Smještaj u studentskom domu

Studentica se ne može useliti u sobu na Savi koju je rezervirala i platila; SC-u prioritet strani studenti, a njoj nudi zamjensku

Useljnje u dom

– Dolazim u skladište, a gospodin ostaje u čudu jer nema ključa moje sobe. U međuvremenu dolaze spremačice i govore kako su u toj sobi smješteni turisti. – prepričava studentica koja se nije mogla useliti u sobu koju je platila.

Useljenje u studentski dom za studenticu čiji su podaci poznati redakciji krenulo je naopako. Premda je na natječaju za smještaj ostvarila pravo na SD Stjepan Radić, u kojem je rezervirala sobu i odmah platila 375 kn za rujan kako ne bi izgubila tu rezervaciju, nije mogla preuzeti ključ sobe – jer se u njoj nalaze strani studenti.

– Dolazim u skladište, a gospodin ostaje u čudu jer nema ključa moje sobe. U međuvremenu dolaze spremačice i govore kako su u toj sobi smješteni turisti. Ništa mi nije jasno, a gospodin me iz skladišta šalje u tajništvo. Gospođa u tajništvu mi govori da se ništa ne brinem jer ćemo sad riješiti problem. – priča nam.

Studentica doznaje da se u svoju sobu ne može useliti sve do 25. rujna jer se produžio rok za odlazak manje grupe stranih studenata, ali će zato dobiti privremenu sobu

– Zamjenska soba me ponovno nije oduševila jer me dočekala prljava, ali možda me to još više ljuti zbog cijele situacije. Nije mi toliko stalo do toga da moram biti baš u točno određenoj sobi, ali ako sam ju rezervirala i platila, to očekujem. Razumijem da se studentski dom tijekom ljeta koristi kao turistički smještaj, ali smatram da neke granice moraju postojati. Ako studenti imaju pravo na useljenje od 1. rujna, onda je to krajnje vrijeme da se ostali isele. – dodala je. 

Iznenađena je i ljutita jer ju, kako kaže, nitko nije obavijestio unaprijed, a u domu joj nisu dali odgovor kako je uopće moguće da se prilikom plaćanja nije utvrdilo da je tu sobu već platio netko drugi. Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak tvrdi da su kontaktirali većinu studenata te da nisu upoznati s problemom ove studentice: 

 – Kontaktirali smo većinu tih studenata, dali im zamjensku sobu u istoj kategoriji do odlaska studentskih grupa, a ako je studentica o kojoj pišete imala problem, mi nismo upoznati s njim. Bitno je napomenuti da ista soba nije dva puta naplaćena, jer plaćena rezervacija vrijedi za istu zamjensku sobu koju je studentica platila.  

Komentari na članak

Vezani članci

11. pav

Vodič za brucoše

Studiranje u novom gradu: stan ili dom?

Uzeti stan poprilično je skupo u usporedbi s cijenama domova. U Zagrebu se kreću od 1500 kn pa sve do vrtoglavih 4000, a čak i ako u stanu imate, recimo, 2 ili 3 cimera, teško da ćete stan platiti manje od 1500 kuna...

Novi paviljoni na Savi

Studentski centar upozorava

Studenti, požurite s useljenjem u domove

Ove godine bi, prema rečenom, studentima koji su samo malo "ispod crte" trebala biti ustupljena mjesta onih koji se ne usele na vrijeme.

SCZG izvana

4354 studenata potopisalo ugovor o subvenciji

Već sutra možete očekivati isplatu subvencija!

Studenti će odmah dobiti isplate za rujan i listopad.

Cimeri

Razlozi zašto nam neće nedostajati sustanari

Cimeri iz pakla ili „Ti samo budi dovoljno daleko“

U trenutku rastanka ponekada zaboravite sve loše osobine svojih cimera ili cimerica, ali mi smo tu kako bismo vas na njih podsjetili. Bježite kući i ne osvrćite se.

Ostani u Hrvatskoj otvorenje

Edukativni dio SCool Festa

Sajam Ostani u Hrvatskoj prezentirao mogućnosti za mlade hrvatske poduzetnike i tvrtke u razvoju

U dvodnevnom programu koji se sastojao od panela, radionica i predavanja, svi su zainteresirani mogli u SC-u ili preko prijenosa uživo, koji je omogućio CARNet, saznati više o mogućnostima za poslovni napredak u Hrvatskoj.