LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira kamp za brucoše - Ribroo

Kamp za brucoše zamišljen je kao trodnevno druženje novoupisanih studenata sa starijim studentima, ali i međusobno kako bi se upoznali te brže i lakše prilagodili novoj sredini u kojoj se još nisu snašli.

Kamp za brucoše zamišljen je kao trodnevno druženje novoupisanih studenata sa starijim studentima, ali i međusobno kako bi se upoznali te brže i lakše prilagodili novoj sredini u kojoj se još nisu snašli.

Nakon upisa na fakultete novopečeni studenti puni su pitanja - od osnovnih poput što je to ECTS bod ili izvedbeni plan, do specifičnih poput koliko je pripreme potrebno za određene kolegije.

Kako bi se brucošima olakšala prilagodba na novo okruženje, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira drugi po redu Kamp za brucoše - Ribroo.

Ovim projektom novi saziv Studentskog zbora, čiji je predsjednik Aleksandar Šušnjar s Filozofskog fakulteta, a zamjenica Hana Grubišić s Učiteljskog fakulteta, počinje sa svojim aktivnostima. Iako nastava počinje tek početkom listopada, cilj je povezati studente i pokazati im kako Sveučilište funkcionira već prvi vikend studiranja.

Kamp za brucoše zamišljen je kao trodnevno druženje novoupisanih studenata sa starijim studentima, ali i međusobno kako bi se upoznali te brže i lakše prilagodili novoj sredini u kojoj se još nisu snašli. Sam je kamp osmišljen na način da su studenti podijeljeni u grupe koje vode stariji studenti. Organizirane su radionice po pojedinim fakultetima, odjelima i smjerovima koje će novim studentima pružiti najvažnije informacije o onome što ih čeka i upoznati ih sa svim prilikama i mogućnostima koje studiranje nudi, kao i sportska i teambuilding druženja.

Cijelo je događanje začinjeno i zabavom, a odvijat će se u Lanterni kraj Poreča i to od 3. do 5. listopada.

Upisi u ljetnom roku su završili, a na Sveučilištu u Rijeci popunjeno je 86% upisne kvote. Za početak akademske godine bit će organizirana i predavanja i radionice za brucoše na samom Sveučilištu, a početak nastave proslavit će i na već tradicionalnoj Sveučilišnoj brucošijadi.

Kako se prijaviti saznajte na službenoj stranici Kampa!

FOTO: FACEBOOK