Studentsko natjecanje

SUPEUS Case Study stiže na FER, FSB i AF/GF; obuhvaća edukaciju studenta i nagrađivanje najboljih

Udruga SUPEUS

U sklopu SUPEUS Case Studyja studenti će imati priliku poslušati predavanja stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, a podijeljeni u timove od dvije do tri osobe rješavat će zadatke koji im donose vrijedne nagrade.

Osmu godinu zaredom SUPEUS – Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje – organizira projekt SUPEUS Case Study, a održat će se od 10. do 14. prosinca. Riječ je o natjecanju kojem je cilj približiti studentima konkretne primjere problema i zadataka iz prakse te ih uz pomoć stručnih predavača upoznati s aktualnim temama iz područja kojima se udruga bavi.

Natjecanje je koncipirano u tri susreta, a oni će se pak održati na FER-u, FSB-u i AF/GF-u. Sastoje se od dva dijela – u prvom dijelu studenti slušaju predavanje stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, dok u drugom dijelu, podijeljeni u timove od dvije do tri osobe, rješavaju zadatak vezan uz temu predstavljenu predavanjem. Na svakom od susreta najbolji timovi osvajaju vrijedne nagrade, dok tim s najviše osvojenih bodova na sve tri radionice osvaja posebnu nagradu za interdisciplinarnost.

Program:

  • FSB, 10. prosinca  Primjenom solarne energije do manjih troškova

Svrha je radionice upoznati studente s komponentama solarnih sustava i njihovim modifikacijama kako bi se postigla energetska i ekonomska ušteda.

  • AF/GF, 11. prosinca  Prozor prema sv(i)jet(l)u ušteda

Na zadanom objektu treba predložiti rješenje rasporeda prostorija, položaja i veličine otvora kako bi se uz pravilno provjetravanje i dobitke sunčeve energije omogućili ugodnost življenja i smanjeni troškovi stanovanja.

  • FER, 12. prosinca Projektiranje sustava OIE-a za potrebe izoliranog naselja

Potrebno je projektirati sustav obnovljivih izvora energije s pohranom električne energije kako bi se zadovoljile energetske potrebe objekata.

Svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 14. prosinca. Studentima će se tada predstaviti suradničke tvrtke na projektu. U tijeku su prijave za sudjelovanje, a vrše se na poveznici, gdje možete pronaći i pregled svih SCS-a. 

Komentari na članak

Vezani članci

1

Finale programa „Katalog poduzetničkih ideja”

Aplikacija za ulazak u virtualni svijet financija proglašena najboljom

U četvrtak 28. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković u Puli” održano je finale „Kataloga poduzetničkih ideja”. Pobjedu je odnio tim Ekonomske škole iz Pule.

Elektrijada

Elektrijada 2015.

Zagrebački FER obranio naslov najboljeg u regiji

Studenti i studentice FER-a osvojili su prvo mjesto na ovogodišnjoj Elektrijadi u konkurenciji od dvadeset fakulteta iz regije.

aplikacija

Tehnološka inovacija

Studentice FER-a osmislile aplikaciju za pčelare

Antonija Mušćet, Snježana Draženović, Martina Majcen i Matea Tomeljak odlučile su se prijaviti na App Start Contest u čije su finale i ušle. Njihova aplikacija se zove „Beekeeper“, a do njene realizacije su došle zajedničkim snagama. 

Hacking night 2015

Dio EU kampanje „Cyber Security Month“

Hacking Night 2015.: okušajte se u etičkom hakiranju

Pozivaju se svi mladi entuzijasti, zaljubljenici u računalstvo i stručnjaci za informacijsku sigurnost da se pridruže i okušaju u timskom natjecanju u etičkom hakiranju.

STEM Games

Međunarodno natjecanje u znanju i sportu

Studenti 11 hrvatskih fakulteta zajedno organiziraju STEM događanje godine

Znanje, sport, edukacija i zabava čine STEM Games događajem koji izlazi iz okvira običnog natjecanja. Sudjelovanjem u njegovim aktivnostima, studenti će promišljati i o razvoju tehnologije te tehnološkom napretku koji mijenja društvo u kojem živimo.