LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ostani u Hrvatskoj

Što Hrvatska može ponuditi mladima, doznajte krajem svibnja u Studentskom centru

Osim izložbenog dijela sajma na kojem će posjetitelji moći direktno komunicirati s potencijalnim poslodavcima, program uključuje i niz radionica i predavanja, među ostalim i radionicu o razvijanju i izradi poslovnog plana.

Osim izložbenog dijela sajma na kojem će posjetitelji moći direktno komunicirati s potencijalnim poslodavcima, program uključuje i niz radionica i predavanja, među ostalim i radionicu o razvijanju i izradi poslovnog plana.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u sklopu SCool Festa, organizira sajam „Ostani u Hrvatskoj“ koji će se održati u Studentskom centru 30. i 31. svibnja 2017. godine

Dvodnevno događanje namijenjeno je svim mladima koji se pitaju isplati li se u Hrvatskoj graditi budućnost, odnosno onima koji žele saznati koje su sve mogućnosti pred njima. Bilo da se radi o maturantima, studentima ili nezaposlenima – „Ostani u Hrvatskoj“ će posjetiteljima pružiti uvid u stanje na tržištu rada u Hrvatskoj, savjetovati ih u kojem smjeru graditi karijeru i kako realizirati vlastite poslovne ideje.

Osim izložbenog dijela sajma na kojem će posjetitelji moći direktno komunicirati s potencijalnim poslodavcima, program uključuje i niz radionica i predavanja. Među ostalim i radionicu o razvijanju i izradi poslovnog plana, mjerama za mlade Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva poduzetništva i obrta te niz radionica u organizaciji HAMAG BICRO-a, Razvojne agencije Zagreb te Instituta za stručno usavršavanje mladih.

– S obzirom na činjenicu da se već dugi niz godina poteže pitanje usklađenosti visokog obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, pozivamo prvenstveno sve maturante i studente  te druge mlade nezaposlene osobe da dođu u Studentski centar i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za susret s poslodavcima, nadležnim ministarstvima i drugim institucijama koje izravno ili neizravno utječu na stanje na tržištu rada – izjavio je Sandro Gašpar, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Glavni partneri projekta su Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, CARNet, HAMAG BICRO, Razvojna agencija Zagreb i Institut za stručno usavršavanje mladih, a sudjelovanje su potvrdili i Valamar Rivijera i Pliva.

Više informacija dostupno je na službenom Facebook eventu te na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.