LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub studenata geografije Zagreb

Širenje svijesti o potrebi održivog planiranja na Međunarodnom interdisciplinarnom kongresu

Kongres je namijenjen brojnim strukama koje se bave problematikom održivog razvoja i prostornog planiranja, poput ekonomije, turizma, arhitekture, biologije, prometnih i ostalih znanosti.

Kongres je namijenjen brojnim strukama koje se bave problematikom održivog razvoja i prostornog planiranja, poput ekonomije, turizma, arhitekture, biologije, prometnih i ostalih znanosti.

Klub studenata geografije Zagreb organizator je Međunarodnog interdisciplinarnog studentskog kongresa koji će se održati u Institutu Ivo Pilar od 21. do 23. listopada. Naslovna je tema kongresa Prostor kroz prizmu održivosti, a usmjerena je na održivi razvoj i prostorno planiranje. Kongres je, dakle, namijenjen i brojnim drugim strukama koje se bave istom problematikom, poput ekonomije, turizma, arhitekture, biologije, prometnih i ostalih znanosti.

Kongres su dosad službeno podržale mnoge institucije te studentske i druge udruge među kojima se posebno ističu Ministarstvo zaštite okoliša, Prirodoslovno-matematički fakultet, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ivo Pilar, Hrvatska studentska asocijacija, ODRAZ, Hrvatska mreža za ruralni razvoj, a na kongresu će gostovati i razni stručnjaci iz ključnih znanstvenih, akademskih i državnih institucija koji se bave ovom problematikom.

Kongres je zamišljen kao mjesto razmjene ideja, iskustava i znanja, mjesto usporedbe pristupa i metodologije srodnih znanstvenih disciplina u okviru zadane problematike te u konačnici širenja svijesti o potrebi održivog planiranja u svim segmentima upravljanja prostorom. Predviđeni broj aktivnih i pasivnih sudionika jest 80. Radnije  jezik Kongresa hrvatski.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim sudjelovanjem pridonesu uspjehu Kongresa koji će okupiti studente preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija geografije, biologije, ekonomije, arhitekture, povijesti, etnologije, kulturne antropologije, znanosti o okolišu, agronomije, sociologije, prometnih znanosti i ostalih srodnih znanstvenih disciplina koje se bave problematikom održivog planiranja i upravljanja prostorom.