Sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu

Senat „spasio" Holjevca koji ostaje v.d. dekana Filozofskog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu

Na Trgu maršala Tita prosvjedovali su članovi Plenuma Filozofskog fakulteta na koje su pazili pripadnici interventne policije. Plenum je htio prisustvovati sjednici Senata, no nisu pušteni.

Željko Holjevac ostat će na poziciji vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tako je odlučio Senat Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj sjednici. Senat je izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća FIlozofskog fakulteta na kojoj je Holjevac "razrješen dužnosti" nazvao neformalnim skupom s kojeg se zahtjevi i prijedlozi ne mogu smatrati pravovaljanim.

Na Trgu maršala Tita prosvjedovali su članovi Plenuma Filozofskog fakulteta na koje su pazili pripadnici interventne policije, piše Telegram. Plenum je htio prisustvovati sjednici Senata, no nisu pušteni. Također, njihovi zahtjevi bili su da Senat prihvati razrješenje sadašnjeg vršitelja dužnosti dekana Holjevca te da na njegovu poziciju dođe profesor Neven Budak.

Budući da je nedavno izglasan sastav novog Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, nakon nekoliko mjeseci studenti će konačno dobiti svoje predstavnike u Fakultetskom vijeću. Holjevac je u svom obraćanju izrazio želju da se konstituirajuća sjednica Studentskog zbora održi što prije, a odmah za njom i sjednica Fakultetskog vijeća te predviđa skori izlazak iz krize upravljanja na Filozofskom fakultetu, odnosno imenovanje novog dekana. Inače, prvi ovogodišnji izbori za Studentski zbor FIlozofskog fakulteta poništeni su zbog viška glasačkih listića.

Lakše je to reći nego učiniti, kaže nedavna povijest događaja na jednom od najvećih hrvatskih fakulteta. FIlozofski fakultet već je godinama mjesto velikih prijepora, a nedavno je smijenjen i dekan Vlatko Previšić čije su prijedloge za suradnju s Katoličkim bogoslovnim fakultetom studenti dočekali s velikim zgražanjem. Inače, Previšić je zaslužan za raspuštanje Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u rujnu zbog njegove nelegitimnosti koja se tek nakon godinu dana djelovanja Zbora utvrdila.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Djeca

Gradnja bolje budućnosti

Studentski zbor Građevinskog fakulteta organizira humanitarni koncert za djecu s poteškoćama

Nakon što su članovi Zbora prošle godine uspješno pomogli domu za nezbrinutu djecu, ove su godine odlučili pomoći udruzi DiP, koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, poremećajima u ponašanju i kroničnim bolestima, organizirajući radionice i druge aktivnosti.

Sveučilište u Zagrebu

Senat Sveučilišta odlučio

Ljetni rok se u sljedećoj akademskoj godini održava u dva dijela!

Zbog održavanja Europskih sveučilišnih igara, između 12. i 25. srpnja, kada Zagreb i Rijeka dijele domaćinstvo za 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i 250 raznovrsnih sveučilišta, Sveučilište želi na vrijeme pripremiti domove za smještaj stranih studenata.

Veslanje osmerac

Osma godina održavanja regate

13. međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“

Međunarodna veslačka regata „Sveti Duje“je manifestacija na kojoj se sastaju osmerci domaćih i inozemnih sveučilišta. Tradicionalno se održava već osam godina povodom blagdana Svetog Duje.

Sveučilište u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru

Sjednica Hrvatskog studentskog zbora u Zadru

Sjednici će nazočiti predsjednici i zamjenici svih Studentskih zborova na nacionalnoj razini (Osijek, Zagreb, Rijeka, Pula, Split, Dubrovnik, Mostar te Veleučilišta i visoke škole Republike Hrvatske).

Studentski zbor

Objavljeni rezultati

Privremeni rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Petar Labrović sa zamjenicom Sarom Pavlinušić uvjerljivo predvodi listu kandidata za Studentski zbor Sveučilišta u zagrebu.