LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drugi put zaredom

Studenti Pravnog fakulteta najbolji u regiji

Ekipa studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove je godina pobijedila na regionalnom natjecanju iz medijskog prava.

Ekipa studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove je godina pobijedila na regionalnom natjecanju iz medijskog prava.

 U Beogradu je održano drugo izdanje regionalnog natjecanjanja iz medijskog prava pod nazivom Price Media Law Moot Court Competition u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Natjecanje je trajalo od 13. do 15. prosinca 2013. godine i studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su u finalu pobijedili ekipu Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu te tako ponovnom pobjedom obranili titulu najboljih u regiji. Ovom su se pobjedom kvalificirali na međunarodno natjecanje u medijskom pravu koje će se održati u Oxfordu od 1. do 4. travnja 2014. godine, a na kojem je prošle godine sudjelovalo preko 80 sveučilišta iz cijelog svijeta.

Na natjecanju je sudjelovalo 40 natjecatelja i trenera te preko 30 sudaca i stručnjaka za medijsko pravo iz devet zemalja jugoistočne Europe. Ekipa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja se sastoji od studenata Morane Perušić, Teodora Skelina, Ane Vitauš, Daria Ćorića i Hrvoja Škalića, u finalu (do kojeg su došli s maksimalnim brojem pobjeda) je simulirala ulogu tužitelja pred sudačkim vijećem sastavljenim od uglednih pravnika i stručnjaka iz medijskog prava.

Ekipu studenata je pripremala Katedra za građansko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu pod mentorstvom asistentice Ive Kuštrak, zajedno s članovima prošlogodišnje pobjedničke ekipe. Uz ukupnu pobjedu na natjecanju, studenti su osvojili i nagradu za najbolje podneske, odnosno tužbu i odgovor na tužbu.

Na ovogodišnjem su se natjecanju studenti posebno bavili pitanjima neovlaštenog pristupa osobnim podacima i njihovim korištenjem, etičkim standardima za novinare i funkcioniranjem internetskih tražilica.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR