Problemi u studentskom domu

Stanari Lašćine ogorčeni: „Usred rokova uzmu studentima internet na 3 dana”

Lašćina

Studente zagrebačkog Studentskog doma „Lašćina” u ponedjeljak je dočekalo neugodno iznenađenje – pristup domskom internetu bio im je onemogućen. Vratio se u srijedu, što nije bilo dovoljno da studenti budu zadovoljni.

Studente zagrebačkog Studentskog doma Lašćina, koji za vrijeme nedavnih renovacija ostalih zagrebačkih domova nije obnavljan, posljednjih dana zatekla je činjenica da se nisu mogli spojiti na internet. Usred ispitnih rokova takav im kvar nije išao na ruku, a ni period u kojem se problem riješio – a to su ne tako kratka 3 dana.

U grupi stanara SD-a Lašćina na društvenim mrežama osvanuo je niz komentara studenata koji su bili razočarani i ljuti. 

– Problem se neće riješiti s obzirom na to da ni studentska organizacija u obliku odbora ili predstavništva trenutno ne postoji, koji bi u ovakvoj situaciji mogli reagirati i otići ravno u SC kod glavnog upravitelja. Čini mi se da se neće ništa promijeniti ako ostanemo ovako pasivni. – navedeno je.

Naime, problem s nemogućnošću spajanja na internet u ovom domu javio se u ponedjeljak pa su studenti, vidjevši da se problem ne rješava, pronašli alternativne opcije, poput pisanja projekata za faks u menzi, gdje su se uspijevali spojiti na Eduroam, tvrdi studentica Iva.

Također studenti su se ovih dana nekoliko puta obratili Upravi doma, koja im je na sve upite odgovorila kako se na rješenju problema radi i kako će sve biti riješeno uskoro.

SD Lašćina, FOTO: Kate Vladislavić/Studentski.hr
 
Razumljivo je da se kvarovi događaju, smatraju studenti, ali je potrebno poraditi na njihovom bržem i efikasnijem rješavanju, kako se ovakve neugodnosti ne bi ponavljale. Internet se vratio u dom u srijedu u poslijepodnevnim satima, ali je potaknuo raspravu i o nizu drugih spornih točaka u domu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kako biti loš cimer

Tamara Kordovan

Kako biti loš cimer

Dosta ti je toga da te nazivaju „odličnim cimerom”? Ide ti na živce što te ljudi hvale svojim prijateljima kao da imaš manire? Potraga za sustanarima nikad ti nije stvarala problem? Dopusti da ti pomognem s par profesionalnih savjeta!

Facebook logo

Internet ili Facebook svima?

Facebook dronovi, sateliti i laseri donose svima internet

Facebook planira spojiti dvije trećine populacije na svijetu koja nema pristup internetu koristeći dronove, satelite i lasere.

Novi paviljoni na Savi

PREDSTAVLJAMO

Sve što morate znati o portalu Studentski.hr

Ideja nastajanju portala Studentski.hr, javila se zbog potrebe studenata za objektivnim informacijama koje se ne prilagođavaju interesnim skupinama i pritiscima trećih strana. Od samoga početka mišljenja smo da informativni sadržaj moraju kreirati sami studenti te da je potrebno obuhvatiti cijelu hrvatsku akademsku zajednicu s posebnim naglaskom na sveučilišne centre kao što su Zagreb, Split, Osijek, Rijeka i sl.

Internet

10 najkorisnijih web stranica za studente

Stranice koje će studentima olakšati život

U moru studentskih obaveza, olakšajte si život uz deset korisnih web stranica.

Dani elektroničkih medija

Dani elektroničkih medija

Uskoro stupaju na snagu izmjene zakona o internetu, radiju i televiziji

Završeni su 9. Dani elektroničkih medija, odnosno 22. dani radija, 9. dani televizija i 9. dani interneta. Predstavnici medija suglasni su da Zakon o elektroničkim medijima više ne odgovara sadašnjim okolnostima.