Razvoj novih vještina

Sudjelovanjem na radionici izrade računalnih igara do 3 ECTS boda

radionica izrade igara

Zanima vas kako primijeniti osnovne koncepte izrade računalnih igara? Želite saznati kako osmisliti i kreirati nove mehanike i algoritme u području izrade računalnih igara? Onda je ovo prava radionica za vas jer ćete na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike dobiti idealnu priliku učiniti upravo to, a pritom i zaraditi 3 ECTS boda.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu organizira specijaliziranu edukativnu radionicu za sve zainteresirane studente koji žele unaprijediti svoje znanje programiranja i naučiti specifične algoritme vezane za razvoj računalnih igara. Oni koji bi se htjeli pobliže upoznati s procesom izrade računalnih igara imat će priliku to učiniti u razdoblju od 26. lipnja do 6. srpnja te 17. rujna 2018. godine Odlična je vijest da za sudjelovanje na radionici možete ostvariti i 3 ECTS boda.

Pod mentorstvom mag. inf. Mladena Koneckog studenti će dobiti izvrsnu mogućnost steći osnovna znanja izrade računalnih igara, upoznati se s procesom njihove izrade i razviti vještine potrebne za rad u tom području. Svrha radionice jest pobuditi interes polaznika za suvremenu industriju izrade računalnih igara koja je u neprestanom razvoju, posebice stoga što se u posljednjih nekoliko godina i u Hrvatskoj pojavljuju uspješna poduzeća koja se bave kreiranjem računalnih igara. 

Studenti koji budu sudjelovali na radionici naučit će nešto o razvoju računalnih igara, njihovim osnovnim elementima, ključnim konceptima logičkih igara, kao i animacijama u računalnim igrama. Isto tako, svi će se polaznici upoznati s igrama slaganja, igrama riječima te tzv. casual igrama, a na samom kraju radionice dobit će priliku za prezentaciju završnoga projekta

Nakon uspješnog svladavanja radionice polaznici će moći primijeniti osnovne koncepte izrade računalnih igara poput stvaranja vizualnih objekata, upravljanja ulaznim jedinicama, stvaranja animacija te programiranja interakcije s korisnikom. Također, moći će razumjeti algoritme koji se koriste u tipičnim žanrovima računalnih igara, kreirati i modificirati različite mehanike u računalnim igrama, ali i osmisliti te kreirati nove algoritme u području izrade računalnih igara.

Krajnji rok za prijavu istječe 10. lipnja, a vrijeme održavanja radionica bit će naknadno utvrđeno u dogovoru sa studentima. Prijave zainteresiranih studenata zaprimaju se online obrascem. Više informacija o temama radionice, mjestu i vremenu održavanja potražite na mrežnim stranicama Centra za podršku studentima i razvoj karijera  

 

Komentari na članak

Vezani članci

Stručna praksa u inozemstvu

Stručna praksa u inozemstvu

Otvoren natječaj za sve studente tehničkih i prirodnih znanosti

Studenti tehničkih i prirodnih znanosti imaju priliku biti dio praktičnog učenja svoje struke u inozemstvu.

Dalmacija u mom oku-studentsko putovanje

Udruga studenata grada Splita i Udruga studenata Makarskog primorja

Provedite prvomajski vikend u Dalmaciji!

Svi zainteresirani studenti mogu sudjelovati u putovanju, ali požurite s prijavama jer je ostao još mali broj slobodnih mjesta.

Poezija

Preporuke poezije

Pjesme koje bi svaki student trebao pročitati

Za vas smo odabrali nekoliko pjesama hrvatskih i svjetskih autora koje su, prema našem mišljenju, više nego vrijedne čitanja. Mnoge ste od njih zasigurno već pročitali. Ipak, nije naodmet podsjetiti na njih.

stresonja6

Savjeti za poboljšanje kvalitete života za vrijeme studiranja

FOTO: Kako preživjeti studentske dane?

Donosimo 8 korisnih savjeta za samopomoć u stresnim situacijama u kojima ćeš se sasvim sigurno naći tokom svoga studentskoga života.

Logo Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Prijave su moguće do 29. travnja u 16 sati.