Volonterska praksa u SIK-u

Sudjelujte u provedbi nagrađivanih studentskih projekata i postanite PR stručnjaci

PR - naslovna

Naučite komunicirati, slati uspješna priopćenja za medije, pisati dobre PR tekstove i steknite neophodna iskustva za svoju buduću karijeru u odnosima s javnošću – prijave su otvorene do 21. listopada 2018.

U vrijeme ubrzanog razvoja tehnologije i nevjerojatnog rasta važnosti društvenih mreža vrlo je teško povjerovati u činjenicu da nam fakultetsko obrazovanje pruža sve alate potrebne za kasniji rad u struci – a to posebno vrijedi za one kojima će karijera ovisiti o internetu. Ako ste studenti novinarstva, komunikologije, odnosa s javnošću, srodnih studija ili jednostavno mislite da je posao u medijima idealan za vas, a pritom ste proaktivni, nije vam stran multitasking i ogranizacijske sposobnosti imate u malom prstu, prijavite se za volontiranje u timu odnosa s javnošću udruge Studentski informativni kutak i praksom upotpunite sva ona teorijska znanja koja daje formalno obrazovanje.

Poslovni svijet današnjice od mladih ima velika očekivanja koja se posebice odnose na radno iskustvo – a mi nudimo baš to kako biste postali dio ovoga svijeta. Nije nam važno imate li iskustva u PR-u jer vam nudimo mogućnost da kod nas načinite svoje prve korake, važno je samo da ste komunikativni, motivirani i spremni na naprezanje moždanih vijuga. Tikekom naše prakse teorijsko će se poznavanje pojmova priopćenja za medije, pokroviteljstva i sponzorstva, kao event menadžmenta pretvoriti u konkretne vještine. Naučit ćete i komunicirati kao veliki kada zatreba poslati službeni mail ili obaviti telefonski poziv, a pisanje PR tekstova po naputku za klijenta i profesionalno ponašanje u kriznim situacijama postat će dio vaše svakodnevice uz pregršt zabavnih druženja i rada na nagrađivanim projektima.

Kako se prijaviti i postati članom ovoga dinamičnog tima? Svaki pravi PR-ovac dobro poznaje svoju organizaciju. Ako do sada niste, vrijeme je da u potpunosti upoznate udrugu Studentski informativni kutak. Bacite se na istraživanje kako biste što bolje riješili nekoliko zadatka prije nego što nam se pridružite.

  • Odaberite jedan od projekata udruge SIK (Studentski.hr, Maraton karijera i sl.) i na maksimalno jednoj stranici opišite kako biste potencijalnim partnerima i sponzorima predstavili vrijednost naših projekata za studente i mlade. To može biti event, prezentacija, serija članaka ili nešto sasvim drugo. Usudite se razmišljati izvan kutije i upotrijebite sve svoje kreativne vještine.
  • Svoje ideje upotpunite priopćenjem ili pozivom za medije u njegovoj jednostavnoj klasičnoj formi (nova stranica dokumenta).
  • Kao šlag na torti, svom prijedlogu dodajte poslovni e-mail namijenjen konkretnim partnerima ili sponzorima po vašem izboru (nova stranica dokumenta).
  • Za kraj svojim zadacima priložite životopis i vidimo se na razgovoru.

Rješenja svojih zadataka pošaljite na mail ljudski.resursi@studentski.hr do 21. listopada u 23:59 s naznakom Želim biti PR-ovac!

Ako mislite da se ipak ne biste uklopili u ovaj tim, možda ste stvoreni za neki drugi od naših timova: redakciju, community management, marketing ili ljudske potencijale. Sve informacije o njima nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Mobitel

Tebe tražimo!

Postani „ćaća" za društvene mreže na portalu Studentski.hr

Ako ste aktivni na društvenim mrežama, volite lajkati i biti lajkani, nemate problema s brojkama, a još ih više volite gledati kako rastu, nudimo vam priliku da se pridružite našoj ekipi i pomognete nam da budemo viđeni. Jer biti viđen znači postojati.

Lazy senior

Puno se toga promijeni

Razlike između brucoša i starijih kolega

Biti brucoš ponekad nije lako, a isto vrijedi i za starije kolege. Međutim, nije isto pripadati jednoj ili drugoj grupi. Razlike su više nego očigledne.

Cvjetno naselje/učionica

Poštivanje pravila

Domski odbor najavio kontrolu korištenja učionice na „Cvjetnom”

Domski odbor SD-a „Cvjetno naselje” podsjeća na pravila korištenja učionice i najavljuje pojačanu kontrolu korisnika.

društvene mreže

Volonterska praksa

Ako želiš biti administrator ili upravljati društvenim mrežama portala Studentski.hr, tebe tražimo!

Središnji studentski portal u potrazi je za novim studentima koji će obavljati svoju volontersku praksu u timu administratora ili na području komunikacija i upravljanja društvenim mrežama. Prijavi se do 15. ožujka!

Marin pije

Marin Karadžija

Poticajno radno okruženje i tako to

Znaš sve prije svih, imaš svoje izvore, upoznaš ljude koji te upoznaju s drugim ljudima, ideš na te važne sastanke s ostalim šefovima, praviš se pametan, PR-ovcima se obraćaš s „ti“ jer si njuška.