Studentsko natjecanje

SUPEUS Case Study stiže na FER, FSB i AF/GF; obuhvaća edukaciju studenta i nagrađivanje najboljih

Udruga SUPEUS

U sklopu SUPEUS Case Studyja studenti će imati priliku poslušati predavanja stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, a podijeljeni u timove od dvije do tri osobe rješavat će zadatke koji im donose vrijedne nagrade.

Osmu godinu zaredom SUPEUS – Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – organizira projekt SUPEUS Case Study, a održat će se od 10. do 14. prosinca. Riječ je o natjecanju kojem je cilj približiti studentima konkretne primjere problema i zadataka iz prakse te ih uz pomoć stručnih predavača upoznati s aktualnim temama iz područja kojima se udruga bavi.

Natjecanje je koncipirano u tri susreta, a oni će se pak održati na FER-u, FSB-u i AF/GF-u. Sastoje se od dva dijela – u prvom dijelu studenti slušaju predavanje stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem. Na svakom od susreta najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok tim s najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Program:

  • FSB, 10. prosinca  Primjenom solarne energije do manjih troškova

Svrha je radionice upoznati studente s komponentama solarnih sustava i njihovim modifikacijama kako bi se postigla energetska i ekonomska ušteda.

  • AF/GF, 11. prosinca  Prozor prema sv(i)jet(l)u ušteda

Na zadanom objektu treba predložiti rješenje rasporeda prostorija, položaja i veličine otvora kako bi se uz pravilno provjetravanje i dobitke sunčeve energije omogućili ugodnost življenja i smanjeni troškovi stanovanja.

  • FER, 12. prosinca Projektiranje sustava OIE-a za potrebe izoliranog naselja

Potrebno je projektirati sustav obnovljivih izvora energije s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile energetske potrebe objekata.

Svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 14. prosinca. Studentima će se tada predstaviti suradničke tvrtke na projektu. U tijeku su prijave za sudjelovanje, a vrše se na poveznici, gdje možete pronaći i pregled svih SCS-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

Lika Cave Trekk

„Lika Cave Trekk"

Trčanje od špilje do špilje povezano s „nacionalnim licem humanosti“

– Želimo oduševiti sportaše i njihove navijače, a naša priroda uz ovakav sportski koncept to sigurno može. – ističe ravnateljica Pećinskog parka Grabovača.

CEOI 2015.

Srednjoeuropska informatička olimpijada

Četiri medalje mladim hrvatskim informatičarima

Među 44 natjecatelja, hrvatski informatičari osvojili su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje.

unisporthr

Završnica sveučilišnog prvenstva Hrvatske

Zagrebačko sveučilište osvojilo najviše trofeja

Sveučilište u Zagrebu pokazalo je da ima najbolje sportaše i sportašice u velikom finalu studentskih sportova u Poreču.

SUPEUS izabrao novu upravu

Pred SUPEUS-om brojni zadatci i izazovi

Izabrana nova Uprava udruge SUPEUS

U ponedjeljak 30. rujna 2013. godine, na Građevinskom fakultetu, održana je izborna skupština studentske udruge SUPEUS.

Veterinarski fakultet Zagreb

Zabavno druženje

Studenti Veterinarskog fakulteta imaju svoj dan; uključeno roštiljanje

Veterinarski fakultet odlučio je uložiti u bolji odnos studenata i profesora te će 20. travnja održati Dan studenata koji će biti prepun zabavnih događaja i ukusne hrane.