Razvoj novih vještina

Sudjelovanjem na radionici izrade računalnih igara do 3 ECTS boda

radionica izrade igara

Zanima vas kako primijeniti osnovne koncepte izrade računalnih igara? Želite saznati kako osmisliti i kreirati nove mehanike i algoritme u području izrade računalnih igara? Onda je ovo prava radionica za vas jer ćete na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike dobiti idealnu priliku učiniti upravo to, a pritom i zaraditi 3 ECTS boda.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu organizira specijaliziranu edukativnu radionicu za sve zainteresirane studente koji žele unaprijediti svoje znanje programiranja i naučiti specifične algoritme vezane za razvoj računalnih igara. Oni koji bi se htjeli pobliže upoznati s procesom izrade računalnih igara imat će priliku to učiniti u razdoblju od 26. lipnja do 6. srpnja te 17. rujna 2018. godine Odlična je vijest da za sudjelovanje na radionici možete ostvariti i 3 ECTS boda.

Pod mentorstvom mag. inf. Mladena Koneckog studenti će dobiti izvrsnu mogućnost steći osnovna znanja izrade računalnih igara, upoznati se s procesom njihove izrade i razviti vještine potrebne za rad u tom području. Svrha radionice jest pobuditi interes polaznika za suvremenu industriju izrade računalnih igara koja je u neprestanom razvoju, posebice stoga što se u posljednjih nekoliko godina i u Hrvatskoj pojavljuju uspješna poduzeća koja se bave kreiranjem računalnih igara. 

Studenti koji budu sudjelovali na radionici naučit će nešto o razvoju računalnih igara, njihovim osnovnim elementima, ključnim konceptima logičkih igara, kao i animacijama u računalnim igrama. Isto tako, svi će se polaznici upoznati s igrama slaganja, igrama riječima te tzv. casual igrama, a na samom kraju radionice dobit će priliku za prezentaciju završnoga projekta

Nakon uspješnog svladavanja radionice polaznici će moći primijeniti osnovne koncepte izrade računalnih igara poput stvaranja vizualnih objekata, upravljanja ulaznim jedinicama, stvaranja animacija te programiranja interakcije s korisnikom. Također, moći će razumjeti algoritme koji se koriste u tipičnim žanrovima računalnih igara, kreirati i modificirati različite mehanike u računalnim igrama, ali i osmisliti te kreirati nove algoritme u području izrade računalnih igara.

Krajnji rok za prijavu istječe 10. lipnja, a vrijeme održavanja radionica bit će naknadno utvrđeno u dogovoru sa studentima. Prijave zainteresiranih studenata zaprimaju se online obrascem. Više informacija o temama radionice, mjestu i vremenu održavanja potražite na mrežnim stranicama Centra za podršku studentima i razvoj karijera  

 

Komentari na članak

Vezani članci

roboticbutt

Novi robot za medicinske svrhe

Robotska stražnjica Patrick pomaže studentima medicine u učenju

Patrick je robotska stražnjica dizajnirana u svrhu obuke studenata medicine za izvršavanje kolonoskopije.

Pridruži se znanstvenicima u velikoj avanturi na Institutu Ruđer Bošković

Ulaganje u znanje

Pridruži se znanstvenicima u velikoj avanturi na Institutu Ruđer Bošković

Saznaj što su biohakeri, kako skladištiti vodik, zaviri u nanomaterijale, sprijatelji se s fotonima i kemijaj na najjače sa znanstvenicima! Otiđi na Ruđer i uloži u svoje znanje bar na jedan dan!

Linija u menzi na Cvjetnom

Kvaliteta prehrane zagrebačkih studenata

Studenti otkrivaju koje menze izbjegavaju, a koje rado posjećuju

Ispitali smo zagrebačke studente što misle o menzama u kojima najčešće jedu te se čini da su, u globalu, vrlo zadovoljni.

Novac

Financiranje studentskih programa

Objavljeni prvi rezultati Natječaja za studentske programe 2016. godine

Objavljen je Prijedlog raspodjele financijskih sredstava namijenjenih za financiranje studentskih programa koji su prijavljeni na Natječaj za studentske programe za 2016. godinu.

Stripaški kružok Kluba Zona

Aktivnosti Kluba Zona

Stripaški kružok usmjeren na mlade splitske nade

 Josip Špika, Ante Ančić i Karla Drpić Granić govorit će o mogućnostima i prilikama za mlade, ulozi 24-satnog crtanja stripa te strip radionicama i druženjima.