Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studenti ne mogu više polagati ispite iz zimskog semestra u rujnu; Zbor nezadovoljan

Kasnonoćno učenje

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci bori se protiv ukidanja izvanrednog ispitnog roka u rujnu za predmete iz zimskog semestra. Traže komentare i prijedloge svojih kolega o navedenom pitanju.

Nakon stupanja na snagu novog Pravilnika o studijima Sveučilišta u Rijeci donesen je i Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Filozofskog fakulteta koji uređuje pitanje ispitnih rokova. U članku 39. naznačeno je: 

— Nositelj studija dužan je organizirati najmanje tri ispitna termina (datuma) za svaki predmet, a student može polagati ispit iz istog predmeta najviše tri puta u jednoj godini. 

Studenti Filozofskog fakulteta u Rijeci prije donošenja Pravilnika imali su na raspolaganju četiri ispitna roka za polaganje predmeta iz zimskog semestra. Predmete su mogli polagati na oba redovna roka u veljači, na jednom izvanrednom roku u travnju te na jednom izvanrednom roku u rujnu. No, više nemaju pravo izlaska na izvanredni rok u rujnu za predmete iz zimskog semestra. Upravo protiv ove odluke buni se Studentski zbor te traži pomoć svojih kolega. 

Raspitali smo se kakvo je uređenje na drugim fakultetima Sveučilišta u Rijeci. Primjerice, Učiteljski fakultet uopće nema izvanredni rok u rujnu za predmete iz zimskog semestra, dok s druge strane Pravni fakultet ima dva redovna roka u veljači te dva izvanredna roka u travnju, a studenti mogu izaći na tri roka redovno, dok prilikom izlaska na četvrti rok moraju uputiti molbu za mogućnost izlaska na navedeni. Na Ekonomskom je fakultetu situacija vrlo slična, njihovi se rokovi odvijaju u veljači, travnju i rujnu. 

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci smatra kako uklanjanje izvanrednog roka za predmete iz zimskog semestra u devetom mjesecu nije bio ispravan potez. Upravo zato postavili su kutiju te pozivaju sve studente Filozofskog fakulteta da ubace svoj komentar/prijedlog/primjedbu na uklanjanje roka. Nakon određenog vremena prikupit će komentare te će s konkretnim prijedlozima otići upravi Fakulteta za mogućnost povratka roka u rujnu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Zdrava hrana

Olakšani načini prehrane

10 stvari koje može učiniti vaša mikrovalna pećnica za koje niste znali

Dok nakon cjelodnevnog učenja zagrijavate posljednje ostatke ručka iz menze u mikrovalnoj pećnici, vjerojatno niste ni svjesni da ona može za vas učiniti mnogo više nego što mislite.

Smile emoji

Glazbeno-scensko djelo UFZG-a

„Srećko” putuje do dubrovačkog sveučilišnog kampusa

„Želja nam je prenijeti poruku i pokazati da su se mladi spremni angažirati, uložiti vrijeme i trud bez obzira na satnicu nastavnih kolegija.”

Stres; izvor: Pixabay

Savjeti uoči ispitnih rokova

Male stvari koje smanjuju ispitni stres

Tijekom ispitnih rokova dani uglavnom počinju i završavaju poznatim grčem u želucu. Bez obzira koliko se studenti svakodnevno šale na vlastiti račun, poznato je o kakvoj se zapravo količini stresa radi. Za početak poradite na smanjenju stresa, a onda će se i indeks popuniti.

Sveučilište u Rijeci

Prilika za stjecanje iskustva

Riječki Studentski zbor traži novog Pravobranitelja, članove, voditelje, koordinatore...

Otvorene su prijave za Studentskog pravobranitelja, članove i voditelje ureda i zbora te koordinatore. Prijaviti se mogu studenti Sveučilišta u Rijeci, a ostali uvjeti ovise o poziciji.

https://pixabay.com/en/skiing-girl-sun-snow-winter-ski-1723857/

Inicijativa studentskih predstavnika

KIF-ovcima smanjeni troškovi terenske nastave za oko 1000 kn; oslobođeni plaćanja skijaške karte

Zahvaljujući Studentskom zboru KIF-a, Zboru Sveučilišta u Zagrebu i studentskoj pravobraniteljici Šimić, studenti KIF-a ne moraju više izdvajati novce za skijašku kartu nužnu za prolazak obveznog predmeta Skijanje.