LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Terenske nastave na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli

Studenti FET ''Dr. Mijo Mirković'' posjetili Zagreb i Hotel Lone

Iza Teslinog imena stoji 600 neslužbenih izuma i 256 službenih patenata!

Iza Teslinog imena stoji 600 neslužbenih izuma i 256 službenih patenata!

Posjet Zagrebu

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' posjetili su Tehnički muzej i Ericsson Nikola Teslu u Zagrebu. U sklopu kolegija ''Poduzetništvo i gospodarstvo'', dana 21. siječnja otišli su u posjet kabinetu Nikole Tesle u kojem su izložene njegove vjerne kopije najvažnijih naprava i strojeva. Demonstrirani su i pokusi kojima je Nikola  Tesla prikazivao svoje pronalaske. Važno je pritom spomenuti da se iza Teslinog imena nalazi 256 službenih patenata te 600 neslužbenih izuma. 

Nakon provedenih pokusa, uputili su se u razgledavanje tehničkih rješenja kojima je čovjek nastojao savladati prostor i vrijeme. Prošli su kroz odjel transformacije energije u kojima se nastojalo manje vrijedne oblike energije pretvoriti u kvalitetnije i korisnije ljudima. Nadalje, studenti su vidjeli i zbirku parnih postrojenja, parne turbine, parne strojeve, mlazne i avionske motore posebnih konstrukcija. Posebno ih je oduševila maketa Penkalina prvog hrvatskog zrakoplova i padobranca Fausta Vrančića.

Nakon toga, studenti su se uputli u vjernu repliku rudnika ugljena u podzemlju Muzeja. Za sami posjet Ericsson Nikola Tesla studenti su zaključili da inovacije imaju veliku snagu te da su oni doista kompanija usmjerena na budućnost usmjereni ka tehnološkim i naprednijim rješenjima kojima mijenjaju čovjekov život i okruženje. 

Pulski studenti ispred Hotela Lone
 

Posjet Hotelu Lone

U sklopu nastave kolegija ''Marketing u turizmu'' te ''Marketing u Kulturi i turizmu'' studenti FET-a dana 26. siječnja posjetili su Hotel Lone poduzeća ''Maistra d.d.'' Program stručne posjete sastojao se od dva dijela, a to su stručno vođenje gđe. Nine Marić - voditeljice MICE programa hotela i izlaganje marketinških aktivnosti Hotela te izlaganje studenata. U prvom dijelu su imali priliku obići razne dijelove Hotela, kao što su predsjednički apartman, sobe, noćni klub i slično. Drugi dio, izlaganje za studente vodili su Meri Vidulin - voditeljica DMC-a poduzeća Maistra d.d. te Peter Losch - direktor Hotela. 

FOTO: FET