ŠTRAJK NA FAKULTETIMA

Sindikat Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučio se za višednevni štrajk; studenti se pozivaju da prate obavijesti

Filozofski fakultet u Zagrebu

U petak se nastavlja štrajk zaposlenika fakulteta u cijeloj Hrvatskoj. Svaki će profesor osobno odlučiti hoće li sudjelovati u štrajku, zato se mole svi studenti da redovno prate stranice fakulteta na kojemu studiraju kako bi bili pravovremeno obaviješteni.

Pisali smo već kako će se u petak, 22. studenog, održati jednodnevni štrajk na hrvatskim fakultetima, o čemu možete više pronaći na poveznici. Ovoga puta Filozofski fakultet u Zagrebu odlučio se na višednevni štrajk neznanstvenog i nenastavnog osoblja. 

Štrajk će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, stoji u obavijesti Fakulteta. Vjerojatno do daljnjega neće raditi referada, knjižnica, urudžbeni ured, kao i tajnice odsjeka te ostale službe.

U napomeni, također, stoji kako Sindikat još nije službeno uputio poziv za štrajkom te se mole studenti da redovito prate stranicu Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. Svaki profesor zasebno odlučuje hoće li održati nastavu u vrijeme štrajka, a ako studenti ne dobiju obavijest na vrijeme, neka se obrate svakom profesoru ponaosob upitom o održavanju nastave.

Komentari na članak

Vezani članci

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Ništa od mirenja

Od ovog četvrtka štrajkaju i fakulteti

Igor Radeka iz Sindikata pozvao je na štrajk sve nastavno i nenastavno osoblje zaposleno u visokom obrazovanju, a istaknuo je i da će svakog tjedna po jedan dan biti u štrajku.

Štrajk na PMF-u - Matematika

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Kaos na PMF-u zbog štrajka

Najveći problem je zatvorenost jedne od tri referade na fakultetu, one na Matematičkom odsjeku. Spomenuta referada zatvorena je u petak, početkom štrajka. Velik je to problem za buduće studente diplomskog studija, ali i brucoše.

Linija u menzi

Studentska prehrana u Zagrebu

Sve zagrebačke menze na jednom mjestu

Ako ne znate gdje jesti za vrijeme studiranja, donosimo vam pregled svih menzi u Zagrebu kako biste mogli odabrali onu koja vam najbolje odgovara.

Vježbanje, trčanje, hodanje; izvor: https://unsplash.com/photos/mNGaaLeWEp0

Fakultetske obveze

Studenti podijeljenih mišljenja o tjelesnom, prof. Janković smatra da bi njegovo ukidanje bilo povratak u kameno doba

Tjelesni mnogim studentima predstavlja noćnu moru, dok drugima dođe kao rekreacija. Obavezan je predmet na gotovo svim fakultetima, ali brojni studenti ne dobivaju za njega ECTS bodove, unatoč promjeni članka 69. Statuta Sveučilišta u Zagrebu. Ostaje otvoreno pitanje, kada će se fakulteti sjetiti nagraditi studente za obavljanje ovog predmeta. Evo što studenti kažu.

4. Sajam karijera u Livnu

Zagrebački klub livanjskih studenata

Livanjskim maturantima predstavljeni zagrebački fakulteti na četvrtom Sajmu karijera

– Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. – ističe Stipe Mišković.