Sigurnosna konferencija

Suosnivač Skypea otvorio FSec govoreći o sigurnosti komunikacije na internetu

Alen Đurić

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Upravo je njima posvećena sedma FSec konferencija koja se nastavlja 8. rujna u Varaždinu.

U varaždinskom HNK-u, u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike i partnerskih institucija i tvrtki, 7. rujna započela je sedma FSec sigurnosna konferencija. Riječ je o najvećoj konferenciji vezanoj uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji. Okupila je više od 470 stručnjaka, što iz nacionalnih institucija koje pokrivaju područje sigurnosti, što iz tvrtki koje se bave ovim danas vrlo zanimljivim područjem. Cilj i jest bio okupiti neke od najvećih svjetskih stručnjaka te tvrtki koje se bave područjem sigurnosti, kako bi razmijenili znanja, prezentirali današnje trendove, iskustva te proanalizirali moguće buduće prijetnje.

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Postizanje i održavanje zadovoljavajuće razine sigurnosti na ovim područjima ovisi o dostupnosti odgovarajućeg broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i o svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite. Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća FSec konferencija, pa tako i ovogodišnje.

Foto: FOI

U ime organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi svečano je otvorio skup, a osim njega sve sudionike pozdravili su ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, brigadir Damir Terzić, izaslanik Predsjednice RH, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina g. Zlatan Avar te dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček. Prvo pozvano predavanje održao je Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, govoreći o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na internetu. Nakon njega predavanje je održala Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi.

Posjetitelje drugi dan očekuje još niz kvalitetnih predavanja i radionica, koje će se odvijati na pet pozornica istovremeno. Značajno unapređenje konferencije je i Job Fair kojem je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Više informacija o FSec2017 konferenciji potražiti na službenoj stranici.
 

Komentari na članak

Vezani članci

BUS konferencija

Projekt udruge HSA

„Business u sportu” – novo izdanje najveće sportske konferencije u Hrvatskoj

Iva Olivari, Aleksandra Radujko, Joško Jeličić i Igor Čerenšek samo su neka od imena koja će iznijeti svoja iskustva na drugom izdanju najveće sportske konferencije u Hrvatskoj, koja je nagrađena Dekanovom nagradom EFZG-a. Sudjelovanje je besplatno.

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko, poslovna konferencija

Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko na konferenciji „Should I stay or should I go?“

Svaka dobra ideja može pronaći svoje mjesto na tržištu, bitno je samo ne odustati od nje

Da bi sebi stvorili priliku za poduzetnički pothvat Natko Bošnjak i Slaven Pokrivko morali su pronaći put kojim će se probiti kroz sve barijere suvremenog tržišta. Njihova je ideja bila inovativna, a naizgled vrlo jednostavna.

Zoran Bekić

Stručna konferencija

Sudionici Dana e-infrastrukture – Srce DEI 2019 sudjeluju u oblikovanju budućnosti znanosti i visokog obrazovanja

– Uz upoznavanje s aktivnostima na projektima HR-ZOO i CroRIS sudionici konferencije imat će mogućnost kroz otvorene i konstruktivne rasprave doprinijeti daljnjoj provedbi ovih projekata, koji će bez dvojbe oblikovati budućnost znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj. – istaknuo je zamjenik ravnatelja Srca.

AIESEC konferencija „Youth to business”

Studentska konferencija

„Youth to business”: Proaktivnošću protiv nezaposlenosti

Čak 15 poslovnih stručnjaka studenti dovode na konferenciju „Youth to business” koja će se održati 24. veljače s početkom od 9 sati. S poslovnim ekosustavom sudionike će upoznati Petar Ćuk (Mediatoolkit), Tanja Džido (Shhhefica), Ivan Novaković (INA) i druga uspješna imena.

WYA Tjedan: „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice“

WYA tjedan: „Sloboda i odgovornost: Rješenja mladih za probleme današnjice“

U Zagrebu se održava konferencija o pitanjima i problemima mladih

Cilj je konferencije omogućiti susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o pitanjima koje mladi smatraju važnima te predložili smjernice za njihovo rješavanje.