Znanstveno-sportska manifestacija Primatijada

Studente prirodnih znanosti i ove godine očekuju znanstvena izlaganja i sportska natjecanja

Primatijada

Četvrtu godinu zaredom održava se studentska znanstveno-sportska manifestacija Primatijada. Ove godine održat će se u Poreču s temom "Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva".

Primatijada je znanstveno-sportska manifestacija koja okuplja studente prirodnih znanosti iz Rijeke, Zagreba i Splita na petodnevna znanstvena izlaganja, sportska natjecanja i druženje. Održava se četvrtu godinu zaredom, ove godine u razdoblju od 06. do 10. svibnja u Poreču, točnije u Valamar Diamant hotelu. Primatijadu organiziraju studenti iz sva tri grada koja sudjeluju. Prijave kreću 15. ožujka, a detalji će biti objavljeni na Facebook stranici.

Studenti s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba i Splita te Odjeli za biotehnologiju, matematiku, fiziku i informatiku Sveučilišta u Rijeci odmjerit će snage u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, šahu, odbojci na pijesku, stolnom tenisu te najvjerojatnije u stolnom nogometu. Tri najbolje ekipe osvajaju medalje, a grad s najviše medalja osvaja pehar kao sveukupni pobjednik Primatijade.

Futsal, FOTO: Primatijada

Uz sport na Primatijadi, kako studenti tako i profesori, održavaju veliki broj predavanja i radionica iz svih područja znanosti. Uz profesore fakulteta koji drže predavanja, organizatori dovode i goste predavače. Tako je prošle godine predavanje održao doktor Mirko Kovač s Imperial Collegea, Odjela za aerorobotiku.

Predavanje doktora Mirka Kovača s "Imperial Collegea", FOTO: Primatijada

Ove se godine želi još više staviti naglasak na znanost te organizatori imaju u planu dovesti još nekoliko kvalitetnih predavača čija imena još uvijek ne žele iznositi u javnost. S obzirom na to da je tema ovogodišnje Primatijade Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva, može se očekivati i nekoliko utjecajnih ljudi iz Hrvatske iz navedenih djelatnosti.

Uz znanost i sport, studenti na Primatijadi mogu uživati u brojnim zabavnim događanjima, šetnjama po obali i kroz zaleđe Poreča te kupanje i sunčanje kako na plaži tako i na bazenu Valamar hotela. Na Primatijadi se očekuje od 300 do 350 sudionika pa je ovo i izvrsna prilika za stvaranje novih poznanstava, razmjenu mišljenja iz srodnih i drugih struka te stjecanje novih prijatelja.

Grupna slika s prošlogodišnje Primatijade, FOTO: Primatijada

Komentari na članak

Vezani članci

ERASMUS for Young Entrepreneurs

Pogranični program razmjene

Razvij svoj vlastiti posao uz Erasmus za mlade poduzetnike!

Europska unija, u sklopu programa Erasmus, nudi program razmjene za mlade poduzetnike koji razmišljaju o otvaranju vlastite tvrtke ili su to već napravili unutar zadnje tri godine.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu

2. Sajam karijera HBŽ

31 institucija Sveučilišta u Zagrebu budućim studentima predstavila kako je studirati u Zagrebu

Događaj je prvotno zakazan tjedan dana ranije, međutim, zbog vremenskih je neprilika Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS) bio primoran pomaknuti datum održavanja.

Alumnus - Vrgorac

Izabranici Miće Martića ovim porazom pali su na peto mjesto

Posljednje plasirani Vrgorac uzeo bodove Alumnusu

Alumnus bez ozlijeđenog Capara i kartoniranog Penave nije uspio doći do bodova u prvoj utakmici nastavka domaćeg prvenstva.

Mažoretkinje nastupaju

Pridruži se ambasadoricama Zagreba

Audicija za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja!

Dobra rekreacija, odlično društvo, sjajno iskustvo. Zašto ne bi probala biti Zagrebačka mažoretkinja?

Agencija za mobilnost

Studiranje u susjedstvu

Stipendije za Crnu Goru

Plaćena školarina, mjesečni džeparac, smještaj u studentskom domu i prehrana - navalite!