Volonterska praksa u SIK-u

Sudjelujte u provedbi nagrađivanih studentskih projekata i postanite PR stručnjaci

PR - naslovna

Naučite komunicirati, slati uspješna priopćenja za medije, pisati dobre PR tekstove i steknite neophodna iskustva za svoju buduću karijeru u odnosima s javnošću – prijave su otvorene do 21. listopada 2018.

U vrijeme ubrzanog razvoja tehnologije i nevjerojatnog rasta važnosti društvenih mreža vrlo je teško povjerovati u činjenicu da nam fakultetsko obrazovanje pruža sve alate potrebne za kasniji rad u struci – a to posebno vrijedi za one kojima će karijera ovisiti o internetu. Ako ste studenti novinarstva, komunikologije, odnosa s javnošću, srodnih studija ili jednostavno mislite da je posao u medijima idealan za vas, a pritom ste proaktivni, nije vam stran multitasking i ogranizacijske sposobnosti imate u malom prstu, prijavite se za volontiranje u timu odnosa s javnošću udruge Studentski informativni kutak i praksom upotpunite sva ona teorijska znanja koja daje formalno obrazovanje.

Poslovni svijet današnjice od mladih ima velika očekivanja koja se posebice odnose na radno iskustvo – a mi nudimo baš to kako biste postali dio ovoga svijeta. Nije nam važno imate li iskustva u PR-u jer vam nudimo mogućnost da kod nas načinite svoje prve korake, važno je samo da ste komunikativni, motivirani i spremni na naprezanje moždanih vijuga. Tikekom naše prakse teorijsko će se poznavanje pojmova priopćenja za medije, pokroviteljstva i sponzorstva, kao event menadžmenta pretvoriti u konkretne vještine. Naučit ćete i komunicirati kao veliki kada zatreba poslati službeni mail ili obaviti telefonski poziv, a pisanje PR tekstova po naputku za klijenta i profesionalno ponašanje u kriznim situacijama postat će dio vaše svakodnevice uz pregršt zabavnih druženja i rada na nagrađivanim projektima.

Kako se prijaviti i postati članom ovoga dinamičnog tima? Svaki pravi PR-ovac dobro poznaje svoju organizaciju. Ako do sada niste, vrijeme je da u potpunosti upoznate udrugu Studentski informativni kutak. Bacite se na istraživanje kako biste što bolje riješili nekoliko zadatka prije nego što nam se pridružite.

  • Odaberite jedan od projekata udruge SIK (Studentski.hr, Maraton karijera i sl.) i na maksimalno jednoj stranici opišite kako biste potencijalnim partnerima i sponzorima predstavili vrijednost naših projekata za studente i mlade. To može biti event, prezentacija, serija članaka ili nešto sasvim drugo. Usudite se razmišljati izvan kutije i upotrijebite sve svoje kreativne vještine.
  • Svoje ideje upotpunite priopćenjem ili pozivom za medije u njegovoj jednostavnoj klasičnoj formi (nova stranica dokumenta).
  • Kao šlag na torti, svom prijedlogu dodajte poslovni e-mail namijenjen konkretnim partnerima ili sponzorima po vašem izboru (nova stranica dokumenta).
  • Za kraj svojim zadacima priložite životopis i vidimo se na razgovoru.

Rješenja svojih zadataka pošaljite na mail ljudski.resursi@studentski.hr do 21. listopada u 23:59 s naznakom Želim biti PR-ovac!

Ako mislite da se ipak ne biste uklopili u ovaj tim, možda ste stvoreni za neki drugi od naših timova: redakciju, community management, marketing ili ljudske potencijale. Sve informacije o njima nalaze se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

OTP banka

Savjeti za produktivnije studiranje

Greške koje biste trebali izbjegavati na fakultetu

Nešto što je tipično za svakog studenta jest odgađanje obaveza i ona poznata "sutra ću". Naravno, sve ovisi o vašim sposobnostima i mogućnostima da nadoknadite zaostale obaveze (bilo na faksu ili na studentskom poslu).

naslovna

Kako je studirati osobama starije dobi?

Rođena je 1944. godine, jednu diplomu već ima u rukama, a uskoro će imati i drugu

Gospođa Jasminka prvi fakultet završila je 1968. godine, a po završetku je dobila posao na kojem je ostala do kraja radnog vijeka. No onda se odlučila na upis još jednog fakulteta i to u dobi kada većina osoba njene generacije nikada ne bi pomislila na takvo nešto.

Studenti

Buđenje interesa i "znatiželje"

Agencija Degordian nadahnjuje volontere Studentskog.hr

Želja za radom, kreativnost, potreba za novim znanjima i iskustvima – sve su to osobine mladih volontera Studentskog.hr. Prepoznala ih je i agencija Degordian koja podržava rad portala.

Lektori

Volonterska praksa u SIK-u

Iskoristi znanja s faksa i pobrini se za to da u našim tekstovima nitko ne može naći grešku

Pravopis imaš u malom prstu, odlično barataš gramatikom i uživaš u ispravljanju tuđih grešaka? Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni, čini nam se da si prava osoba za naš lektorski tim. A znamo da ti prakse treba. iskoristi priliku da ju stekneš i prijavi se do 14. listopada.

Hermes Holm

Festival u Rovinju

Vodeći PR stručnjaci iz nagrađivanih agencija na „Danima komunikacija"

Do 13. veljače traju prijave za ovogodišnje izdanje velikog komunikacijskog festivala u Rovinju, a organizatori su već najavili prve komunikacijske stručnjake, svjetski poznate i priznate, koji će na istom gostovati.