Studentsko natjecanje

SUPEUS Case Study stiže na FER, FSB i AF/GF; obuhvaća edukaciju studenta i nagrađivanje najboljih

Udruga SUPEUS

U sklopu SUPEUS Case Studyja studenti će imati priliku poslušati predavanja stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, a podijeljeni u timove od dvije do tri osobe rješavat će zadatke koji im donose vrijedne nagrade.

Osmu godinu zaredom SUPEUS – Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – organizira projekt SUPEUS Case Study, a održat će se od 10. do 14. prosinca. Riječ je o natjecanju kojem je cilj približiti studentima konkretne primjere problema i zadataka iz prakse te ih uz pomoć stručnih predavača upoznati s aktualnim temama iz područja kojima se udruga bavi.

Natjecanje je koncipirano u tri susreta, a oni će se pak održati na FER-u, FSB-u i AF/GF-u. Sastoje se od dva dijela – u prvom dijelu studenti slušaju predavanje stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem. Na svakom od susreta najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok tim s najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Program:

  • FSB, 10. prosinca  Primjenom solarne energije do manjih troškova

Svrha je radionice upoznati studente s komponentama solarnih sustava i njihovim modifikacijama kako bi se postigla energetska i ekonomska ušteda.

  • AF/GF, 11. prosinca  Prozor prema sv(i)jet(l)u ušteda

Na zadanom objektu treba predložiti rješenje rasporeda prostorija, položaja i veličine otvora kako bi se uz pravilno provjetravanje i dobitke sunčeve energije omogućili ugodnost življenja i smanjeni troškovi stanovanja.

  • FER, 12. prosinca Projektiranje sustava OIE-a za potrebe izoliranog naselja

Potrebno je projektirati sustav obnovljivih izvora energije s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile energetske potrebe objekata.

Svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 14. prosinca. Studentima će se tada predstaviti suradničke tvrtke na projektu. U tijeku su prijave za sudjelovanje, a vrše se na poveznici, gdje možete pronaći i pregled svih SCS-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

Pozivnica

Zašto ostati u Hrvatskoj?

AIESEC-ova konferencija 12.11. u Westinu – prijavi se!

Youth Speak Forum konferencija je u organizaciji AIESEC Zagreba - međunarodne studenske organizacije.

Prijavite se na splitsku predselekciju IMAGINE festivala

Natječaj za glazbenike

Prijavite se na splitsku predselekciju IMAGINE festivala

Prijavite se na 11. IMAGINE festival na kojem ćete se okušati u live izvedbama i na kojem ćete imati priliku čuti sve glazbene stilove.

Dvorana Krešimira Ćosića

Zadar Dogus Baketball Tournament

Spektakl u hrvatskom gradu košarke

Zadarski turnir jedan je od najjačih pripremnih turnira u Europi. Ove godine poseban će biti i po odličjima koja će se dodjeljivati.

Vikanje u laptop

Programersko natjecanje

Studenti maratonci u 24-satnom Gewathonu

U sklopu splitskog programa GEW-a polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel-diskusijama, „networking“ događajima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon.

Valeo auto

Valeo innovation challenge contest

Prilika za najkreativnije studente da stvore automobil budućnosti

Učinite način na koji koristimo automobil u 2030. godini inteligentnijim, zelenijim i zabavnim u isto vrijeme.