Natjecanje u kliničkim vještinama

Studenti medicine pripremaju se za hitne intervencije

Hitna medicina

Predavanja, radionice i odmjeravanje snaga u ILS-u, kirurškom šivanju i interpretaciji elektrokardiograma očekuju studente tijekom tri dana trajanja projekta koji organizira udruga studenata medicine CroMSIC.

Udruga studenata medicine CroMSIC drugi put organizira projekt pod nazivom Natjecanje u kliničkim vještinama. Ovogodišnja su tema hitna stanja, nešto s čime će se većina studenata susresti odmah po završetku studija, a natjecanje će se održati od 22. do 24. veljače na Medicinskom fakultetu u Rijeci. 

Projekt će biti proveden u tri dijela u trajanju od tri dana:

  • Prvi dan – predavanja

Studenti će slušati predavanja o izabranim temama (hitnim stanjima) iz interne medicine, anesteziologije i reanimatologije te ginekologije uz pomoć Katedre za internu medicinu, Katedre za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i Katedre za zdravstvenu njegu. Na taj će im se način pružiti uvid u najčešće razloge dolaska pacijenata na hitni prijem, čije su tegobe u većini slučajeva internističke prirode, te koje lijekove izabrati za terapiju. Pričat će se o raznim trikovima kojima se služe iskusni liječnici kako bi na lakši način otkrili što je pacijentu i na što treba paziti pri odlučivanju o dijagnozi kroz laboratorijske nalaze.

  • Drugi dan – radionice

Studenti će sudjelovati u nekoliko korisnih radionica kako bi se što bolje pripremili za natjecanje koje će se održati treći dan. Organizira se radionica kirurškog šivanja, poroda na terenu, EKG-a i ILS-a. Vodit će ih iskusni liječnici i profesori. 

  • Treći dan – natjecanje

Sudionici će pokazati svoje znanje i vještine kroz tri kruga. Prva dva kruga sastojat će se od pitanja s više ponuđenih odgovora i prikaza slučajeva, dok će oni u zadnjem prikazati svoje tehničke vještine ILS-a, kirurškog šivanja i interpretacije elektrokardiograma. Samo najbolja tri tima prolaze u treći krug, a sva će tri biti prikladno nagrađena. 

CroMSIC je nevladina i neprofitna udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj, jedna je od 84 punopravne članice IFMSA-e – Međunarodne federacije udruga studenata medicine koja broji preko milijun članova širom svijeta. Već 25 godina djeluje na području Republike Hrvatske, a dosad je imala mnogo zapaženih aktivnosti u području javnog zdravstva i prevencije bolesti. Misija je udruge međunarodna suradnja studenata medicine, razvoj i poboljšanje medicinske edukacije studenata medicine, razvoj svijesti pojedinca o odgovornosti za vlastito zdravlje, promicanje zdravlja i zdravstvenog obrazovanja pučanstva s posebnim naglaskom na mlade.

Komentari na članak

Vezani članci

Lopta na obruču

Studentsko sportsko natjecanje

Finalni vikend UniSport ZG natjecanja u četiri hrvatska popularna sporta

UniSport ZG sustav natjecanja ovog će vikenda dobiti najbolje od najboljih u četiri popularna sporta u Hrvatskoj, a u subotu će se održati i prigodna zabava u klubu Roko.

RSC pobjednici

Studentsko natjecanje

„Ready, steady, code!“ mladim programerima donio 20 000 kuna

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!

Studenti

Studentsko marketinško natjecanje

Upoznajte prve hrvatske finaliste L'Oreal Brandstorma!

Svoje kreativne ideje o tome kako će svjetski kozmetički brend La Roche Posay privući novi segment kupaca od 15 do 25 godina, uz značajan digitalni i tehnološki iskorak, predstavit će četiri tima iz naše regije.

SEETechnology - logo

SEETech Hackathon

Prilika za programere: osvojite 6 000 kuna

U 24 sata tročlani timovi trebaju programirati mobilnu aplikaciju za Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Natjecatelji Brandstorma

Internacionalno studentsko natjecanje

Studenti iz Beograda sa svojim salonom budućnosti regionalni pobjednici „Brandstorma”

– S obzirom na to da su, nažalost, ovakvi projekti rijetka te samim time vrijedna prilika da odmjerimo svoje inovativne i kreativne snage s kolegama u regiji i svijetu, ovo nam je priznanje velika čast i poticaj da nastavimo s učenjem i dokazivanjem. – istaknuo je članak pobjedničkog tima.