LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Price Media Law Moot Court

Studenti Pravnog fakulteta osvojili nagradu za najbolji pisani podnesak

Studenti sa zagrebačkog Pravnog fakulteta sudjelovali su na natjecanju u Oxfordu na kojem su osvojili međunarodno priznanje.

Studenti sa zagrebačkog Pravnog fakulteta sudjelovali su na natjecanju u Oxfordu na kojem su osvojili međunarodno priznanje.

Studenti Pravnog fakulteta iz Zagreba osvojili su nagradu za najbolje pisane podneske i tužbe na međunarodnom natjecanju iz medijskog prava. Naziv nagrade je Price Media Law Moot Court. Pet studenata sudjelovalo je na natjecanju od 1. do 4. travnja 2014. godine u Oxfordu i plasirali su se među 16 najboljih timova.

Ove je godine na natjecanju sudjelovalo preko 70 ekipa iz 30 različitih zemalja svijeta.

Na prethodno održanom regionalnom natjecanju u Beogradu, od 13. do 15. prosinca prošle godine, ekipa s Pravnog fakulteta obranila je naslov najboljeg tima regije. Ove su godine glavne teme bile neovlašten pristup privatnim podacima i etički standardi za novinare. U pripremama zagrebačkih studenata sudjelovali su ne samo profesori s fakulteta, nego i asistenti te znanstveni novaci.

Sudjelovanje zagrebačkog Pravnog fakulteta zajedničkom su suradnjom omogućili Pravni fakultet i Regional Cooperation Council, ali i brojni odvjetnički uredi iz Zagreba.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR