LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Donacije licenci programa

RITEH ulaganjem u edukaciju studenata stvara nove trendove

RITEH, tržišni lider na području energetskog certificiranja, s preko 1500 izdanih certifikata, donirao je na nekoliko fakulteta licencu programa za projektiranje ProgeCAD, čiji je generalni zastupnik u Hrvatskoj.

RITEH, tržišni lider na području energetskog certificiranja, s preko 1500 izdanih certifikata, donirao je na nekoliko fakulteta licencu programa za projektiranje ProgeCAD, čiji je generalni zastupnik u Hrvatskoj.

RITEH, tržišni lider na području energetskog certificiranja, s preko 1500 izdanih certifikata, donirao je na nekoliko fakulteta, uključujući Tehničko veleučilište Zagreb, Institut Ruđer Bošković, Fakultet prometnih znanosti, Arhitektonski fakultet u Zagrebu i mnoge druge, licencu programa za projektiranje ProgeCAD, čiji je generalni zastupnik u Hrvatskoj.

„ProgeCAD licenca za obrazovne institucije omogućuje instaliranje i besplatno korištenje progeCAD softvera na svim sveučilišnim i školskim računalima kao i na računalima profesora, studenata i učenika kod kuće. Iskreno, ideja nije naša jer ProgeCAD koji je talijanski proizvod sličan program provodi niz godina. Korisnici edukacijske licence u Hrvatskoj su renomirani fakulteti poput Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike u Splitu i mnogih drugi. Kompletan popis dostupan je na web stranici.“ – izjavio je direktor RITEH-a, Matija Rukavina.

Projektiranje u ProgeCAD-u izuzetno je slično radu u AutoCAD-u izgledom i funkcijama. Cilj ProgeCAD-a nije da bude bolji od AutoCAD-a, već da bude povoljna alternativa i omogući izbor.

Najveća prednost je cijena koja je 10 do 15 puta jeftinija od AutoCAD-a, ovisno o vrsti licence. Također je važno napomenuti i konverziju PDF dokumenata u DWG, bazu od nekoliko milijuna gotovih blokova te fleksibilni sustav licenciranja s mogućnošću državne licence za velike firme.

„Ovakav program je uistinu pozitivna stvar ne samo zbog cijene koja je vrlo povoljna, već i zbog svoje iznimne funkcionalnosti. Na fakultetu sam se imala prilike služiti s tim programom i mogu reći da sam jako zadovoljna.“ – rekla nam je Ines Živko, studentica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

RITEH je riječka tvrtka sa šest podružnica u Hrvatskoj, koja se bavi energetskom učinkovitošću, certificiranjem zgrada, projektiranjem i nadzorom nad gradnjom. Misija RITEH-a je pružanje inženjerskih i konzultantskih usluga te kompletnih rješenja na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. RITEH klijentima pomaže povećati energetsku učinkovitost objekata, smanjiti troškove energije i emisije ugljičnog dioksida. Projektnu dokumentaciju rade za područje zgradarstva, industrije i infrastrukture.

FOTO: RITEH