LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javite se koordinatoricama i započnite avanturu

„Study in Denmark”: projekt mobilnosti mladih koji omogućava studiranje u Danskoj

Nastava se izvodi na engleskome jeziku, a svi su studijski programi besplatni.

Nastava se izvodi na engleskome jeziku, a svi su studijski programi besplatni.

Projekt koji je već zaživio u Mađarskoj i omogućio približno 500 studenata da nastave svoje visoko obrazovanje u Danskoj na 13 fakulteta u 20 gradova, napokon je stigao i u Hrvatsku.

Od početka 2015. godine svi hrvatski srednjoškolci i studenti mogu odabrati Dansku za nastavak svoga školovanja.

Nastava se izvodi na engleskome jeziku, a svi su studijski programi besplatni.

Preddiplomski studijski programi obuhvaćaju sljedeća područja: građevina, ekonomija, strojarstvo, prirodoslovne znanosti, tehnologije u medicini i farmaciji, humanističke znanosti, IT, menadžment i primarno obrazovanje.

Na diplomskoj se razini nudi pregršt specijaliziranih programa, o kojima više možete saznati na poveznici.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani za preddiplomski i diplomski studij, pri čemu je prvi korak kontaktiranje jedne od koordinatorica projekta u Hrvatskoj. Koordinatorice učenicima i studentima pomažu odabrati odgovarajući studijski program, provode ih kroz postupak prijave na fakultete, testiraju znanje engleskoga jezika (Oxford Placement Test), odgovaraju na sva dodatna pitanja te pomažu u potrazi za studentskim poslom i smještajem.

Evelin, studentica koja je nastavila školovanje u Danskoj, svoje iskustvo opisuje ovako:

– Početak mog novog života ovdje bio je neočekivano lagan. Mislim da je razlog tomu najvećim dijelom to što sam točno znala što me očekuje i to što su svi uključeni u projekt od početka pomagali. Sistem u Danskoj takav je da nemamo puno predavanja i trebamo sami organizirati vrijeme za ispunjavanje svojih zadataka, što meni odgovara. Uvijek imamo neke dodatne zadaće i zadatke koje možemo, ali i ne moramo ispuniti. Srećom, ljudi su oko mene vrlo motivirani, što i mene potiče na rad. Osim toga, dobro je što uvijek imamo mogućnost pitati što nas zanima te podijeliti ideje.

Rok prijave za akademsku godinu 2015./2016. je 15. ožujka, ali pojedini fakulteti uvažavaju i kasnije prijave. Sve važne informacije potražite na Facebook stranici. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu: studyindenmark.zagreb@gmail.com.

Za više informacija obratite se koordinatoricama projetka Study in Denmark – Hrvatska, Ivani Butigan i Marini Negotić, na telefonske brojeve: 091/585 7721 ili 091/788 2206

FOTO: HOSTELBOOKER.COM