Predavanje vlasnika Mind Laba

Sandro Kraljević u sklopu Maratona karijera otkrio koje karakteristike krije pravi poduzetnik

/

Sandro Kraljević na posljednjoj je postaji Maratona karijera u Zagrebu govorio o pozitivnim i negativnim stranama poduzetništva te kako saznati krije li osoba u sebi poduzetnika.

Postaja po postaja pa se tako i ovogodišnji Maraton karijera približava kraju. Prije no što se projekt odseli u Osijek, odrađeno je i posljednje predavanje na zagrebačkim fakultetima, a 27. ožujka na Filozofskom se fakultetu predstavio Sandro Kraljević, magistar psihologije i vlasnik tvrtke Mind Lab.

Svoje je predavanje pod nazivom Psiholog u poduzetničkim vodama započeo svojom životnom pričom, točnije pričom o tome kako je sve počelo u njegovoj profesionalnoj karijeri. Iako je oduvijek želio voditi vlastitu firmu, Sandro nije znao da će u tako ranoj fazi svojega života postati poduzetnik. Pokušao je raditi za drugu osobu, no brzo je shvatio da to jednostavno nije za njega jer je mrzio biti na radnim mjestima gdje se osjećao nezadovoljno.

Nakon toga je predstavio Mind Lab te ono čime se njegova firma bavi, no više se bazirao na način funkcioniranja svoje tvrtke. Zatim je o sebi i Mind Labu govorio prikazavši zanimljivu prezentaciju s pitanjima koja najčešće dobiva od klijenata, kolega i prijatelja, a u tom je dijelu predavanja pojasnio kako je to biti poduzetnik te koliko je njegova posla uistinu povezano sa psihologijom. Zaključio je da otkako ima vlastitu firmu radi puno više, ali da je pored toga puno slobodniji i zadovoljniji životom nego što je to bio kao osoba koja radi za drugoga.

FOTO: Dorotea Toljan

Mind Lab funkcionira na vrlo specifičnom tržištu koje je, barem za naše prostore, dosta apstraktno, a Sandro vjeruje da se zbog svoje struke suočava s brojnim predrasudama koje svakodnevno mora pobijati. Biti poduzetnik teško je i padala mu je na pamet ideja da stavi ključ u bravu u više navrata, no sada je siguran da to ne želi napraviti nikada. Možda postoje ljudi koji više vole živjeti sa sigurnom plaćom, ali nekima jednostavno ne odgovara takav način, makar to značilo raditi više i suočavati se s puno više problema. Ovaj predavač tvrdi da je to karakteristika istinskog poduzetnika koja se ne može izbrisati i uvijek te vuče na stranu da si sam svoj šef.

U zaključku vlasnik Mind Laba tvrdi da poduzetništvom možete izraziti vlastitu kreativnost, no postoji cijena koju morate platiti, a ona ovisi o sektoru u kojem nudite uslugu te vremenu koje ste spremni izdvojiti da razvijete svoju firmu. Oscilacije u raspoloženju i stres svakodnevna su pojava, a unatoč tome on ostaje pozitivan i vjeruje da će jednog dana uz svoju tvrtku biti financijski neovisan.

Iako su odrađene sve postaje u Zagrebu, preostaje još dočekati Maraton u Osijeku, gdje će u travnju biti održana predavanja na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu, a više informacija o njima možete pronaći na službenoj stranici Maratona karijera. Događaj organizira Studentski informativni kutak u partnerstvu s Arrivom, Radenskom, Mediatoolkitom i Blooming cvjećarnom, a uz Studentski.hr medijski su pokrovitelji projekta: Global novine, ICT Business, Osijek031.com, SiB.hr i Poslovni dnevnik.

Komentari na članak

Vezani članci

TIM

Studentska udruga TIM

Pokreni se i postani poduzetnik, tri dana uz tri inspirativne priče

Trodnevni projekt studentske udruge Tim nastoji potaknuti mlade na promjene i poduzetničko djelovanje.

Mark Earls

Festival u Rovinju

Predavač koji je (ponovno) definirao ljudsko ponašanje dolazi na Dane komunikacija

Mark Earls, jedan od vodećih autora koji se bave ponašanjem potrošača te stručnjak za mase, predstavit će se predavanjem pod nazivom #CopyCopyCopy na ovogodišnjem izdanju Dana komunikacija.

Tomislav Grubišić, Maraton karijera

Maraton karijera na FER-u

„Svakome bih preporučio da započne raditi za vrijeme studija jer svako od tih iskustava doprinijet će kasnijoj karijeri”

Tomislav Grubišić, suosnivač Degordiana i Mediatoolkita, prošao je put od studentskih klupa do suosnivača jedne od najboljih digitalnih agencija u regiji. Kako je taj put tekao, svi zainteresirani mogu saznati 10. travnja na FER-u, a uoči predavanja donosimo intervju s njim.

Filozofski fakultet

Sveučilište u Rijeci

Treći Riječki dani eksperimentalne psihologije krajem rujna

Sudjelujte na znanstvenom skupu 3. Riječki dani eksperimentalne psihologije koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25.-26. 09. 2014. u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Uspjeh

Poslovni panel u Europskom domu

Uspješni hrvatski poduzetnici progovaraju o svojim neuspjesima

Gordan Kožulj, Luka Abrus, Ivana Šoljan, Daniel Ackermann i Tanja Džido zainteresiranim posjetiteljima otkrit će kako su im neuspjesi zapravo postali saveznicima na putu do uspjeha.