Simpozij na Filozofskom fakultetu u Osijeku

Studenti potiču razvoj svijesti o važnosti učitelja u odgojno-obrazovnom procesu

Simpozij

Sipozijem Moć odgoja i obrazovanja nastoji se prikazati sveobuhvatnost pedagogijske znanosti te poticati njezin interdisciplinarni pristup koji nudi široku lepezu zanimljivih područja i zanimanja. U njegov su program uključena studentska izlaganja, a prijave se primaju do 5. travnja.

Udruga studenata pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku (USPOS) organizira drugi po redu međunarodni studentski simpozij Moć odgoja i obrazovanja kojim žele potaknuti osvješćivanje o važnosti odgojno-obrazovnog procesa u razvoju mlade jedinke, a time i važnost učitelja kao ključnog čimbenika. Simpozij će se održati na njihovu fakultetu.

– Simpozijem se nastoji prikazati sveobuhvatnost pedagogijske znanosti te poticati njezin interdisciplinarni pristup koji nudi široku lepezu zanimljivih područja i zanimanja. Naglaskom na svemoćnost odgoja i obrazovanja cilj je popularizirati odgojno-obrazovne znanosti te istaknuti važnost i perspektivnost pedagogije u suvremenome svijetu. Također, otvaraju se mogućnosti za daljnji istraživački rad te stručnu i znanstvenu izgradnju budućih odgojno-obrazovnih djelatnika. - stoji na internetskoj stranici USPOS-a. 

Pozvani stručnjaci iz područja odgoja i obrazovanja održat će predavanja, a uključena su i studentska izlaganja, rasprave te interaktivne radionice. Naglašeno je da će za ovaj simpozij, osim formalnoga dijela, biti organizirana i neformalna druženja kako bi se studenti s različitih sveučilišta upoznali te tako stvorili mogućnost za stvaranje poznanstava, prijateljstava i suradničkih odnosa. 

Na simpozij se mogu prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih i poslijediplomskih studija putem Google obrasca. Sažetak koji će opisati zadatke, ciljeve i sadržaj izlaganja, pregled rezultata nedavnih istraživanja te zaključak izlaganja potrebno je poslati na adresu e-pošte: simpozij.uspos@gmail.com (zajedno s prijavnicom). Rok za slanje je 5. travnja 2019. godine, a povratnu informaciju o sudjelovanju na simpoziju možete očekivati do 15. travnja 2019. godine  

Detaljnije o simpoziju te o uputama za pisanje sažetaka i rada pročitajte na službenoj internetskoj stranici USPOS-a

Komentari na članak

Vezani članci

Ljuto dijete

Sorbus Aucuparia

Dragi političari: Prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvu!

Dragi političari, prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvo!

Paris

Ljetna konferencija u Parizu

Radionice o obrazovanju i ljudskim pravima za mlade

Tema ovogodišnjeg izdanja je „Obrazovanje i ljudska prava“, a uključuje tematske obilaske, radionice i konferencije. Program je namijenjen mladima koji žele usavršiti francuski jezik.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Jačanje suradnje i zajedništva između zagrebačkog Sveučilišta i Hrvata izvan domovine

Sporazum o suradnji u području obrazovanja i znanosti obuhvaća razvijanje studijskih programa kojima je cilj integracija i jačanje zajedništva Hrvata izvan domovine.

IRO

Institut za razvoj obrazovanja

IRO se nastavlja boriti za poboljšanje sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj

IRO je u proteklom strateškom razdoblju od 2011. do 2015. godine u potpunosti ostvario zadane strateške ciljeve i izrastao u vodeću stručnu organizaciju koja se bavi razvojem i zagovaranjem politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Predstavljanje novog broja časopisa

Studenti populariziraju pedagogiju Didaskalosom, promocija zakazana za 17. siječnja

Didaskalos je časopis koji već drugu godinu izdaju studenti Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, a ujedno jedan od najvažnijih projekata studenata pedagogije koji su organizirani u Udrugu. Promocija će se održati 17. siječnja na Fakultetu s početkom u 18 h.