvan da se pridruži radu PR tima portala Studentski.hr, doprinese nekim novim suradnjama, i ono najvažnije – stekne iskustvo u planskom komuniciranju.

Zgrada fakulteta

Rješenja za bolju zajednicu

Studenti FER-a pomažu energetski siromašnim kućanstvima

FER-ovci obilaze 100 kućanstava u Zagrebu, donose im pakete energetski učinkovite opreme te ih savjetuju o načinima uštede energije.

https://pixabay.com/photos/usa-america-grand-canyon-travel-2647096/

„Right2Move!”

Novi Erasmus+ projekt za mlade Poljake, Španjolce i Hrvate

Erasmus+ svojim projektima mladima iz različitih dijelova svijeta nudi priliku da uz rad stvore nova znanja, prijateljstva i prije svega iskustva.

Čokolino Fit i Čokolino Plus

Nagradni natječaj

Čokolino je omiljeni obrok – tvrde studenti; evo kako ga pripremiti i kako ga osvojiti

Da je Čokolino mnogima omiljena poslastica, potvrdili su mnogi studenti; ono im je često ukusna zamjena za obroke iz menze. Budući da je, k tome, za njegovu pripremu potrebna tek pokoja minuta, 10 pobjednika nagradnog natječaja Podravke i portala Studentski.hr sigurno će obradovati.