Fotografija u svijetu društvenih medija

Sertorio prenosi svoja iskustva u kreiranju fotografske scene

Nicolo Sertorio

Sveučilišni centar Koprivnica ugostit će poznatog kalifornijskog fotografa. Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja bogata iskustva.

Gostujuće predavanje američkog profesionalnog fotografa Nicola Sertoria na temu Fotografija u svijetu društvenih medija održat će se u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine u 16 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u predavaonici A01.

Nicolò Sertorio rođen je 1968. godine u Princetonu (NJ), porijeklom je iz Italije, živio je u osam država te govori pet jezika. Ovaj kalifornijski umjetnik živi i radi u Oaklandu i širem području Zaljeva San Francisco gdje je utemeljio i vodi Create Space Studio. Kao samostalni profesionalni fotograf, bavi se komercijalnom, medijskom i umjetničkom fotografijom u kojoj naglasak stavlja na portretnu fotografiju, filmsku i life fotografiju te fotografiju krajolika u kojoj stavlja jasnu distinkciju između environment i landscape fotografije.

Fotografirao je za neke od najvećih kalifornijskih i međunarodnih klijenata, između ostalih, San Francisco University of California, San Francisco Mint, Getty, Adobe, Hewlett-Packard, StanfordUniversity. Aktivnim angažmanom sudjeluje u kreiranju umjetničke fotografske scene u Oaklandu i San Franciscu. Pokrenuo je i organizirao niz programa, fotografskih radionica, rasprava i panela kao što su: Objavljivanje knjiga fotografija danas, Budućnost reklamne fotografije, Budućnost uredničke fotografije, Fotografija u svijetu društvenih medija.

Kao gost predavač držao je niz predavanja na San Francisco Academy of Art i California State University. Sertorio je autor višestruko nagrađivanih ciklusa fotografija: Odmorišta američkoh jugozapada, Jednom smo bili ovdje. U organizaciji Muzeja grada Koprivnice ti se ciklusi tijekom 2016. godine mogu  vidjeti u hrvatskim muzejima i galerijama: u Galeriji Koprivnica od 18. svibnja do 12. lipnja, Dioklecijanovim podrumima u Splitu od 4. do 15. srpnja te Gradskom Muzeju Virovitica od 9. do 30. rujna.

Kroz predstavljanje autorskih fotografija i zanimljivo predavanje, Sertorio će studentima prenijeti svoja kalifornijska iskustva profesionalnog fotografa u području komercijalne, medijske i umjetničke fotografije te organizacije, razvijanja, unaprjeđenja i promocije medija.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada fakulteta

Radionica na FER-u

Mladi inženjeri postaju konkurentniji na tržištu pohađanjem EESTEC-ove radionice

Studentska udruga EESTEC LC Zagreb ponovno organizira radionicu o ugradbenim sustavima od 15. do 26. svibnja. Prijave za sudjelovanje visoko motiviranih studenata traju do 5. svibnja.

Guza

Predavanje ciklusa "Sila se budi"

Uz S4S oblikovat ćete stražnjicu kojom se možete pohvaliti na Instagramu

Kako baš vi možete doći do zategnute stražnjice koju se nećete libiti pokazivati prijateljima i pogotovo onima koji to nisu, otkrijte na predavanju "JLO butt."

Radionica SUP

Udruga Amazons

Edukativne video radionice "Sloboda umjetničkog pokreta"

Ciklus se sastoji od pet radionica na kojima će sudionici na jednostavan, zabavan i besplatan način naučiti kako snimiti i editirati video isječak. 

Pokretač, vizual

Studentsko natjecanje

Objavljeni finalisti „Pokretača“; njihova borba za 9000 kuna i 2 STEMI robota otvorena za svu zainteresiranu publiku

Deset odabranih finalista svoja rješenja usmeno predstavljaju žiriju u završnici natjecanja, a dok žiri bude vijećao o njihovim izlaganjima, posjetitelje očekuje vrlo zanimljivo predavanje!  

TIM

Studentska udruga TIM

Pokreni se i postani poduzetnik, tri dana uz tri inspirativne priče

Trodnevni projekt studentske udruge Tim nastoji potaknuti mlade na promjene i poduzetničko djelovanje.