LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje i razgovor

Susret riječkih studenata s rektoricom; pokazana statistika napretka, iskazani ciljevi za budućnost

Razgovor rektorice Prijić Samaržije sa studentima otvorio je mnoge teme u vezi s ciljevima Sveučilišta u Rijeci.

Razgovor rektorice Prijić Samaržije sa studentima otvorio je mnoge teme u vezi s ciljevima Sveučilišta u Rijeci.

Povodom nove akademske godine održan je susret studenata Sveučilišta u Rijeci s rektoricom Snježanom Prijić Samaržijom. Susret je započeo predavanjem rektorice o napretku Sveučilišta u posljednjih deset godina. Statistike su pokazale da je broj studenata na Sveučilištu porastao, kao i broj stranih studenata koji dolaze na razmjenu. Poboljšali su se i uvjeti studiranja pa tako na 14 studenata dolazi jedan nastavnik, istaknula je rektorica.

„Ako imamo problem s pasivnim studentima, predstavnicima je vrlo teško zastupati njihove interese“

Iznijela je i ciljeve za budućnost, a oni se odnose na pomoć studentima. Prije svega podrška je potrebna studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i studentima s invaliditetom. Studentski savjetovališni centar i dalje će se razvijati kako bi kvalitetno pružao pomoć studentima. Cilj je još i uključiti što više studenata u sveučilišna tijela te u volontiranja, što bi moglo donijeti bodove na studiju. U nastojanju je i da se poveća studentski smještaj.

Susret je završio studentskim pitanjima te je otvorena kratka diskusija. Susret se odvijao u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a koordinirala je predsjednica Zbora Pegi Pavletić.

 

FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI