LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aplikacija YourJob

„Studenti će dobivati ponude za posao primjerene njihovoj struci kod transparentnih, provjerenih i vjerodostojnih poslodavaca“

Aplikacija koju su osmislili studenti iz Rijeke i Karlovca pomoći će u budućnosti svima koji traže posao u struci. Aplikacija će filitrirati studente po smjerovima, a ponude će biti primjerene studiju na kom studiraju.

Aplikacija koju su osmislili studenti iz Rijeke i Karlovca pomoći će u budućnosti svima koji traže posao u struci. Aplikacija će filitrirati studente po smjerovima, a ponude će biti primjerene studiju na kom studiraju.

Aplikacija YourJob koju je osmislila entuzijastična skupina studenata iz Rijeke i Karlovca u budućnosti bi studentima mogla lakše pomoći u pronalaženju posla. O svemu što će ova aplikacija nuditi studentima, ali i poslodavcima, porazgovarali smo s jednim od inicijatora projekta, Dorianom Belijem

Otkud ideja za razvitak aplikacije? Ekipa iz Konektuma napravila je nešto slično. Jesu li vam oni bili poticaj ili možda uzor?

Do ideje je došlo spontano. Moj kolega Marko i ja smo razgovarali o tome kako bi bilo lakše poboljšati situaciju sa zapošljavanjem studenta i odlučili smo kako bismo mi mogli biti te osobe koje će promijeniti nešto po tom pitanju. Na fakultetu sam prisustvovao predstavljanju Startup inkubatora u Rijeci. Nedugo nakon toga posjetili smo Startup poduzetnički inkubator koji nam se svidio u svakom aspektu. Što se tiče samog Konektuma, čuli smo za njega tek tokom ulaska u Stratup inkubator. Inače, osobno poznajem kolege iz Konektuma te imam veliko poštovanje prema članovima tima. Konektum nam je u neku ruku poticaj, ali isključivo iz konkurentskih razloga.

Tko su članovi ekipe YourJob, tko ima kakva zaduženja?

U timu sam ja koji sam team leader i web developer, Marko Vidaković – VP, PR i Marketing, Milan Trbojević – Web developer, Toni Košuljandić – vanjski suradnik za dizajn te Matije Vidaković – vanjski suradnik za PR i Marketing. Svi članovi tima su studenti i studiraju u Rijeci, osim Matije Vidakovića koji studira u Karlovcu.

FOTO: YourJob

Objasni mi čemu aplikacija zapravo služi, kakvu će korist imati studenti od toga?

YourJob je aplikacija koja će spajati studente s poslodavcima te će djelovati kao posrednik između istih. Vršit će filtraciju između poslodavaca i studenata. Isto tako će se vršiti filtracija poslodavaca po području poslovanja kao i filtracija studenata po smjerovima studija. Mi spajamo studente u svrhu njihovog zapošljavanja u struci koju studiraju. Trenutno se fokusiramo na područja IT-a (Informatika i Računalstvo), humanističkih znanosti (povijest, povijest umjetnosti, anglistika, germanistika i talijanistika), prirodnih znanosti (matematika, fizika, biotehnologija) i tehničkih znanosti (strojarstvo, elektrotehnika, mehatronika, arhitektura i građevina). Na našem Home Page-u studenti će dobivati ponude za posao koje su prikladne za studij koji studiraju. Tako će, na primjer, studenti povijesti ili povijesti umjetnosti dobivati ponude od muzeja ili arhiva.

U aplikaciju će biti implementiran transparentni sistem ratinga i reviewa za studente kao i za poslodavce. Sistem je zamišljen da bude kompletno transparentan što znači da će studenti i poslodavci znati s kim imaju posla, kakvi su radni uvjeti i kakva je plaća. Naša prednost nad konkunrencijom leži u tome da obje strane, dakle studenti i poslodavci, prolaze kroz proces filtracije kako bi se osigurala uspješna i zadovoljavajuća poslovna suradnja. Prednost za studente leži u tome što će dobivati ponude za posao koje su primjerene njihovoj struci, kod poslodavaca koji su transparentni, provjereni i vjerodostojni, a sve to zahvaljujući našem sustavu recenzija.

Kada bi otprilike aplikacija trebala izaći van u javnost te kakve reakcije očekujete?

Razina projekta je visoka i ambiciozna. Aplikacija se trenutno nalazi u razvojnoj fazi, ali trebala bi biti kompletno realizirana za otprilike 3 do 4 mjeseca. Reakcije koje trenutno dobivamo su pozitivne, no mi sami ne znamo što budućnost može nositi. Svoje želje ćemo dakako zadržati za sebe. Trenutno smo svi koncentrirani na što savršeniju izvedbu naše aplikacije.

FOTO: YOURJOB