LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Deveti Dan međunarodne suradnje na FOI-ju

Saznajte sve o mogućnostima i izazovima internacionalizacije

Na FOI uz strane sudionike dolaze predavači iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci i VERN-a.

Na FOI uz strane sudionike dolaze predavači iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci i VERN-a.

U četvrtak, 14. travnja 2016. u Dvorani 10 Fakulteta organizacije i informatike od 9 sati održat će se Dan međunarodne suradnje s temom internacionalizacije, pod nazivom Internationalization – Global and National Perspectives.

Deveti Dan međunarodne suradnje zajednički organiziraju Centar za međunarodne projekte i Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja. Tematski je posvećen aktualnoj temi u području visokog obrazovanja, ali i šire – internacionalizaciji. Razdijeljen je na dva dijela, prvi koji će se na engleskome jeziku baviti globalnim mogućnostima i izazovima internacionalizacije te drugi koji će se na hrvatskome jeziku usredotočiti na uspjehe i očekivanja hrvatskih institucija u tom području.

U prvom dijelu događaja organizatori će ugostiti partnere sa sveučilišta University West, Trollhättan – prof. Stefana Christiernina, prorektora, i prof. Larsa Svenssona, voditelja grupe za informatiku i učenje uz rad. Riječ je o uglednim švedskim znanstvenicima koji će održati izlaganje o praksama i izazovima internacionalizacije, s početkom u 10 sati. U prvom će se dijelu također održati i okrugli stol naziva How to become a global player, s početkom u 11 sati i na engleskom jeziku. Okrugli stol moderirat će prof. dr. sc. Blaženka Divjak s FOI-ja, a na njemu će sudjelovati prof. Stefan Christiernin s University Westa, prof. dr. sc. Vladimir Mrša s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Feđa Vukić s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Sanja Marinković sa Sveučilišta u Beogradu te Tricia Jenkins, MBE, s University of Liverpool.

U drugom dijelu Dana međunarodne suradnje, posvećenom nacionalnoj perspektivi, mr. sc. Loredana Maravić iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Jasmina Skočilić iz Agencije za mobilnost i programe EU predstavit će prakse i izazove internacionalizacije na nacionalnoj razini. Potom će djelatnici i studenti FOI-ja predstaviti svoja iskustva vezana za međunarodne mobilnosti. Tako će dr. sc. Igor Balaban predstaviti iskustva vezana uz projekt EPNET, Amir Spahić i Danijel Dadović iskustva vezana uz mobilnost u Aziji u okviru programa Experts4ASIA, Silvije Hrstić mobilnost unutar programa Erasmus+, dok će Kristian Stančin i Stella Sajčić predstaviti sudjelovanje na međunarodnoj radionici elektroničkog poslovanja E-payments workshop na Malti.

U ovome dijelu održat će se okrugli stol pod nazivom Internacionalizacija unutar hrvatskih institucija: uspjesi i očekivanja s fokusom na perspektive hrvatskih institucija kad je riječ o internacionalizaciji. Okrugli stol počinje u 14:45 sati, a moderirat će ga prodekanica za znanstveno-istraživački rad na FOI-ju, izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep. Na njemu će, uz Jasminu Skočilić i Loredanu Maravić, sudjelovati i Nataša Jakominić Marot, MBA, sa Sveučilišta u Rijeci te prof. dr. sc. Ino Čurik s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Dubravko Kraus, MBA, s VERN-a.

Dolazak na deveti Dan međunarodne suradnje najavili su i brojni prodekani za znanost i međunarodnu suradnju te koordinatori međunarodne suradnje sa zagrebačkih fakulteta, kao i predstavnici regionalnih institucija koje se bave provedbom EU projekata.

FOTO: FOI