LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživački rad

Sudjeluj u natječaju za Fulbright stipendiju u dvjema kategorijama

Raspisan je natječaj za Fulbright stipendiju za istraživački rad na američkim sveučilištima u akademskoj godini 2019/2020.

Raspisan je natječaj za Fulbright stipendiju za istraživački rad na američkim sveučilištima u akademskoj godini 2019/2020.

Fulbright stipendija dodjeljuje se u dvjema kategorijama: za studente i kandidate sa završenim doktoratom. Studentima se stipendija dodjeljuje za dva semestra, odnosno devet mjeseci, dok se za kandidate s doktoratom dodjeljuje za jedan ili dva semestra, odnosno za pet do devet mjeseci. Iznos i uvjeti stipendije ovise o programu, a sve stipendije pokrivaju troškove puta i osnovno osiguranje.

Prijave za studentsko-istraživački program

Kandidati bez završenog doktorata kao uvjet za prijavu moraju imati završen diplomski studij ili upisan poslijediplomski studij, a osnovni dokumenti koje je potrebno poslati poštom jesu:

  • kopija domovnice
  • kopija diplome diplomskog studija ili potvrda o upisu u doktorski program
  • pismo potvrde poslodavca o zaposlenju (na engleskom ili hrvatskom).

Potrebno je proći i TOEFL testiranje engleskog jezika, priložiti tri pisma preporuke te unaprijed dogovoriti suradnju s američkim sveučilištem. Navedeno je potrebno i za znanstveno-istraživački program.

Prijave za znanstveno-istraživački program

Uvjeti su za prijavu: završen doktorat (poslijediplomski studij), odlično poznavanje engleskog jezika, hrvatsko državljanstvo, zaposlenje u RH.

Poštom je potrebno poslati sljedeće dokumente: kopiju domovnice i diplome doktorskog studija, pismo potvrde poslodavca o zaposlenju koje može biti na hrvatskom ili engleskom jeziku te pozivnicu sveučilišta iz SAD-a. U elektroničkoj prijavi potrebno je priložiti: životopis u američkom, a ne Europass formatu, preporuke te prijedlog istraživačkog projekta.

Prijave traju do 12. svibnja. Više informacija dostupno je na poveznici, a za sve upite možete se obratiti na službeni mail

FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA ČULINA