Problemi u studentskom domu

Stanari Lašćine ogorčeni: „Usred rokova uzmu studentima internet na 3 dana”

Lašćina

Studente zagrebačkog Studentskog doma „Lašćina” u ponedjeljak je dočekalo neugodno iznenađenje – pristup domskom internetu bio im je onemogućen. Vratio se u srijedu, što nije bilo dovoljno da studenti budu zadovoljni.

Studente zagrebačkog Studentskog doma Lašćina, koji za vrijeme nedavnih renovacija ostalih zagrebačkih domova nije obnavljan, posljednjih dana zatekla je činjenica da se nisu mogli spojiti na internet. Usred ispitnih rokova takav im kvar nije išao na ruku, a ni period u kojem se problem riješio – a to su ne tako kratka 3 dana.

U grupi stanara SD-a Lašćina na društvenim mrežama osvanuo je niz komentara studenata koji su bili razočarani i ljuti. 

– Problem se neće riješiti s obzirom na to da ni studentska organizacija u obliku odbora ili predstavništva trenutno ne postoji, koji bi u ovakvoj situaciji mogli reagirati i otići ravno u SC kod glavnog upravitelja. Čini mi se da se neće ništa promijeniti ako ostanemo ovako pasivni. – navedeno je.

Naime, problem s nemogućnošću spajanja na internet u ovom domu javio se u ponedjeljak pa su studenti, vidjevši da se problem ne rješava, pronašli alternativne opcije, poput pisanja projekata za faks u menzi, gdje su se uspijevali spojiti na Eduroam, tvrdi studentica Iva.

Također studenti su se ovih dana nekoliko puta obratili Upravi doma, koja im je na sve upite odgovorila kako se na rješenju problema radi i kako će sve biti riješeno uskoro.

SD Lašćina, FOTO: Kate Vladislavić/Studentski.hr
 
Razumljivo je da se kvarovi događaju, smatraju studenti, ali je potrebno poraditi na njihovom bržem i efikasnijem rješavanju, kako se ovakve neugodnosti ne bi ponavljale. Internet se vratio u dom u srijedu u poslijepodnevnim satima, ali je potaknuo raspravu i o nizu drugih spornih točaka u domu.

Komentari na članak

Vezani članci

WhatSim

WhatSim

WhatsApp kartica spaja se na internet u inozemstvu

S ovom karticom korisnik će se moći spojiti na WhatsApp bilo gdje u svijetu, bez ikakvih ograničenja i bez troškova roaminga.

Facebook i ovisnost

Istraživanje EduCentra

Bez društvenih mreža je nemoguće, kažu studenti

Društvene mreže postale su najjednostavniji način za komunikaciju, a upravo ta činjenica dovodi do razmišljanja o njihovoj ulozi u životu mladih.

Putovanje

Postignut dogovor o prenosivosti sadržaja

Internetske sadržaje na koje ste pretplaćeni možete koristiti širom Europske unije

Odsada je moguće putovati Europom i pratiti svoje omiljene sadržaje, gdje god se nalazili. Svi poslužitelji, i javni i oni na pretplatu, omogućit će korištenje internetskih sadržaja u svim državama Europske unije.

troll1

Virtualni sadisti

Jesu li internetski trolovi psihopati?

Prema istraživanju znanstvenika iz University of Manitoba koje je objavljeno u časopisu „Personality and Individual Differences”, internetski trolovi su narcisoidni sadisti, psihopati i makjavelisti. U istraživanju je sudjelovalo 1200 ispitanika.

Budućnost obrazovanja

Budućnost obrazovanja

10 obrazovnih trendova koje treba pratiti

Svjesni smo činjenice da proces obrazovanja nije bio sklon naglim promjenama, međutim, nužno je pratiti trendove koji su neophodni za daljnji razvoj.