Humanitarna akcija

Slavonska udruga studenata i Studio smijeha organiziraju „Stand up comedy show” na Savi

Stand up SUS-a

Na STAND UP COMEDY SHOW-u zabavljat će vas čak šest komičara.Redom će na pozornicu izaći i nasmijati vas: Vlatko Štampar, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Goran Furjan, Tomislav Kozačinski i Zvonimir Milas.

Slavonska udruga studenata tradicionalno u predbožićno vrijeme organizira humanitarnu akciju „Pružimo topli dom bližnjem svom”, koja ove godine ulazi u treću godinu održavanja.

Cilj akcije je pomoći socijalno ugroženim obiteljima iz Slavonije. Ove će se godine u sklopu akcije održati niz aktivnosti kojima će se prikupljati sredstva za obitelj iz poplavama pogođene Gunje. U subotu su održani humanitarni turniri u PES-u i Belotu, a nedjelja je bila rezervirana za humanitarni kviz znanja koji se održao u prostorijama prijateljske Udruge studenata grada Splita na adresi Ilica 54.

U sklopu humanitarne akcije večeras vas u Kino Forumu u Studentskom domu Stjepan Radić očekuje STAND UP comedy show koji Slavonska udruga studenata organizira u suradnji sa Studiom Smijeha.

Facebook događaj
 

Na STAND UP COMEDY SHOW-u zabavljat će vas čak šest komičara. Redom će na pozornicu izaći i nasmijati vas: Vlatko Štampar, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Goran Furjan, Tomislav Kozačinski i Zvonimir Mintas. Njihove biografije možete pročitati na kraju ovog članka.

STAND UP COMEDY SHOW održat će se večeras (ponedjeljak 15.12.2014.) u dvorani KINO FORUM u Studentskom domu Stjepan Radić s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna, a cjelokupan iznos od prodaje karata ide u humanitarne svrhe.

Predsjednika Slavonske udruge studenata Tomislava Lalića zamolili smo da prokomentira dosadašnji uspjeh humanitarne akcije:

- U božićno vrijeme ima jako puno humanitarnih akcija, što veseli i žalosti. Veseli jer se vidi da ljudi žele pomoći i da nam je u ovo blagdansko vrijeme svima teško kada vidimo da netko nema uvjete dostojne za život, ali isto tako žalosti jer vidimo kako puno ima onih kojima je potrebna pomoć i za koje se društvo nije na adekvatan način pobrinulo. Meni je izuzetno drago kada vidim koliko studenti imaju srce, koliko žele pomoći i kako su spremni svoje vrijeme odvojiti kako bi pomogli drugima.

Ove godine u sklopu naše humanitarne akcije uspjeli smo osmisliti dosta aktivnosti, pa se nadamo da ćemo i privući jako veliki broj studenata. Zadovoljni smo odrađenim do sada, posebice humanitarnim kvizom koji je bio jako zanimljiv i na kojem su studenti pokazali zavidno znanje iz različitih područja. Večeras nas čeka STAND UP show, a za četvrtak spremamo party. Nadam se da će se prikupiti dovoljno sredstava kako bi pomoć obitelji iz Gunje bila dovoljna da blagdane provedu u sreći i veselju.

Humanitarna akcija završava u četvrtak velikim humanitarnim partyjem u zagrebačkom klubu INBAR (Jarunska 5).

Facebook događaj humanitarne akcije 

BIOGRAFIJE KOMIČARA:

Goran Furjan

Dva desetljeća nakon rođenja prve bradate bebe u bivšoj Jugoslaviji, Goran Furjan započinje karijeru stand-up komičara nastupom u novonastaloj udruzi mladih u Varaždinu 2007. godine, uz bok kolegi iz školske klupe i budućem kolegi komičaru Vlatku Štamparu.

Nakon nekoliko nastupa na lokalnim daskama, seli se u Zagreb, gdje opetovano pobjeđuje na open-mic večerima. Goranova markantna pojava nikoga ne ostavlja ravnodušnim: muškarci žele takvu bradu na licu, žene žele takvu bradu na grudima. Ili obratno? Oboje!

Ovaj bradati tattoo majstor inspiraciju nalazi u svakodnevnim situacijama, u kojima se razum i logika sklanjaju s puta dobroj staroj ljudskoj gluposti. Vješto manevrirajući pojavama koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo, Goran se pretvara u bradatog Poirota i dovodi publiku pred gotov čin spoznaje: car je gol! A car je, naravno, svatko od nas, sa svojim nepromišljenim ritualima, fejsbuk dramama i općenitom nefokusiranom glupošću.

Kao vrsni connoisseur apsurda, osim u klasičnoj ljudskoj gluposti, Goran rado uživa i u besmislu života te nategnutim međuljudskim odnosima koji su prema njemu najplodnije tlo za kvalitetan materijal.

Vlatko Štampar

Čakovečki komičar Vlatko Štampar karijeru započinje krajem 80-ih, izmamivši vlastitoj majci osmijeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko sebe. Samo dvadesetak godina kasnije, stand-up podzemljem velegrada Zagreba šire se glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira.

