Znanstveno-sportska manifestacija Primatijada

Studente prirodnih znanosti i ove godine očekuju znanstvena izlaganja i sportska natjecanja

Primatijada

Četvrtu godinu zaredom održava se studentska znanstveno-sportska manifestacija Primatijada. Ove godine održat će se u Poreču s temom "Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva".

Primatijada je znanstveno-sportska manifestacija koja okuplja studente prirodnih znanosti iz Rijeke, Zagreba i Splita na petodnevna znanstvena izlaganja, sportska natjecanja i druženje. Održava se četvrtu godinu zaredom, ove godine u razdoblju od 06. do 10. svibnja u Poreču, točnije u Valamar Diamant hotelu. Primatijadu organiziraju studenti iz sva tri grada koja sudjeluju. Prijave kreću 15. ožujka, a detalji će biti objavljeni na Facebook stranici.

Studenti s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i Splita te Odjeli za biotehnologiju, matematiku, fiziku i informatiku Sveučilišta u Rijeci odmjerit će snage u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, šahu, odbojci na pijesku, stolnom tenisu te najvjerojatnije u stolnom nogometu. Tri najbolje ekipe osvajaju medalje, a grad s najviše medalja osvaja pehar kao sveukupni pobjednik Primatijade.

Futsal, FOTO: Primatijada

Uz sport na Primatijadi, kako studenti tako i profesori, održavaju veliki broj predavanja i radionica iz svih područja znanosti. Uz profesore fakulteta koji drže predavanja, organizatori dovode i goste predavače. Tako je prošle godine predavanje održao doktor Mirko Kovač s Imperial Collegea, Odjela za aerorobotiku.

Predavanje doktora Mirka Kovača s "Imperial Collegea", FOTO: Primatijada

Ove se godine želi još više staviti naglasak na znanost te organizatori imaju u planu dovesti još nekoliko kvalitetnih predavača čija imena još uvijek ne žele iznositi u javnost. S obzirom na to da je tema ovogodišnje Primatijade Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva, može se očekivati i nekoliko utjecajnih ljudi iz Hrvatske iz navedenih djelatnosti.

Uz znanost i sport, studenti na Primatijadi mogu uživati u brojnim zabavnim događanjima, šetnjama po obali i kroz zaleđe Poreča te kupanje i sunčanje kako na plaži tako i na bazenu Valamar hotela. Na Primatijadi se očekuje od 300 do 350 sudionika pa je ovo i izvrsna prilika za stvaranje novih poznanstava, razmjenu mišljenja iz srodnih i drugih struka te stjecanje novih prijatelja.

Grupna slika s prošlogodišnje Primatijade, FOTO: Primatijada

Komentari na članak

Vezani članci

grad Istanbul

Međunarodni sajam inovacija

Inovativni projekti četiriju zagrebačkih fakulteta ostvarili uspjeh na ISIF-u 2018. u Turskoj

S međunarodnog sajma inovacija, u konkurenciji preko 250 inovacija, FKIT se vratio sa srebrnom medaljom, Grafički fakultet s bronačnom medaljom, FSB također s brončanom medaljom, ali i priznanjem Njemačke asocijacije inovatora, a inovacija TTF-a zavrijedila je priznanje Makedonskoga patentnoga ureda.

Novac naslovna

Izračun troškova

Studenti će prilikom prvog useljenja u stan izdvojiti preko tisuću kuna

Cijena prilikom useljavanja u stan možete iznositi preko tisuću kuna ako useljavate prvi put, a nešto će bolje proći oni koji se sele iz jednog u drugi stan. Saznajte kako smo došli do tog iznosa.

Fakultet političkih znanosti

Prijavite se!

Stažiranje u Europskom parlamentu

Plaćena praksa traje mjesec dana, a prijaviti se možete do 15.11. ove godine.

Hrvatska radiotelevizija

Od novinara do glazbenika

Prijavi se i odradi stručno osposobljavanje na HRT-u!

Hrvatska radiotelevizija objavila je javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnoga odnosa u trajanju od 12 mjeseci. Otvorena su 33 mjesta, a prijave se primaju do 6. listopada 2015.

studenti na okupu

Natječaj Financijske agencije

Stipendija od 3000 kuna mjesečno za IT studente

FINA poziva studente FER-a, FOI-ja, PMF-a, TVZ-a, FERIT-a i FSB-a da se prijave na njen natječaj za stipendije, i to do 20. listopada.