LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt „Centar za društveno korisno učenje“

Splitski studenti prvi put mogu obavljati stručnu praksu u udrugama!

U periodu od dvije godine, koliko je predviđeno vrijeme trajanja projekta, studenti će obavljati stručnu praksu društveno korisnim učenjem u udrugama Srce, Naša dica, MoST i TOMS.

U periodu od dvije godine, koliko je predviđeno vrijeme trajanja projekta, studenti će obavljati stručnu praksu društveno korisnim učenjem u udrugama Srce, Naša dica, MoST i TOMS.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu 27. veljače održalo se svečano otvaranje kolegija Stručna praksa u čijem će sklopu polaznici tog fakulteta prvi put imati priliku praksu obavljati u udrugama preko programa društveno korisnog učenja. Događaju su nazočili profesori, studenti i predstavnici splitskih udruga uključeni u projekt Centar za društveno korisno učenje kojim se i postiglo integriranje programa u spomenuti kolegij.

Nositelj je Projekta Klub mladih Split, a partneri su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu i udruge Srce, Naša dica, MoSt i TOMS. Sve navedene udruge rade s marginaliziranim i ranjivim skupinama, a zahvaljujući tom projektu studenti će imati priliku sudjelovati u podizanju kvalitete njihova djelovanja i kreiranju inovativnih alata za rad, kao i u pokretanju akcija koje će za cilj imati senzibiliziranje javnosti za poteškoće s kojima se spomenute skupine suočavaju. Dakle, u periodu od dvije godine, koliko je predviđeno vrijeme trajanja Projekta, studenti će obavljati stručnu praksu društveno korisnim učenjem u jednoj od navedenih udruga. 

Polaznici će se okušati u radu u područjima marketinga, event managementa, financija, održivog razvoja, izrade poslovnog modela i financijskog plana društvenog poduzeća i sl. Imat će priliku svoja teorijska znanja primijeniti u praksi, a ujedno i pomoći zajednici.

Projekt Centar za društveno korisno učenje sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Njegova je ukupna vrijednost 1 197 396,37 kn, od čega je iznos EU-potpore 1 017 786,91 kn.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT