Fotografija u svijetu društvenih medija

Sertorio prenosi svoja iskustva u kreiranju fotografske scene

Nicolo Sertorio

Sveučilišni centar Koprivnica ugostit će poznatog kalifornijskog fotografa. Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja bogata iskustva.

Gostujuće predavanje američkog profesionalnog fotografa Nicola Sertoria na temu Fotografija u svijetu društvenih medija održat će se u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine u 16 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u predavaonici A01.

Nicolò Sertorio rođen je 1968. godine u Princetonu (NJ), porijeklom je iz Italije, živio je u osam država te govori pet jezika. Ovaj kalifornijski umjetnik živi i radi u Oaklandu i širem području Zaljeva San Francisco gdje je utemeljio i vodi Create Space Studio. Kao samostalni profesionalni fotograf, bavi se komercijalnom, medijskom i umjetničkom fotografijom u kojoj naglasak stavlja na portretnu fotografiju, filmsku i life fotografiju te fotografiju krajolika u kojoj stavlja jasnu distinkciju između environment i landscape fotografije.

Fotografirao je za neke od najvećih kalifornijskih i međunarodnih klijenata, između ostalih, San Francisco University of California, San Francisco Mint, Getty, Adobe, Hewlett-Packard, StanfordUniversity. Aktivnim angažmanom sudjeluje u kreiranju umjetničke fotografske scene u Oaklandu i San Franciscu. Pokrenuo je i organizirao niz programa, fotografskih radionica, rasprava i panela kao što su: Objavljivanje knjiga fotografija danas, Budućnost reklamne fotografije, Budućnost uredničke fotografije, Fotografija u svijetu društvenih medija.

Kao gost predavač držao je niz predavanja na San Francisco Academy of Art i California State University. Sertorio je autor višestruko nagrađivanih ciklusa fotografija: Odmorišta američkoh jugozapada, Jednom smo bili ovdje. U organizaciji Muzeja grada Koprivnice ti se ciklusi tijekom 2016. godine mogu  vidjeti u hrvatskim muzejima i galerijama: u Galeriji Koprivnica od 18. svibnja do 12. lipnja, Dioklecijanovim podrumima u Splitu od 4. do 15. srpnja te Gradskom Muzeju Virovitica od 9. do 30. rujna.

Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja kalifornijska iskustva profesionalnog fotografa u području komercijalne, medijske i umjetničke fotografije te organizacije, razvijanja, unaprjeđenja i promocije medija.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Otvoreno predavanje

Otkrijte svoj stil osobnosti i kako bolje razumjeti ljude drugačije od vas

Na predavanju Stilovi osobnosti i kako bolje razumjeti ljude drugačije od nas sudionici će imati priliku otkriti svoj dominantan tip osobnosti, ali i steći vještine boljeg komuniciranja s ljudima drugačijih stilova osobnosti. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Feng shui - Info zona

Klub mladih KLOOZ

Besplatno predavanje o vještini Feng Shui

Posjetitelji Multimedijalne dvorane u Gradske knjižnice Zadar će kroz predavanje biti upoznati s osnovnim pojmovima Feng shuija.

ReCOM FSB - 2015. cover

ESTIEM Zagreb

Studenti FSB-a održali Balkan ReCOM 2015.

Studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji su dio međunarodne studentske organizacije ESTIEM, prošlog su tjedna bili domaćini još jednog uspješnog međunarodnog/regionalnog projekta Balkan ReCOM 2015.

Rad u inozemstvu

Iskustvo djevojke iz Irske

Riskirajte i proširite svoje vidike radom u inozemstvu

Uvijek možete otići nekamo kroz praznike, na zimovanje ili ljetovanje, no to je ipak kratkotrajno i ne dolazite s određenim ciljevima ili ambicijama. Postavite si veći cilj, riskirajte i otkrijte sebe, otkrijte što želite od života i što vam on nudi.

Erasmus+ brojke

Iskustva i dojmovi

Erasmusovci kao vedri, čudnih navika, ali i nepoželjni cimeri

– S prvom sam imala sreće, došla mi je super cura iz Poljske. Drugi put baš i nisam jer je došla neka mutava Korejka s kojom se nisam slagala jer mi nikad nije htjela otvoreno reći što joj smeta kod mene pa smo se na kraju posvađale i razišle. – istaknula je studentica.