Nove nastavne baze

Suradnjom fakulteta poboljšava se kvaliteta studiranja u Splitu

Splitska riva I

Sveučilište u Splitu je dobilo dvije nove nastavne baze čime će se poboljšati kvaliteta studiranja i studentske prakse.

Sveučilište u Splitu i Prirodoslovni-matematički fakultet dobili su nove nastavne baze i to Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS i Arheološki muzej u Splitu.

Ugovor o suradnji potpisali su rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Jelena Ružić, ravnateljica Medils-a i mr. sc. Damir Kliškić, ravnatelj Arheološkog muzeja. 

Ova suradnja, kao što su i naglasili predstavnici fakulteta, instituta i muzeja, donosi samo dobre stvari. Studentima će se poboljšati kvaliteta studiranja, omogućit će im se realizacija studentske prakse uz mentoriranje djelatnika ovih institucija te zajednički znanstveni i stručni projekti, a ovom prigodom Damir Kliškić je izrazio želju za suradnju s Kemijsko-tehnološkim fakultetom.

Dana 21. travnja će se obilježiti Dan nastavnih baza i na taj će način Sveučilište zahvaliti svim ustanovama i mentorima na suradnji.

Komentari na članak

Vezani članci

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Neslaganje s Europskom unijom

Studiranjem stječemo titule koje Europa ne priznaje

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola pokrenulo je apel za izmjenama zakona koji priznaju sporne titule.

Brucošijada u Splitu

Sveučilište u Splitu

Brucošijada splitskih studenata ovoga petka u Kauriju

Pozivaju se svi brucoši i studenti da ovoga petka polože svoj prvi ispit na Brucošijadi splitskih studenata powered by Jameson.

Corina K.

Mladi studenti u inozemstvu

„I tebe sam sit, Hrvatsko!“

Junaci (ili antijunaci, ovisno o vašoj interpretaciji) naše priče odlučili su svoje karijere graditi na znanju stečenom u inozemstvu. Hrvatska nije uspjela utažiti njihovu žeđ za ambicijama, pa su otišli u bijeli svijet.

Studentica i alkohol

Studenti i alkohol

Tamna strana studentskog života

Razuzdani tulumi dio su studentskog života, ali i veliki problem s kojim se studenti suočavaju. Konzumiranje alkohola u velikim količinama pretvara život studenata u noćnu moru.

Never give up on your stupid dreams

Tamara Kordovan

Studirati i raditi

Postoji razlika između studenta koji studira i studenta koji „studira i radi“. U našem je narodu onaj koji „studira i radi“ nekakva enigma koja nit' je tu – nit' je tamo, ništa ne stigne, a ipak nekako stiže sve. Postoji razlika i između onih koji rade za džeparac i onih koji rade za stanarinu. Ovoj drugoj skupini 600 kn džeparca mjesečno nije baš dovoljno za sve.