LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FERsec Challenge 2018

Studenti za studente organiziraju radionicu o informacijskoj sigurnosti

Prijavite se i proširite svoje znanje o informacijskoj sigurnosti te sigurnosti računalnih mreža i aplikacija.

Prijavite se i proširite svoje znanje o informacijskoj sigurnosti te sigurnosti računalnih mreža i aplikacija.

Studenti iz udruge EESTEC organiziraju FERsec Challenge 2018, radionicu o računalnoj sigurnosti. Radionica započinje u subotu, 17. ožujka 2018, a trajat će sedam dana.

Prijaviti se mogu svi studenti koji će do početka radionice imati potrebna osnovna predznanja. Ona uključuju znanja niže razine iz područja operacijskih sustava i programiranja u assemblyju, što je potrebno za reverse engineering i razvoj exploita, te znanja o računalnim mrežama i webu potrebna za naprednu web-sigurnost. Ta su predznanja nužna kako bi studenti lakše pratili predavanja i kompetentnije pristupili natjecateljskom dijelu radionice. Predavanja će se održavati uglavnom od 16 do 20 sati, a sudionici će naučiti koristiti osnovne alate za ofenzivno i defenzivno testiranje aplikacija te računalnih sustava i mreža.

Radionica se sastoji od dva dijela. Prvi dio činit će predavanja koja će držati profesori Fakulteta elektrotehnike i računarstva te predavači iz industrije. Kao drugi dio radionice održat će se natjecanje Capture The Flag (CTF) u kojem će polaznici, organizirani u timove, moći provjeriti svoje novostečeno znanje. Svi sudionici dobit će certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna njihovom životopisu. Prijave su otvorene do ponedjeljka, 12. ožujka 2018. u ponoć, a ako ste zainteresirani, prijaviti se možete ovdje.

FOTO: FLICKR