LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnosna konferencija

Suosnivač Skypea otvorio FSec govoreći o sigurnosti komunikacije na internetu

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Upravo je njima posvećena sedma FSec konferencija koja se nastavlja 8. rujna u Varaždinu.

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Upravo je njima posvećena sedma FSec konferencija koja se nastavlja 8. rujna u Varaždinu.

U varaždinskom HNK-u, u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike i partnerskih institucija i tvrtki, 7. rujna započela je sedma FSec sigurnosna konferencija. Riječ je o najvećoj konferenciji vezanoj uz informacijsku sigurnost u Hrvatskoj i regiji. Okupila je više od 470 stručnjaka, što iz nacionalnih institucija koje pokrivaju područje sigurnosti, što iz tvrtki koje se bave ovim danas vrlo zanimljivim područjem. Cilj i jest bio okupiti neke od najvećih svjetskih stručnjaka te tvrtki koje se bave područjem sigurnosti, kako bi razmijenili znanja, prezentirali današnje trendove, iskustva te proanalizirali moguće buduće prijetnje.

Informacijska i kibernetička sigurnost ključni su izazovi s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva, pa tako i Republika Hrvatska. Postizanje i održavanje zadovoljavajuće razine sigurnosti na ovim područjima ovisi o dostupnosti odgovarajućeg broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i o svijesti javnosti o rizicima i primjerenim načinima zaštite. Upravo je školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite jedna od glavnih zadaća FSec konferencija, pa tako i ovogodišnje.

Foto: FOI

U ime organizacijskog odbora konferencije, doc. dr. sc. Tonimir Kišasondi svečano je otvorio skup, a osim njega sve sudionike pozdravili su ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, brigadir Damir Terzić, izaslanik Predsjednice RH, pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina g. Zlatan Avar te dekan Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Neven Vrček. Prvo pozvano predavanje održao je Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, govoreći o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na internetu. Nakon njega predavanje je održala Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi.

Posjetitelje drugi dan očekuje još niz kvalitetnih predavanja i radionica, koje će se odvijati na pet pozornica istovremeno. Značajno unapređenje konferencije je i Job Fair kojem je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Više informacija o FSec2017 konferenciji potražiti na službenoj stranici.
 

FOTO: FOI