ŠTRAJK NA FAKULTETIMA

Sindikat Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučio se za višednevni štrajk; studenti se pozivaju da prate obavijesti

Filozofski fakultet u Zagrebu

U petak se nastavlja štrajk zaposlenika fakulteta u cijeloj Hrvatskoj. Svaki će profesor osobno odlučiti hoće li sudjelovati u štrajku, zato se mole svi studenti da redovno prate stranice fakulteta na kojemu studiraju kako bi bili pravovremeno obaviješteni.

Pisali smo već kako će se u petak, 22. studenog, održati jednodnevni štrajk na hrvatskim fakultetima, o čemu možete više pronaći na poveznici. Ovoga puta Filozofski fakultet u Zagrebu odlučio se na višednevni štrajk neznanstvenog i nenastavnog osoblja. 

Štrajk će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, stoji u obavijesti Fakulteta. Vjerojatno do daljnjega neće raditi referada, knjižnica, urudžbeni ured, kao i tajnice odsjeka te ostale službe.

U napomeni, također, stoji kako Sindikat još nije službeno uputio poziv za štrajkom te se mole studenti da redovito prate stranicu Studentskog zbora Filozofskog fakulteta. Svaki profesor zasebno odlučuje hoće li održati nastavu u vrijeme štrajka, a ako studenti ne dobiju obavijest na vrijeme, neka se obrate svakom profesoru ponaosob upitom o održavanju nastave.

Komentari na članak

Vezani članci

Linija u menzi

Studentska prehrana u Zagrebu

Sve zagrebačke menze na jednom mjestu

Ako ne znate gdje jesti za vrijeme studiranja, donosimo vam pregled svih menzi u Zagrebu kako biste mogli odabrali onu koja vam najbolje odgovara.

Štrajk u školama

Bez dogovora

Štrajk u školama se nastavlja

Štrajk prosvjetara nastavlja se nakon što su predstavnici sindikata odbili Vladino Pismo namjere. Prosvjetari i dalje traže povećanje plaća zaposlenima u obrazovanju i znanosti za 4 posto.

Matematika, univerzalna

Nadoknada nastave

Zbog štrajka moguća promjena datuma održavanja mature i upisa na fakultete

Zbog štrajka koji se već određeno vrijeme održava u Hrvatskoj najviše će ispaštati maturanti. Postoji mogućnost znatnog pomaka datuma održavanja mature te kasnijeg upisa budućih studenata na fakultete.

Zgrada Sabora

Diplome poznatih

Pogledajte što su studirali naši političari prije nego su se uvukli u politiku

Mnogi se iznenade kad vide što su studirali Andrej Plenković, Sabina Glasovac, Ivan Pernar i neki drugi poznati hrvatski političari.

Zgrada

Ekonomski fakultet u Zagrebu

Održavanje seminara subotom izaziva nezadovoljstvo kod dijela studenata; oglasila se uprava

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu prisutan je manjak dvorana za održavanje seminara zbog čega dio grupa na nastavu stiže subotom. Uprava je navela razloge.