Projekcija filma

Studenti FPZG-a mogu pogledati motovunski film „Gnjev mirna čovjeka” na fakultetu!

FPZG

U organizaciji Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održava se projekcija motovunskoga filma „Gnjev mirna čovjeka”. Osim uživanja u filmu, publika će imati i priliku čuti sve o Motovun Film Festivalu i volontiranju.

Klub studenata Fakulteta političkih znanosti i Motovun Film Festival pozivaju sve studente na projekciju filma Gnjev mirna čovjeka. Projekcija će se održati u četvrtak, 30. svibnja, u dvorani A Fakulteta političkih znanosti u 19 sati.

Gnjev mirna čovjeka (Tarde para la ira) film je španjolskog redatelja Raula Arevala. Poznat je kao jedan od najboljih motovunskih filmova posljednjih godina te je dobio više od trideset međunarodnih nagrada.

Do suradnje Kluba i Festivala došlo je tako što je ekipa Motovun Film Festivala odlučila kod studenata na Fakultetu političkih znanosti potaknuti veće zanimanje za samu manifestaciju. Osim toga, u prvom im je planu obavijestiti studente o mogućnosti volontiranja. Uputit će ih u program 22. izdanja te će govoriti i o koncertima, jeftinijim ulaznicama i besplatnom kampu, a sama je svrha ove projekcije prikazati dobar film i potaknuti studente na raspravu.

Motovun Film Festival petodnevni je filmski maraton na kojemu se projekcije filmova neprekidno izmjenjuju s početkom u 10 sati ujutro pa do 4 sata iza ponoći. Dnevne su projekcije u kinodvoranama, a večernje na otvorenom. Na Festivalu se prikazuju filmovi svih žanrova nastali u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, a ističu se svojim snažnim pričama i idejama.

Komentari na članak

Vezani članci

Otvorena 20. Škola dr. Ante Peterlić

Edukativni program u Varaždinu

Započeo najopširniji izvaninstitucionalni filmski obrazovni program – Škola „Dr. Ante Peterlić”

Od 18. do 28. kolovoza u Varaždinu nas očekuje brdo radionica, predavanja i učenja o filmu uz sjajne predavače 20. Škole medijske kulture „Dr. Ante Peterlić”.

Naslovna

Nepoznato o poznatome

Manje poznate činjenice iz filma „Gospodar prstenova”

Knjigu smo davno pročitali, filmove sigurno pogledamo bar jednom godišnje, a ovoga vam puta donosimo jedanaest manje poznatih činjenica sa setova „Gospodara prstenova”.

KOza Finale

Kviz općeg znanja

Od Hardyja Toma do Taylor Liz, vraća se veliki filmski kviz

Svaka ekipa smije imati dva do četiri člana, a ako želite da vas dođe i više – slobodno, ali u tom se slučaju ne možete natjecati za nagrade (ući u finale).

Zatvorena 56. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Filmsko stvaralaštvo

Proglašeni najbolji od 89 dječjih filmova

Bol na Braču na četiri je dana postao središtem osnovnoškolskog filmskog stvaralaštva, a najbolji su filmovi u nekoliko različitih kategorija i nagrađeni.

FRKA 2017 zatvaranje

Filmska revija kazališne akademije

Svečanom dodjelom nagrada završila je dvanaesta FRKA

Nakon više od 60 prikazanih studentskih radova, nagradu je prigodno osvojilo najboljih 12. Dodijeljene su nagrade za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu, a također i Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV format.