LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interaktivna radionica

Sat programiranja na FER-u

Interaktivna radionica „Sat programiranja” održat će se u sklopu Tjedna promicanja računarske znanosti.

Interaktivna radionica „Sat programiranja” održat će se u sklopu Tjedna promicanja računarske znanosti.

U sklopu Tjedna promicanja računarske znanosti (engl. Computer Science Education Week) na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu će biti održana interaktivna radionica „Sat programiranja”. Radionica će se održati u nedjelju, 15. prosinca u učionicama A101 i A102 od 15 do 17 sati.

Radionice su prilagođene različitoj dobi (od 6 do 106 godina), tako da su svi zainteresirani dobrodošli. Polaznici će naučiti osnove računarske znanosti te uz pomoć asistenata obaviti barem jedan od mnogih ponuđenih zadataka. Svaki sudionik će raditi na zasebnom računalu te će ovisno o predznanju i željama u Javi, Phytonu, blocklyu ili nekom drugom programskom jeziku/razvojnom okruženju izraditi animaciju, elektroničku božićnu čestitku, igru za iPhone, dvodimenzionalni lik pretvoriti u 3D tijelo i slično.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prijaviti na mail suza@fer.hr uz navedeno ime i prezime, dob i razinu predznanja.

Tjedan promicanja računarske znanosti svjetski je projekt u koji se dosad uključilo 9 milijuna sudionika koji su zajedno napisali više od 500 milijuna linija koda. Njihova ideja je da računalna znanost postane dostupna svakome studentu. Projektu su podršku dale mnoge javne i poznate osobe među kojima su i Bill Gates, Mark Zuckerberg, Barack Obama, Shakira i drugi. Njegovu važnost su prepoznali na FER-u kroz program za popularizaciju znanosti ŠUZA zajedno sa IEEE, strukovnom organizacijom inženjera i studentskom udrugom eSTUDENT.

FOTO: WIKIPEDIA