LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci kroz zabavnu dječju radionicu predstavili bojanku „Bolnica za medvjediće“

Cilj je ovog projekta smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima.

Cilj je ovog projekta smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima.

Sama završnica obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci i obljetnice 60 godina postojanja posvećena je budućnosti i mladim generacijama, na kojima ona ostaje. Tako se u subotu, 19. prosinca s početkom u 10 sati, na Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, održalo predstavljanje dječje bojanke u okviru projekta Teddy Bear Hospital.

Projekt „Bolnica za medvjediće“ - dječja bojanka, FOTO: MedRi
 
Dok su se okupljena djeca vrlo ozbiljno uključila u pomaganje medvjedićima, od kojih su neki bili prehlađeni, a neki trebali flastere, mi smo u razgovoru s voditeljicom projekta, studenticom 4. godine medicine, Emom Karmelić, saznali nekoliko detalja o ovom hvalevrijednom projektu.

Projekt traje već desetak godina i kroz to vrijeme uključio je preko tisuću djece vrtićke i predškolske dobi u Primorsko-goranskoj županiji, pa čak i u Istri. Trenutno na projektu radionica radi oko 500 studenata, koji se zbog obveza na Fakultetu ponekad i ne mogu uključiti onoliko koliko bi htjeli, no s obzirom na veliki broj, uvijek se nađe 5 slobodnih – koliko ih je potrebno da bi se radionica održala.

Ove su godine po prvi puta izdali bojanku Bolnica za medvjediće, koju su danas i predstavili okupljenoj djeci. Bojanka je besplatna i dijelit će se na svim daljnjim radionicama, koje su planirane nakon praznika.

Projekt „Bolnica za medvjediće“ - studenti MedRi uključeni u projekt, FOTO: MedRi
 
Bolnica za medvjediće (Teddy Bear Hospital) projekt je usmjeren na pomoć mlađoj djeci predškolske i rane školske dobi kako bi izgubila strah od liječnika i bolničkog okruženja kroz igru i prijateljski pristup. Cilj je ovog projekta smanjivanje dječjeg straha od odlaska liječniku te približavanje bolnica i bolničkog miljea našim najmlađim bolesnicima.

Djeci je dodijeljena uloga roditelja, djetetov medvjedić ili druga igračka njegovo je bolesno dijete, a studentu medicine povjerena je odgovorna uloga liječnika. Studenti dozvoljavaju djeci da upotrijebe različite instrumente koje imaju na raspolaganju, kao što su otoskop, stetoskop, tlakomjer, a za liječenje imaju veliki izbor čokoladica, bombona, suhog voća i sokova. 

FOTO: MEDRI