Volonterska praksa u SIK-u

Sudjelujte u provedbi nagrađivanih studentskih projekata i postanite PR stručnjaci

PR - naslovna

Naučite komunicirati, slati uspješna priopćenja za medije, pisati dobre PR tekstove i steknite neophodna iskustva za svoju buduću karijeru u odnosima s javnošću – prijave su otvorene do 21. listopada 2018.

U vrijeme ubrzanog razvoja tehnologije i nevjerojatnog rasta važnosti društvenih mreža vrlo je teško povjerovati u činjenicu da nam fakultetsko obrazovanje pruža sve alate potrebne za kasniji rad u struci – a to posebno vrijedi za one kojima će karijera ovisiti o internetu. Ako ste studenti novinarstva, komunikologije, odnosa s javnošću, srodnih studija ili jednostavno mislite da je posao u medijima idealan za vas, a pritom ste proaktivni, nije vam stran multitasking i ogranizacijske sposobnosti imate u malom prstu, prijavite se za volontiranje u timu odnosa s javnošću udruge Studentski informativni kutak i praksom upotpunite sva ona teorijska znanja koja daje formalno obrazovanje.

Poslovni svijet današnjice od mladih ima velika očekivanja koja se posebice odnose na radno iskustvo – a mi nudimo baš to kako biste postali dio ovoga svijeta. Nije nam važno imate li iskustva u PR-u jer vam nudimo mogućnost da kod nas načinite svoje prve korake, važno je samo da ste komunikativni, motivirani i spremni na naprezanje moždanih vijuga. Tikekom naše prakse teorijsko će se poznavanje pojmova priopćenja za medije, pokroviteljstva i sponzorstva, kao event menadžmenta pretvoriti u konkretne vještine. Naučit ćete i komunicirati kao veliki kada zatreba poslati službeni mail ili obaviti telefonski poziv, a pisanje PR tekstova po naputku za klijenta i profesionalno ponašanje u kriznim situacijama postat će dio vaše svakodnevice uz pregršt zabavnih druženja i rada na nagrađivanim projektima.

Kako se prijaviti i postati članom ovoga dinamičnog tima? Svaki pravi PR-ovac dobro poznaje svoju organizaciju. Ako do sada niste, vrijeme je da u potpunosti upoznate udrugu Studentski informativni kutak. Bacite se na istraživanje kako biste što bolje riješili nekoliko zadatka prije nego što nam se pridružite.

  • Odaberite jedan od projekata udruge SIK (Studentski.hr, Maraton karijera i sl.) i na maksimalno jednoj stranici opišite kako biste potencijalnim partnerima i sponzorima predstavili vrijednost naših projekata za studente i mlade. To može biti event, prezentacija, serija članaka ili nešto sasvim drugo. Usudite se razmišljati izvan kutije i upotrijebite sve svoje kreativne vještine.
  • Svoje ideje upotpunite priopćenjem ili pozivom za medije u njegovoj jednostavnoj klasičnoj formi (nova stranica dokumenta).
  • Kao šlag na torti, svom prijedlogu dodajte poslovni e-mail namijenjen konkretnim partnerima ili sponzorima po vašem izboru (nova stranica dokumenta).
  • Za kraj svojim zadacima priložite životopis i vidimo se na razgovoru.

Rješenja svojih zadataka pošaljite na mail ljudski.resursi@studentski.hr do 21. listopada u 23:59 s naznakom Želim biti PR-ovac!

Ako mislite da se ipak ne biste uklopili u ovaj tim, možda ste stvoreni za neki drugi od naših timova: redakciju, community management, marketing ili ljudske potencijale. Sve informacije o njima nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljetna škola građevinarstva

Sveučilište u Splitu

Steknite iskustvo interdisciplinarnog i multikulturalnog učenja na ljetnoj školi u Splitu

Studenti mogu birati između sedam različitih programa iz područja građevinarstva, arhitekture i geodezije. Škola će se održavati od 5. do 9. rujna, a prijaviti se možete do 20. lipnja.

Regrutacija S4S

Natječaj za volontere

S4S prima nove članove u svoje aktivistički motivirane redove

U udruzi Studenti za studente Split možete steći znanja i vrijedna iskustva, koja će vam pomoći pri zapošljavanju, a osim toga upoznati nove prijatelje i zabaviti se. Prijavite se do 10. studenog.

13 besplatnih stvari na internetu koje morate iskoristiti

Lutanje bespućima interneta

13 besplatnih internetskih mogućnosti koje oduševljavaju

Donosimo vam potpuno besplatne, ali iznimno korisne mogućnosti koje internet pruža. Život bez njih postaje nezamisliv.

Ulica u Briselu

Pascalina

Biste li mogli hodati sami sa sobom?

Nakon desetak dana samostalnog putovanja, samorefleksije i promišljanja, na jednom sam mjestu sakupila razloge zašto mislim da biste na iduće zimovanje, ljetovanje ili odmor od faksa trebali otići – sami!

Razmjena mladih "Balkan identity of youth"

Projekt „Balkan identity of youth”

Sudjelujte u međunarodnoj razmjeni mladih u Rumunjskoj

Razmjena mladih je izvrsna prilika za stjecanje iskustva timskog rada u međunarodnom okruženju, upoznavanje mladih iz različitih kultura te usavršavanje engleskog jezika.