Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studenti ne mogu više polagati ispite iz zimskog semestra u rujnu; Zbor nezadovoljan

Kasnonoćno učenje

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci bori se protiv ukidanja izvanrednog ispitnog roka u rujnu za predmete iz zimskog semestra. Traže komentare i prijedloge svojih kolega o navedenom pitanju.

Nakon stupanja na snagu novog Pravilnika o studijima Sveučilišta u Rijeci donesen je i Pravilnik o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Filozofskog fakulteta koji uređuje pitanje ispitnih rokova. U članku 39. naznačeno je: 

— Nositelj studija dužan je organizirati najmanje tri ispitna termina (datuma) za svaki predmet, a student može polagati ispit iz istog predmeta najviše tri puta u jednoj godini. 

Studenti Filozofskog fakulteta u Rijeci prije donošenja Pravilnika imali su na raspolaganju četiri ispitna roka za polaganje predmeta iz zimskog semestra. Predmete su mogli polagati na oba redovna roka u veljači, na jednom izvanrednom roku u travnju te na jednom izvanrednom roku u rujnu. No, više nemaju pravo izlaska na izvanredni rok u rujnu za predmete iz zimskog semestra. Upravo protiv ove odluke buni se Studentski zbor te traži pomoć svojih kolega. 

Raspitali smo se kakvo je uređenje na drugim fakultetima Sveučilišta u Rijeci. Primjerice, Učiteljski fakultet uopće nema izvanredni rok u rujnu za predmete iz zimskog semestra, dok s druge strane Pravni fakultet ima dva redovna roka u veljači te dva izvanredna roka u travnju, a studenti mogu izaći na tri roka redovno, dok prilikom izlaska na četvrti rok moraju uputiti molbu za mogućnost izlaska na navedeni. Na Ekonomskom je fakultetu situacija vrlo slična, njihovi se rokovi odvijaju u veljači, travnju i rujnu. 

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci smatra kako uklanjanje izvanrednog roka za predmete iz zimskog semestra u devetom mjesecu nije bio ispravan potez. Upravo zato postavili su kutiju te pozivaju sve studente Filozofskog fakulteta da ubace svoj komentar/prijedlog/primjedbu na uklanjanje roka. Nakon određenog vremena prikupit će komentare te će s konkretnim prijedlozima otići upravi Fakulteta za mogućnost povratka roka u rujnu. 

Komentari na članak

Vezani članci

20 memeova koji će vas motivirati na učenje

(M)učenje

FOTO: 20 memova koji će vas motivirati na učenje

Ako ste pod stresom zbog nadolazećih ispitnih rokova i trebate malo samopouzdanja i motivacije za učenje, pogledajte našu fotogaleriju.

Elektronska zabava

Poziv Studentskog zbora

Posljednja ovogodišnja studentska zabava u Dubrovniku humanitarnog je karaktera

Dubrovačke će studente ove subote zabavljati DJ Time Jack. Zbor ih poziva da se pridruže u što većem broju jer je prihod od ulaznica namijenjen opremanju senzorne sobe za zaštitu mentalnog zdravlja djece.

SCZG dvorište

Radionice u organizaciji SZ-a

Baš sve o udrugama u Stablu znanja!

Stručnjaci iz područja neprofitnih organizacija i predstavnici studentskih organizaciji obradit će sve teme važne za osnivanje i vođenje udruge.

Prvi val izvođača

Dvodnevni spektal u SC-u

Još jedan obećavajući SCool Fest; objavljen prvi val izvođača!

Brkovi, Dječaci, Alen Vitasović i DJ Popov prva su potvrđena imena, a, prema riječima organizatora, radi se tek o trećini izvođača.

učenje

Riječki Studentski zbor

Za 25 najbržih organizira se radionica pisanja projektnih prijedloga

Priprema se još jedna radionica na kojoj studenti mogu naučiti kako izraditi projektni prijedlog kako bi ostvarili financijsku potporu za realizaciju svoje ideje. Održat će se 17. siječnja, a prijave su već započele.