Volonterska praksa u SIK-u

Sudjelujte u provedbi nagrađivanih studentskih projekata i postanite PR stručnjaci

PR - naslovna

Naučite komunicirati, slati uspješna priopćenja za medije, pisati dobre PR tekstove i steknite neophodna iskustva za svoju buduću karijeru u odnosima s javnošću – prijave su otvorene do 21. listopada 2018.

U vrijeme ubrzanog razvoja tehnologije i nevjerojatnog rasta važnosti društvenih mreža vrlo je teško povjerovati u činjenicu da nam fakultetsko obrazovanje pruža sve alate potrebne za kasniji rad u struci – a to posebno vrijedi za one kojima će karijera ovisiti o internetu. Ako ste studenti novinarstva, komunikologije, odnosa s javnošću, srodnih studija ili jednostavno mislite da je posao u medijima idealan za vas, a pritom ste proaktivni, nije vam stran multitasking i ogranizacijske sposobnosti imate u malom prstu, prijavite se za volontiranje u timu odnosa s javnošću udruge Studentski informativni kutak i praksom upotpunite sva ona teorijska znanja koja daje formalno obrazovanje.

Poslovni svijet današnjice od mladih ima velika očekivanja koja se posebice odnose na radno iskustvo – a mi nudimo baš to kako biste postali dio ovoga svijeta. Nije nam važno imate li iskustva u PR-u jer vam nudimo mogućnost da kod nas načinite svoje prve korake, važno je samo da ste komunikativni, motivirani i spremni na naprezanje moždanih vijuga. Tikekom naše prakse teorijsko će se poznavanje pojmova priopćenja za medije, pokroviteljstva i sponzorstva, kao event menadžmenta pretvoriti u konkretne vještine. Naučit ćete i komunicirati kao veliki kada zatreba poslati službeni mail ili obaviti telefonski poziv, a pisanje PR tekstova po naputku za klijenta i profesionalno ponašanje u kriznim situacijama postat će dio vaše svakodnevice uz pregršt zabavnih druženja i rada na nagrađivanim projektima.

Kako se prijaviti i postati članom ovoga dinamičnog tima? Svaki pravi PR-ovac dobro poznaje svoju organizaciju. Ako do sada niste, vrijeme je da u potpunosti upoznate udrugu Studentski informativni kutak. Bacite se na istraživanje kako biste što bolje riješili nekoliko zadatka prije nego što nam se pridružite.

  • Odaberite jedan od projekata udruge SIK (Studentski.hr, Maraton karijera i sl.) i na maksimalno jednoj stranici opišite kako biste potencijalnim partnerima i sponzorima predstavili vrijednost naših projekata za studente i mlade. To može biti event, prezentacija, serija članaka ili nešto sasvim drugo. Usudite se razmišljati izvan kutije i upotrijebite sve svoje kreativne vještine.
  • Svoje ideje upotpunite priopćenjem ili pozivom za medije u njegovoj jednostavnoj klasičnoj formi (nova stranica dokumenta).
  • Kao šlag na torti, svom prijedlogu dodajte poslovni e-mail namijenjen konkretnim partnerima ili sponzorima po vašem izboru (nova stranica dokumenta).
  • Za kraj svojim zadacima priložite životopis i vidimo se na razgovoru.

Rješenja svojih zadataka pošaljite na mail ljudski.resursi@studentski.hr do 21. listopada u 23:59 s naznakom Želim biti PR-ovac!

Ako mislite da se ipak ne biste uklopili u ovaj tim, možda ste stvoreni za neki drugi od naših timova: redakciju, community management, marketing ili ljudske potencijale. Sve informacije o njima nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Muzej iluzija pretvara se u Muzej realnosti

Suradnja Muzeja iluzija i UNICEF-a

Odvažite se iskusiti realnost u Muzeju iluzija

Muzej iluzija danas i sutra pretvara se u Muzej realnosti, i to prvi u svijetu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

https://www.pinterest.com/pin/733383120540199829/

Luka Basa

Iskustvo nadobudnog studenta: najčudniji razgovor za posao

Svakom razgovoru za posao treba pristupiti pomalo nadobudno, ali s dozom samokontrole. No što kada nadobudnost zakaže, a ti samo šutiš i klimaš glavom pred osobom koja te intervjuira?

Tebe tražimo

Regrutacija članova

Iskustvo ne pada s neba – stekni ga na portalu Studentski.hr i ostalim SIK-ovim projektima

Ponajveći studentski portal u Hrvatskoj i ove jeseni otvara svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 21. listopada pronađi svoj novi tim u udruzi Studentski informativni kutak, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.

Knjiga, učenje

Studentske muke po učenju

Atraktivne lokacije za učenje u Osijeku

Budući da dolazi lijepo vrijeme, studenti biraju mjesta za učenje koja nisu zatvorena soba ili nekakva prostorija u domu/stanu. Koje lokacije krije Osijek?

https://www.pinterest.com/pin/7459155618863961/

Work & Travel USA: intervju sa studenticom Veronikom

Radite i putujte po Americi, ali budite na oprezu i čitajte između redaka

Work and Travel USA program je kulturne razmjene studenata koji omogućuju studentima iz cijelog svijeta da tijekom ljetnih mjeseci borave u Americi i da tamo obavljaju poslove sezonskog karaktera. Da bismo dobili informacije iz prve ruke, porazgovarali smo s osječkom studenticom Veronikom.