LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu smanjilo kvote za 55 mjesta

Senat Sveučilišta smanjio kvote upisa na preddiplomske studije za akademsku godinu 2014./2015.

Trenutno je, prema odlukama Senata, omogućeno 12 401 mjesto od prijašnjih 12 456 mjesta. 1355 mjesta je osigurano za izvanredne studente, a 394 mjesta za državljanje izvan Europske unije.

Trenutno je, prema odlukama Senata, omogućeno 12 401 mjesto od prijašnjih 12 456 mjesta. 1355 mjesta je osigurano za izvanredne studente, a 394 mjesta za državljanje izvan Europske unije.

Senat Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednom je sastanku, održanom 2. travnja 2014. godine, donio Odluku o kvotama za upis studenata u I. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u ak. god. 2014./2015. 

Trenutno je, prema odlukama Senata, omogućeno 12 401 mjesto od prijašnjih 12 456 mjesta. 1355 mjesta osigurano je za izvanredne studente, a 394 mjesta za državljanje izvan Europske unije.

Od akademske godine 2014./2015. studenti će imati prilike upisati dva nova studijska programa na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski. Na svakom od tih studija omogućena su 53 mjesta. Fakulteti su kojima se smanjila upisna kvota Šumarski fakultet, Učiteljski fakultet te Hrvatski studiji.

– Važno je istaknuti da je na Sveučilištu u Zagrebu u sljedećoj akademskoj godini osigurano dovoljno upisnih mjesta na svim studijskim programima, uz osiguravanje kvalitetnog odvijanja nastave. – ističe se na stranicama Sveučilišta.

Naknadno će se odlučiti o upisnim kvotama za studijske programe Suvremeni ples i Baletna pedagogija Akademije dramske umjetnosti, kao i za program Psihologije na Hrvatskim studijima. Programi Akademije su upitni zbog prostora koji još nije nađen, a nužan je za izvedbu ovih kolegija.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu odobrena je kvota od 75 ljudi za upis na preddiplomske studije. Zanimljivo je istaknuti kako će se o Psihologiji na Hrvatskim studijima naknadno odlučivati, jer se u odluci spominje kako je ovaj studij tekuće akademske godine dobio privremeno propusnicu za održavanje. Hrvatski studiji su protekli mjesec prošli kroz proces reakreditacije te im je danas odobrena propusnica za izvođenje ovog studijskog programa. Hoće li Sveučilište ići mimo ove odluke ili će se uspjeti uspostaviti dijalog i spriječiti spajanje studijskih programa Filozofskog fakulteta i Hrvatskih studija, ostaje na Senatu.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR