Sigurnosna konferencija

Suosnivač Skypea otvorio FSec govoreći o sigurnosti komunikacije na internetu

Alen Đurić

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Upravo je njima posvećena sedma FSec konferencija koja se nastavlja 8. rujna u Varaždinu.

U varaždinskom HNK-u, u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike i partnerskih institucija i tvrtki, 7. rujna započela je sedma FSec sigurnosna konferencija. Riječ je o najvećoj konferenciji vezanoj uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji. Okupila je više od 470 stručnjaka, što iz nacionalnih institucija koje pokrivaju područje sigurnosti, što iz tvrtki koje se bave ovim danas vrlo zanimljivim područjem. Cilj i jest bio okupiti neke od najvećih svjetskih stručnjaka te tvrtki koje se bave područjem sigurnosti, kako bi razmijenili znanja, prezentirali današnje trendove, iskustva te proanalizirali moguće buduće prijetnje.

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Postizanje i održavanje zadovoljavajuće razine sigurnosti na ovim područjima ovisi o dostupnosti odgovarajućeg broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i o svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite. Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća FSec konferencija, pa tako i ovogodišnje.

Foto: FOI

U ime organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi svečano je otvorio skup, a osim njega sve sudionike pozdravili su ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, brigadir Damir Terzić, izaslanik Predsjednice RH, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina g. Zlatan Avar te dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček. Prvo pozvano predavanje održao je Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, govoreći o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na internetu. Nakon njega predavanje je održala Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi.

Posjetitelje drugi dan očekuje još niz kvalitetnih predavanja i radionica, koje će se odvijati na pet pozornica istovremeno. Značajno unapređenje konferencije je i Job Fair kojem je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Više informacija o FSec2017 konferenciji potražiti na službenoj stranici.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Gmail

Korisnici Gmaila oprez!

Mijenjajte Gmail lozinke: procurilo oko 5 milijuna korisničkih imena i lozinki

Korisnicima Gmaila preporuča se da preventivno promijene svoju lozinku.

Izlaganje na Youth to Business Forumu

Jednodnevna konferencija za poduzetnike i studente

Youth to Business konferencija – „Generacija Y“

Generacija Y su ljudi rođeni između osamdesetih godina i novog milenija, vezano za njih postoji mnogo karakteristika koje su najočitije kada završe školovanje i krenu raditi.

Tina Lee Odinsky-Zec

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2018: Eksperimentima do uspjeha na svim područjima

Pojam eksperimenta u poslovnom segmentu na novom izdanju QED-a promatrat će se u kontekstu strategije, prodaje, razvoja, timskog rada, procesa, alata itd. O ovoj temi govorit će Tina Lee Odinsky-Zec, direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa i mnogi drugi.

EBAN Winter University 2016

Europska konferencija poslovnih anđela

Studentima veliki popusti na ulaznice za EBAN Winter University

U cijenu je uključen ulaz na dva dana konferencije, ručak za oba dana te ulaz na završni networking party. Ova ponuda je limitirana, odnosno traje do srijede 23. studenog u 23 sata.

PMIDAYZ

Važnost upravljanja projektima

„Projekti mijenjaju svijet“ na PMIDayz-u u Osijeku

PMIDayz ugostio je preko sto polaznika. Glavno ime konferencije bio je filmski redatelj i scenarist Rajko Grlić, inače redovni profesor s američkog Sveučilišta Ohio.