LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti iz Hrvatske i Srbije

Što čini dobrog vođu danas: studenti iz Hrvatske i Srbije uče o modernom liderstvu

Program u organizaciji Modern Leadership in Making upoznat će studente s tehnikama modernog liderstva kroz zanimljiva i edukativna predavanja.

Program u organizaciji Modern Leadership in Making upoznat će studente s tehnikama modernog liderstva kroz zanimljiva i edukativna predavanja.

Modern Leadership in Making program je koji će se održavati u Hrvatskoj i Srbiji, a studente raznih struka upoznat će s osnovnim principima modernog liderstva, tehnikama komunikacije, lobiranja, poduzetništva, fundraisinga te uloge znanosti u društvu i javnim politikama.

Program financira Američka ambasada u Zagrebu, Institut sinergije i znanosti iz Čakovca te Istraživačka stanica Petnica.

U srijedu je u Petnici održan prvi dio programa, a na ceremoniji otvaranja prirustvovali su američki ambasador u Beogradu Michael D. Kirby, Stacey Kennedy, predsjednica Američke gospodarske komore u Srbiji, Srđan Verbić, ministar Edukacije, znanosti i tehnologije u Vladi Srbije te Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica.

Ambasador Kirby održao je predavanje kroz koje je istaknuo bitne čimbenike koje odlikuju modernog vođu, kao što su artikuliranost vlastite ideje i vizije te motivacija zaposlenika. Kirby je posebno istaknuo kako je važno uvijek govoriti istinu i biti iskren prema svojim zaposlenicima, ukazati na pogreške i usmjeravati ih.

Stacy Kennedy ispričala je studentima osobnu motivacijsku priču o počecima svoje karijere i navela je ključne stvari potrebne u kreiranju poduzetništva. Budućim liderima poručila je da je ponekad potrebno preuzeti rizik, donositi teške odluke te ne biti demotiviran vlastitim neuspjehom.

Drugi dio programa održat će se u Čakovcu od 26. do 31. kolovoza.

FOTO: PETNICA.RS