LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan otvorenih vrata

Saznajte od Pravne klinike kako se pruža besplatna pravna pomoć pa je pružajte sami

Tijekom Tjedna otvorenih vrata studenti prava imaju priliku upoznati se s radom Pravne klinike, a svi oni željni novih znanja mogu se prijaviti za volontiranje u njoj do 23. rujna u ponoć.

Tijekom Tjedna otvorenih vrata studenti prava imaju priliku upoznati se s radom Pravne klinike, a svi oni željni novih znanja mogu se prijaviti za volontiranje u njoj do 23. rujna u ponoć.

Idućeg tjedna, od 17. do 21. rujna, Pravna klinika priprema prave poslastice za studente prava. Na njenoj zagrebačkoj adresi Jurja Žerjavića 6, II. kat, održava se Tjedan otvorenih vrata u kojemu kliničari dočekuju zainteresirane posjetitelje te drže otvorena dežurstva za one studente koje zanima volonterski rad ili stjecanje praktičnih znanja.

Ovom će se prilikom studenti tako upoznati sa svrhom i organizacijom Pravne klinike, vidjet će kako izgleda rezidentna klinika, kako se zakazuju i održavaju sastanci sa strankama, što radi njena administracija, što rade studentski mentori te što znači biti kliničar. Individualno će ih se provesti kroz cjelokupni rad organizacije te će saznati kako se pruža besplatna pravna pomoć.

Riječ je o jedinstvenom tjednu za sve željne znanja (i/ili volontiranja) koje interesira pridruživanje Pravnoj klinici. Ako se na to odluče, konačan proizvod njihova rada bit će stjecanje novih znanja koja je nemoguće pobrojati, ali koja dobro opisuje izjava jednog od kliničara – sve što sam naučio o pravu, naučio sam u Pravnoj klinici. Ne smijemo zanemariti ni pomoć građanima koju studenti pružaju, odnosno saznanje da njihov rad vrijedi.

Otvorena dežurstva održavaju se prema uobičajenom rasporedu, odnosno svakim danom od 10 do 12 sati te srijedom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Zainteresirani studenti mogu odabrati grupu za zaštitu prava koja najbolje odgovara njihovim osobnim preferencijama. 

Pravna klinika će, također, tijekom navedenih datuma od 10 do 12 sati na međukatu glavne zgrade Pravnog fakulteta postaviti info pult. Uz svakodnevno informiranje, u srijedu će se održati posebno gostovanje jedne od administratorica Pravne klinike koja je ujedno i koordinatorica Erasmus studenata u Pravnoj klinici. U četvrtak se održava promocija uredništva časopisa Pro bono, službenog biltena Pravne klinike, a kao poseban gost stiže i njegova glavna urednica. Posjetitelje u petak očekuje PR tim Pravne klinike u svojoj punoj snazi.

Prijave za pridruživanje timu Pravne klinike otvorene su do 23. rujna i zaključavaju se u ponoć. Vrše se na službenoj stranici.

FOTO: PRAVNA KLINIKA