LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Saznajte koje studijske programe u Hrvatskoj možete slušati na stranom jeziku – objavljen preglednik studijskih programa

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je preglednik studijskih programa koji se mogu slušati na engleskom i drugim stranim jezicima.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je preglednik studijskih programa koji se mogu slušati na engleskom i drugim stranim jezicima.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je početkom prosinca 2019. godine preglednik studijskih programa u Republici Hrvatskoj koji se izvode u cijelosti na engleskom ili drugom stranom jeziku. Gotovo svi navedeni programi mogu se slušati samo na engleskome jeziku uz izuzetak jednog studijskog programa na Pravnome fakultetu u Rijeci, koji je moguće slušati na engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku, a detaljan popis možete pronaći na poveznici

Riječ je o informativnom popisu koji je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila temeljem podataka prikupljenih istraživanjem u kojem su visoka učilišta dobrovoljno sudjelovala i daljnjih kontakata s visokim učilištima te će se u komunikaciji s visokim učilištima kontinuirano ažurirati. Ovo je prvi takav preglednik čija je svrha na jednom mjestu objediniti dostupne informacije o studijskim programima namijenjenima stranim studentima s poveznicama na detalje o pojedinom programu i važne kontakte.

Agencija ovime želi dati snažniji zamah osvještavanju važnosti internacionalizacije visokog obrazovanja i promociji Hrvatske kao visokoobrazovne destinacije. U skladu s tim ciljevima tijekom 2019. i 2020. godine Agencija provodi ciklus seminara za visoka učilišta posvećen internacionalizaciji i temama kao što su privlačenje stranih studenata, organiziranje i izvođenje združenih studija, prednostima uključivanja u saveze europskih sveučilišta i drugim temama.

U suradnji s Televizijom Student s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u lipnju ove godine izrađen je i objavljen spot na hrvatskom i engleskom jeziku pod nazivom Zašto studirati u Hrvatskoj? / Why study in Croatia? koji pojašnjava što sve Hrvatska nudi u području visokog obrazovanja.

FOTO: PIXABAY