Sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu

Senat „spasio" Holjevca koji ostaje v.d. dekana Filozofskog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu

Na Trgu maršala Tita prosvjedovali su članovi Plenuma Filozofskog fakulteta na koje su pazili pripadnici interventne policije. Plenum je htio prisustvovati sjednici Senata, no nisu pušteni.

Željko Holjevac ostat će na poziciji vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tako je odlučio Senat Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj sjednici. Senat je izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća FIlozofskog fakulteta na kojoj je Holjevac "razrješen dužnosti" nazvao neformalnim skupom s kojeg se zahtjevi i prijedlozi ne mogu smatrati pravovaljanim.

Na Trgu maršala Tita prosvjedovali su članovi Plenuma Filozofskog fakulteta na koje su pazili pripadnici interventne policije, piše Telegram. Plenum je htio prisustvovati sjednici Senata, no nisu pušteni. Također, njihovi zahtjevi bili su da Senat prihvati razrješenje sadašnjeg vršitelja dužnosti dekana Holjevca te da na njegovu poziciju dođe profesor Neven Budak.

Budući da je nedavno izglasan sastav novog Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, nakon nekoliko mjeseci studenti će konačno dobiti svoje predstavnike u Fakultetskom vijeću. Holjevac je u svom obraćanju izrazio želju da se konstituirajuća sjednica Studentskog zbora održi što prije, a odmah za njom i sjednica Fakultetskog vijeća te predviđa skori izlazak iz krize upravljanja na Filozofskom fakultetu, odnosno imenovanje novog dekana. Inače, prvi ovogodišnji izbori za Studentski zbor FIlozofskog fakulteta poništeni su zbog viška glasačkih listića.

Lakše je to reći nego učiniti, kaže nedavna povijest događaja na jednom od najvećih hrvatskih fakulteta. FIlozofski fakultet već je godinama mjesto velikih prijepora, a nedavno je smijenjen i dekan Vlatko Previšić čije su prijedloge za suradnju s Katoličkim bogoslovnim fakultetom studenti dočekali s velikim zgražanjem. Inače, Previšić je zaslužan za raspuštanje Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u rujnu zbog njegove nelegitimnosti koja se tek nakon godinu dana djelovanja Zbora utvrdila.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić, koja se dodjeljuje dokazanim znanstvenicima s područja prirodnih znanosti.

FFZG izvana

Plenum na FiIozofskom fakultetu

Studenti FFZG-a ne žele surađivati s Bogoslovnim fakultetom

Rezultat rasprave bila je jednoglasna odluka - cijela dvorana bila je protiv suradnje između dvaju fakulteta. Takav ishod ne iznenađuje jer se studentice i studenti Filozofskog fakulteta bore protiv suradnje s Katoličko-bogoslovnim fakultetom otkako se ta ideja pojavila.

Giuliano na Sveučilišnoj brucošijadi

Sveučilišna brucošijada

I Giuliano stiže na veliki studentski tulum!

Giuliano će se na pozornici pridružiti već najavljenim Diktatorima koji su u više navrata punili brojna studentska okupljališta, a koji će posjetitelje Sveučilišne brucošijade vratiti u svijet glazbe 90-ih godina.

grad Rijeka1

financijska potpora

Riječki Studentski zbor dodjeljuje sredstva poslijediplomskim studentima koji sami financiraju svoj studij

Natjecati se mogu svi koji planiraju sudjelovati na simpozijima, konferencijama, ljetnim školama, stručnim radionicama i sličnim događanjima, a sami snose najmanje 80% troškova školarine. Rok za prijavu je 15. prosinca.

https://pixabay.com/en/christmas-present-gifts-presents-2178635/

Božićni sajam

Donacijom od 10 kn za bedž postajete Humanitarko s Učiteljskog fakulteta

Pokupite svoju božićnu poruku, ispunite čestitku, fotografirajte se s božićnim rekvizitima, uživajte u palačinkama, čaju, kuhanom vinu, nastupu Ufovaca – sve to na humanitarnom božićnom sajmu Doniraj i bedž nosi, nek’ se Humanitarko ponosi!