LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva

Studentski kongres dobio podršku Ministarstva turizma i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Međunarodni je susret najveće studentsko okupljanje u Šibeniku koje se održava od 16. do 18. listopada.

Međunarodni je susret najveće studentsko okupljanje u Šibeniku koje se održava od 16. do 18. listopada.

Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva, projekt Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku, dobio je i službenu podršku Ministarstva turizma i predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Ministar Darko Lorencin prepoznao je uloženi trud u realizaciju projekta koji doprinosi edukaciji mladih, kvaliteti akademskog obrazovanja te povezivanju studenata na međunarodnoj razini. Posebno je istaknuo i odličnu priliku za promociju grada Šibenika, središnje Dalmacije, ali i cijele Hrvatske kao poznate i uspješne turističke destinacije.

U svom dopisu, Predsjednica je pohvalila projekt kao hvalevrijedan primjer visokog obrazovanja, gospodarstva i tržišta rada, koji pridonosi kvaliteti visokoškolskog obrazovanja, poziva na primjenu stečenih znanja i otvara mogućnosti povezivanja s gospodarskim, odnosno turističkim potencijalima. Predsjednica je posebno istaknula kongres na temu „Turizam doživljaja“ i njegov pozitivan doprinos promociji visokoobrazovnih i akademskih potencijala te učvršćivanju položaja Republike Hrvatske kao zemlje raznolikih mogućnosti.

Studentski zbor već naveliko promovira događaj među potencijalnim sudionicima. Prisustvo su potvrdili studenti i profesori sa preko 10 visokih učilišta u zemlji i inozemstvu, a ta će brojka rasti kako se približava početak akademske godine Posebno veseli podrška sa svih visokih učilišta turističkog usmjerenja iz Republike Hrvatske, čiji će studenti u budućnosti upravljati turizmom u državi, a koji će na ovaj način uz stručni program imati prilike upoznati se sa najboljim kulturnim i turističkim aspektima Šibenika.

Studentski zbor također poručuje da će očekivanih 150 do 200 sudionika biti smješteno u centru Šibenika, čime će se na najbolji način promovirati jedinstveni doživljaj srednjovjekovnog grada i njegovog kulturnog i turističkog potencijala.

Finalizira se i sadržaj kongresa čija je tema „Turizam doživljaja“. Izlaganja i okrugli stolovi, na kojima će gostovati vrhunski domaći i strani profesori te lokalni stručnjaci, obrađivat će teme eko-turizma, povijesti, kulture i sporta te ugostiteljstva, marketinga i poslovnog turizma.

Podsjetimo, Međunarodni susret najveće je studentsko okupljanje u Šibeniku, koje se održava od 16 do 18. listopada. Kroz organizaciju kongresa na lokacijama tvrđave sv. Mihovila, Eko kampusa Puljani u NP Krka i prostorima Veleučilišta u Šibeniku sudionicima, budućim menadžerima u turizmu, pruža se jedinstven doživljaj stjecanja bitnih znanja i vještina na autentičnim lokacijama županije.

Kako bi susret bio organiziran na što višoj razini, Studentski zbor VUŠ prikuplja donacije za organizacijske troškove. Kontakt možete ostvariti preko e-mail adrese: ankicaarbutina@gmail.com.