Natjecanje u kliničkim vještinama

Studenti medicine pripremaju se za hitne intervencije

Hitna medicina

Predavanja, radionice i odmjeravanje snaga u ILS-u, kirurškom šivanju i interpretaciji elektrokardiograma očekuju studente tijekom tri dana trajanja projekta koji organizira udruga studenata medicine CroMSIC.

Udruga studenata medicine CroMSIC drugi put organizira projekt pod nazivom Natjecanje u kliničkim vještinama. Ovogodišnja su tema hitna stanja, nešto s čime će se većina studenata susresti odmah po završetku studija, a natjecanje će se održati od 22. do 24. veljače na Medicinskom fakultetu u Rijeci. 

Projekt će biti proveden u tri dijela u trajanju od tri dana:

  • Prvi dan – predavanja

Studenti će slušati predavanja o izabranim temama (hitnim stanjima) iz interne medicine, anesteziologije i reanimatologije te ginekologije uz pomoć Katedre za internu medicinu, Katedre za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje i Katedre za zdravstvenu njegu. Na taj će im se način pružiti uvid u najčešće razloge dolaska pacijenata na hitni prijem, čije su tegobe u većini slučajeva internističke prirode, te koje lijekove izabrati za terapiju. Pričat će se o raznim trikovima kojima se služe iskusni liječnici kako bi na lakši način otkrili što je pacijentu i na što treba paziti pri odlučivanju o dijagnozi kroz laboratorijske nalaze.

  • Drugi dan – radionice

Studenti će sudjelovati u nekoliko korisnih radionica kako bi se što bolje pripremili za natjecanje koje će se održati treći dan. Organizira se radionica kirurškog šivanja, poroda na terenu, EKG-a i ILS-a. Vodit će ih iskusni liječnici i profesori. 

  • Treći dan – natjecanje

Sudionici će pokazati svoje znanje i vještine kroz tri kruga. Prva dva kruga sastojat će se od pitanja s više ponuđenih odgovora i prikaza slučajeva, dok će oni u zadnjem prikazati svoje tehničke vještine ILS-a, kirurškog šivanja i interpretacije elektrokardiograma. Samo najbolja tri tima prolaze u treći krug, a sva će tri biti prikladno nagrađena. 

CroMSIC je nevladina i neprofitna udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj, jedna je od 84 punopravne članice IFMSA-e – Međunarodne federacije udruga studenata medicine koja broji preko milijun članova širom svijeta. Već 25 godina djeluje na području Republike Hrvatske, a dosad je imala mnogo zapaženih aktivnosti u području javnog zdravstva i prevencije bolesti. Misija je udruge međunarodna suradnja studenata medicine, razvoj i poboljšanje medicinske edukacije studenata medicine, razvoj svijesti pojedinca o odgovornosti za vlastito zdravlje, promicanje zdravlja i zdravstvenog obrazovanja pučanstva s posebnim naglaskom na mlade.

Komentari na članak

Vezani članci

Lopta na obruču

Završnica u Rovinju

Košarkašice četiriju hrvatskih sveučilišta spremaju se za finale „UniSporta"

Na poluzavršnici u ženskoj košarci mjesto za završnicu u Rovinju izborile su ekipe četiriju sveučilišta. „UniSport Finals" održava se od 27. do 30. svibnja ove godine.

Rat

Studentsko natjecanje „Pokretač”

Kako postići mir i sigurnost u svijetu?

Problematika mira i sigurnosti u okviru terorističkih napada, međudržavnih ratova, rasizma i diskriminacije sveprisutna je pojava u svijetu. Prijavom na studentsko natjecanje „Pokretač” otkrijte svoje načine njezinog rješavanja.

Mic

Studentsko natjecanje „Pokretač“

Donosimo savjete za uspješan pitch, ali i informacije o prilici za doživjeti ga uživo

Još nas jedan dan dijeli od finala studentskog natjecanja „Pokretač“ na kojemu će svoje poslovne modele predstaviti 10 finalista, odnosno timova. Iako je kratko, u svom prezentiranju finalisti moraju iznijeti najvažnije stavke o svojoj poduzetničkoj ideji, i to na zanimljiv i originalan način koji će zainteresirati publiku za daljnje slušanje.

Pobjednički trofeji

University Trading Tournament

Oko 1 200 studenata sudjelovalo u trgovanju vrijednosnim papirima

Student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu pobjednik je drugog izdanja natjecanja University Trading Tournament. Za ostvareni prinos od 2116 posto, uručene su mu vrijedne nagrade.

Mundus, društvena igra

Finale studentskog natjecanja

Na završnicu „Pokretača” dolazi Filip Hercig, kreator poznate igre Mundus

Svoje poduzetničko iskustvo poznati srednjoškolac, uvršten među 30 najuspješnijih ljudi mlađih od 30 godina, prenijet će natjecateljima i gostima 29. svibnja na Ekonomskom fakultetu na završnici studentskog natjecanja „Pokretač”.