Smještaj u studentskom domu

Studentica se ne može useliti u sobu na Savi koju je rezervirala i platila; SC-u prioritet strani studenti, a njoj nudi zamjensku

Useljnje u dom

– Dolazim u skladište, a gospodin ostaje u čudu jer nema ključa moje sobe. U međuvremenu dolaze spremačice i govore kako su u toj sobi smješteni turisti. – prepričava studentica koja se nije mogla useliti u sobu koju je platila.

Useljenje u studentski dom za studenticu čiji su podaci poznati redakciji krenulo je naopako. Premda je na natječaju za smještaj ostvarila pravo na SD Stjepan Radić, u kojem je rezervirala sobu i odmah platila 375 kn za rujan kako ne bi izgubila tu rezervaciju, nije mogla preuzeti ključ sobe – jer se u njoj nalaze strani studenti.

– Dolazim u skladište, a gospodin ostaje u čudu jer nema ključa moje sobe. U međuvremenu dolaze spremačice i govore kako su u toj sobi smješteni turisti. Ništa mi nije jasno, a gospodin me iz skladišta šalje u tajništvo. Gospođa u tajništvu mi govori da se ništa ne brinem jer ćemo sad riješiti problem. – priča nam.

Studentica doznaje da se u svoju sobu ne može useliti sve do 25. rujna jer se produžio rok za odlazak manje grupe stranih studenata, ali će zato dobiti privremenu sobu

– Zamjenska soba me ponovno nije oduševila jer me dočekala prljava, ali možda me to još više ljuti zbog cijele situacije. Nije mi toliko stalo do toga da moram biti baš u točno određenoj sobi, ali ako sam ju rezervirala i platila, to očekujem. Razumijem da se studentski dom tijekom ljeta koristi kao turistički smještaj, ali smatram da neke granice moraju postojati. Ako studenti imaju pravo na useljenje od 1. rujna, onda je to krajnje vrijeme da se ostali isele. – dodala je. 

Iznenađena je i ljutita jer ju, kako kaže, nitko nije obavijestio unaprijed, a u domu joj nisu dali odgovor kako je uopće moguće da se prilikom plaćanja nije utvrdilo da je tu sobu već platio netko drugi. Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak tvrdi da su kontaktirali većinu studenata te da nisu upoznati s problemom ove studentice: 

 – Kontaktirali smo većinu tih studenata, dali im zamjensku sobu u istoj kategoriji do odlaska studentskih grupa, a ako je studentica o kojoj pišete imala problem, mi nismo upoznati s njim. Bitno je napomenuti da ista soba nije dva puta naplaćena, jer plaćena rezervacija vrijedi za istu zamjensku sobu koju je studentica platila.  

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Prestanak rada Kulture SC-a izazvao prosvjed „100,47 posto za kulturu“

Studentski centar u Zagrebu više nema četiri ključne djelatnosti (Prehrana, Smještaj, Kultura, Zajedničke službe) nakon što je Kultura prestala s radom i postala Samostalna služba za kulturu, šport i informiranje prema odluci sanacijske uprave.

Koncert

Koncerti u Studentskom centru

Objavljen prvi val izvođača SCool Festa; ulaz i ove godine besplatan

Dosad najavljeni izvođači za novo izdanje SCool Festa jesu: skupina koja je započela kao standardni hip-hop/trip-hop sastav, a koja je s godinama razvila vlastiti glazbeni izričaj – legendarni TBF, trap skupina čiji broj sljedbenika raste munjevitom brzinom – KUKU$ te DJ o kojem se pisalo kao o sinonimu za glazbenog znalca među domaćim DJ-ima – Petar Dundov.

Baltičko more

Marija Djedović

Erasmus iskustvo: Prvi dan u nepoznatom

Iskustvo odlaska na razmjenu je sjajno. Neopisivo uzbuđenje, temeljite pripreme i konačno, put u nepoznato. Ali, kao i uvijek, ima uspona i padova. Moj je prvi dan bio jedan veliki – pad.

SCZG izvana

Za filmofile

Zagrebački SC domaćin je 15. Festivalu 25 FPS, ulaz je besplatan

Članovi žirija Festivala 25 FPS u Zagrebu premijerno prikazuju izuzetne naslove indijske i britanske kinematografije i klasike materijalnog filma.

Miss naslovna

Intervju s Ivanom Marušić

Finalistica izbora za „Miss Hrvatske” o životu na Savi, studentskim obvezama i „beauty” rutini

Razgovarali smo s Ivanom Marušić, jednom od finalistica izbora za „Miss Hrvatske” i stanarkom Studentskog doma „Stjepan Radić”. Progovorila je o izboru ljepote, životu na Savi, studentskim obvezama te perspektivi mladih u manjim gradovima, a na kraju je za sve naše čitateljice otkrila i svoju „beauty” rutinu.