Studenti u šoku

Studenti FPZG-a najavili prosvjed zbog kolokvija zakazanog na Uskrsni ponedjeljak

FPZG

Dok će jedni uživati u uskrsnim delicijama, drugi će morati učiti za kolokvij na Fakultetu političkih znanosti.

Možda i najveća muka brucošima kada dođu na fakultet dođe oko Uskrsnih praznika, koji za njih više ne postoje, a u njima su mogli uživati za vrijeme osnovne i srednje škole. No novi šok doživjeli su krajem prošlog tjedna kada im je iz predmeta Europski politički procesi stigao raspored kolokvija za drugi semestar.

Cijelu situaciju s predavanja prepričao nam je jedan od studenata prve godine novinarstva koji pohađa navedeni predmet:

– Kada je predavač studentima rekao kako se kolokvij piše 22. travnja, jedan od nas je ustvrdio kako se profesor sigurno preračunao jer se radi o Uskrsnom ponedjeljku. No profesor je samo ustvrdio kako on ne vidi nikakav problem u datumu i nastavio predavati. U dvorani je nastao muk zbog šoka. Ovo je nečuveno. – tvrdi uzrujani brucoš.

Svi studenti koji pohađaju Europske političke procese odlučili su požaliti se dekanu, na što je on odgovorio kako je on u ovoj situaciji vezanih ruku s obzirom na to da po Zakonu mora poštovati prava svakog pojedinca, a jedno je od prava profesora da ima mogućnost održati predavanje kada je njemu volja.

No bizarnoj situaciji ovdje nije kraj. Pregledom testova za vrijeme ispitnog roka studenti su vidjeli kako se ispit iz ovog predmeta piše 20. lipnja, što odgovara blagdanu Tijelova. Cijeli niz ovih događaja odjeknuo je Sveučilištem u Zagrebu te studenti novinarstva i politologije žele da se naprave određene promjene. Ukoliko ne dođe do izmjene termina kolokvija, brucoši su najavili organiziranje prosvjeda pred zgradom Fakulteta.

Naravno da je, ako i do ovog trenutka vjerujete u sve gore navedeno, vrijeme da vas obavijestimo da provjerite svoj kalendar te zaključite koji je datum. Sretan vam Međunarodni dan šale!

Komentari na članak

Vezani članci

Zajedništvo

Stekni nova iskustva!

Ljetne škole 2014.: edukacija i zabava u jednom!

Upoznajte nove ljude, provedite ljeto u nekoj novoj državi i vratite se kući s dodatnim ECTS bodovima i mnoštvom novog iskustva i novih prijateljstva. Ljetne škole čekaju na vas. Odvažite se i zakoračite u nešto novo.

Poslovni dnevnik i projekt Iskustvo zlata vrijedi

Poslovni dnevnik pokretač

Iskustvo zlata vrijedi 2015.: Projekt koji pomaže studentima s invaliditetom traži nove studente za praksu

Projekt zahvaljujući kojem su lani na praksi bila 22 studenta s invaliditetom, a petoro ih je zaposleno, ove bi godine trebao biti još uspješniji.

Kolumna: Leona i krave

„Sorbus Aucuparia”

Akademik u akciji promatranja divlje seoske flore i faune

Uzbudljivo je bilo prvi dan natjerivati purane po dvorištu, voziti se na traktoru, skompati se sa 70-godišnjim susjedom i svakodnevno s njim voditi krave na ispašu. A onda...

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: sve informacije o studiranju na jednom mjestu

Osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja, ove će se godine u sklopu programa Smotre održati i niz popularno-znanstvenih i umjetničkih prezentacija pod nazivom „Najbolje sa Sveučilišta“.

Sat

Ispitni rokovi

Počelo je odbrojavanje do rokova; evo što činiti u pojedinim fazama prije ispita

Ispiti samo što nisu pokucali na vrata svakog studenta. Upravljanje vremenom ključno je da biste izbjegli stres koji donose ispitni rokovi. Kako pametno iskoristiti vrijeme?