LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ESTIEM Zagreb

Studenti FSB-a održali Balkan ReCOM 2015.

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su dio međunarodne studentske organizacije ESTIEM, prošlog su tjedna bili domaćini još jednog uspješnog međunarodnog/regionalnog projekta Balkan ReCOM 2015.

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su dio međunarodne studentske organizacije ESTIEM, prošlog su tjedna bili domaćini još jednog uspješnog međunarodnog/regionalnog projekta Balkan ReCOM 2015.

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su dio međunarodne studentske organizacije ESTIEM, prošlog su tjedna bili domaćini i organizatori međunarodnog regionalnog projekta ReCoM (Regional Coordination Meeting) koji se održavao u Zagrebu od 1. do 5. listopada 2015.

Ovaj je projekt namijenjen predstavnicima lokalnih grupa ESTIEM-a balkanske regije u svrhu razmjene iskustava, rješavanja aktualnih problema te razmatranja mogućnosti suradnje.

Na projektu je sudjelovalo 15 predstavnika lokalnih grupa iz Beograda, Novog Sada, Kranja, Sofije, Bukurešta, Skopja, a prisustvovali su raznim predavanjima i radionicama na prostoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Teme ovogodišnjih predavanja bile su: ljudski resursi - regrutacija i motivacija, financije i budžeting, project managment i promocija lokalne grupe.

5. listopada 2015. ova je grupa studenata završila još jedan internacionalan projekt te se sada okreće učenju i pripremi za novu studentsku godinu, iako su svima u mislima već nadolazeći projekti.

 FOTO: ESTIEM LG Zagreb
 

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Managemet) je jedina studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe iz područja industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 72 lokalne grupe iz 28 europskih zemalja. Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa među studentima kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te "Case study" natjecanja.

ESTIEM lokalna grupa Zagreb (SIIM) osnovana je 2009. godine sa svrhom promicanja industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Hrvatskoj, poticanja suradnje među studentima kroz izvannastavne aktivnosti, rad na projektima udruge i organizirane posjete poduzećima. Od osnutka ESTIEM LG Zagreb do danas, njezini su članovi bili organizatori brojnih uspješnih projekata u Zagrebu te sudionici raznih projekata diljem Europe.