Započevši na sada već kultnim open-mic večerima u zagrebačkom Purgeraju, ovaj se neprilagođeni Međimurac ubrzo pokazao kao miljenik publike. Sudjelujući u formiranju stand-up scene Zagreba, Vlatko Štampar prometnuo se u nezaobilazno ime stand-upa na „ovim prostorima”, osim u Mađarskoj. Nastupa na stand-up večerima i festivalima komedije po gradovima diljem bivše naše, te unatoč jezičnoj barijeri (materinji mu je međimurski) uspijeva neobičnom lakoćom pokreta nasmijati na stotine i tisuće ljudi. Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava posjetioce zagrebačkog Studija Smijeha, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

Za one koji ga nisu „probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara na „ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.

- Čakovčanin Vlatko Štampar razvio je jedan svoj prepoznatljiv smisao za humor koji prelazi granice crnog humora, bazirajući ga na seksualnosti i fetišizmu koji ide dokle god seže granica mašte. Pojedini detalji i ideje što primjerice učiniti s muškim ili ženskim spolovilom, mogu poslužiti za jedan uvrnuti scenarij razine redatelja Davida Lincha ili Tima Burtona, pod uvjetom da cenzura ne vrijedi za nekolicinu zemalja.

Tin Sedlar

Najmanji komičar na Balkanu, boji se svega što je više od 168 cm, voli sve što vole mladi (mali), voli se šaliti na svoj račun. Kao mali je bio mali, a kao veliki je opet mali.
Hobi mu je pokazivanje osobne na ulazu u noćne klubove i pri kupnji alkohola. On je jednostavno mali čovjek s velikim srcem.
Rođen u Zagrebu 14.04.1988. Diplomirao je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, trenira djecu nogomet, a nastupa i kao stand up komičar u Studiju Smijeha. On je dijete u duši, a i dijete izvana. Od malih nogu zanimao se za glumu, pa voli kazalište i uživa glumiti u predstavama za djecu.

Tihomir Paravina

Tihomir je komičar koji objašnjava svoje fore, za razliku od mađioničara koji vam nikad neće reći u čemu je štos. Toliko je dugo za mikrofonom da bi trebao plaćati pretplatu. Služi se klavirom. Htio bi imati dim mašinu da može nestati s pozornice. Tvrdi da se može „izgorjeti” pod reflektorima, kao i pod suncem.

Tomislav Kozačinski Koza

Preko dana grafički dizajner, po noći filozof/komičar/seronja – karijeru stand up komičara započeo je u jesen 2006. godine na maloj pozornici kluba Purgeraj u sklopu Open Mic večeri Marine Orsag, nakon čega na poziv komičara iz tadašnje skupine Sve5 nastupa kao njihov gost u redovnim večerima po klubovima u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske.

Koza, kako ga zovu prijatelji, je do danas razvio svoj stil stand up nastupa koji će mnogi nerijetko nazvati „šok” humorom, dok će on reći da „samo govori istinu” i ono što svi već odavno znaju.

Koza smatra da humor ne smije imati granice – ako povučemo granicu na jednoj temi, ubrzo ćemo ih povlačiti posvuda. Granicama u humoru nije mjesto. Ako ste se došli smijati – tamo gdje je Koza sigurno hoćete.

Ljubitelji crnog humora i lite filozofije s nijansom svega što nije društveno prihvatljivo svakako će doći na svoje. Možda doma odete i s kojim upitnikom na glavi? No jedno je sigurno – nećete ostati ravnodušni. Čovjek u crnom… Koza.

Zvonimir Mintas

Voli pisati i slušati šale, bavi se komedijom od 2012., smije se cijeli život.
Često ga najavljuju kao onelinera, ali ne može se staviti niti u jednu ladicu. Kad je riječ o elementima namještaja, njegov stil je sličniji kvaki. Čudno mu je pisati o sebi u trećem licu, pa ću ovdje prestati.

Komentari na članak

Vezani članci

Kopačka solidarnosti

Humanitarni malonogometni turnir

Studentske udruge i poduzeća odigrat će utakmicu s kopačkama solidarnosti

Na turniru „Kopačka solidarnosti" svoje će snage odmjeriti nogometne ekipe poduzeća i studentskih udruga. Prikupljena sredstva od kotizacija doniraju se Centru za odgoj i obrazovanje Goljak.

mikrofon

Odvaži se i nasmij Rijeku

Otvoreni mikrofon čeka neke nove komičare

Ako si kojim slučajem osoba koja uvijek zabavlja ekipu i može svakome izmamiti osmijeh na lice, onda je ovaj događaj upravo za tebe.

Santa sending S.O.S.

Humanitarni Božićni tulum

Santa sending S.O.S!

Kao i svake godine, cilj je uz dobru zabavu i puno Božićnih hitova pomoći mališanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ellen DeGeneres

Na današnji dan

Sretan rođendan, Ellen DeGeneres!

Planetarno popularnoj komičarki i voditeljici nije sve uvijek bilo smiješno – trebalo je mnogo vremena i hrabrosti da dosegne status omiljene slavne osobe.

Ana Rukavina

Darivanje uzoraka za tipizaciju

Studenti međimurskog Sveučilišta pokreću akciju ''Hrvatska volontira''

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.