LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival On the record u Novom Sadu

Studenti FPZG-a pokupili nagrade i dogovorili suradnju

Studenti televizije pokupili nagrade, a Televizija Student dogovorila trajnu suradnju s Odsekom za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Studenti televizije pokupili nagrade, a Televizija Student dogovorila trajnu suradnju s Odsekom za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Brojčano jaka ekipa Televizije Student sudjelovala je na trećem po redu međunarodnom festivalu kratkih televizijskih i radijskih formi On the Record koji se održao 23. svibnja u Novom Sadu.

Festival On the record organizira Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s ciljem promoviranja i unaprjeđenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima novinarstva, razmjene iskustava i interkulturalnog dijaloga u regiji. Ove godine sve je bilo posebno jer Filozofski fakultet slavi 60. obljetnicu, a Odsek za medijske studije desetu.

Festival je trajao dva dana, uz dva međunarodna znanstvena skupa, novinarsku tribinu i projekciju dokumentarnog filma o nastavi novinarstva na Filozofskom fakultetu, a sve je završilo rock koncertom i dodjelom nagrada.

Studenti pokupili nagrade

Studenti Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba osvojili su mnoge nagrade. Nagrada publike pripala je studentima Renati Šimić i Ivanu Graniću za televizijski prilog “Da se ne zaboravi” koji govori o posjetu studenata FPZG-a Auschwitzu.

Prve dvije nagrade u kategoriji kratkih televizijskih formi osvojili su studenti Iva Jurčić, Matea Ribarević (“Plesna radionica za osobe sa invaliditetom”), Kristian Došen i Tomislav Dmejhal (”Pun kufer”), dok je treće mjesto pripalo studentima Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Goranu Jerosimoviću i Stefanu Janjiću (“Kinezi – novi život u Novom Sadu”).

Dogovorene zajedničke aktivnosti

Televizija Student već nekoliko godina sudjeluje na festivalu On the Record. Ovaj je put ipak bilo posebno jer su studenti imali priliku upoznati studente novinarstva iz Srbije, Makedonije i BiH. Osim nastavka suradnje s Novosađanima, dogovorene su i zajedničke aktivnosti s TV redakcijom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Televizija Student emitirat će priloge studenata iz Novog Sada i Beograda, a naročito one koji su bili u užoj selekciji na Festivalu. Planira se i nova zajednička televizijska emisija FPN-a iz Beograda i FPZG-a iz Zagreba. Na taj se način stvara svojevrsna regionalna mreža za razmjenu iskustva i razmjenu studentskih novinarskih radova.

Mogućnost da u svemu tome sudjeluje i toliki broj zagrebačkih studenata, omogućio je projekt DAY (Different Approach to Youth) koji provodi Televizija Student, a financira EU.  Projekt DAY predviđa i posjete fakultetima u regiji te uspostavljanje dugoročne suradnje sa studentskim medijima i novinarskim odsjecima. 

Bravo za studente Fakulteta političkih znanosti!

FOTO: DAY.TELEVIZIJASTUDENT