LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečani događaj

Rijeka i Peking povezuju se akademski – potpisuju se sporazumi o suradnji između institucija medicinskog područja

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci i Centar za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu u petak, 23. kolovoza, potpisat će sporazume o suradnji.

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci i Centar za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu u petak, 23. kolovoza, potpisat će sporazume o suradnji.

Petak, 23. kolovoza, poseban je dan za Rijeku jer će se tada održati svečano potpisivanje sporazuma o akademskoj suradnji između Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta u Rijeci i Centra za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu. Svečani događaj počet će u 15 sati u sali Senata na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

Potpisana će biti dva sporazuma, i to Sporazum između Sveučilišta u Rijeci i Centra, koji će potpisati prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, akademik Qimin Zhan, izvršni potpredsjednik Sveučilišta u Pekingu i profesorica Qiudan Sun, direktorica Ureda za međunarodnu suradnju Centra za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu.

Osim toga, potpisat će se još i Sporazum između Medicinskog fakulteta i Centra, koji će potpisati prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, dr. med, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, kao i akademik Qimin Zhan te profesorica Qiudan Sun.

Uvaženi gosti svečanog potpisivanja bit će Nj. E. prof. emer. Ante Simonić, raniji veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini i njegova supruga dr. sc. Rita Zhao Simonić, koji su, uz Sveučilište u Rijeci i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, domaćini trodnevnog posjeta delegacije iz Pekinga.

Uz navedene potpisnike dvaju sporazuma, potpisivanju će prisustvovati:

  • akademik Lin Lu, direktor Instituta za mentalno zdravlje 6. bolnice Sveučilišta u Pekingu i Nacionalnog instituta za ovisnosti o drogama Sveučilišta u Pekingu

  • prof. dr. sc. Kaifeng Pan, pročelnica Odjela za epidemiologiju tumora, potpredsjednica Instituta i klinike za tumore Sveučilišta u Pekingu

  • prof. dr. sc. Yining Huang, predstojnik Odjela za neurologiju 1. bolnice Sveučilišta u Pekingu

  • gđa Xiaojia Li, Ured za međunarodnu suradnju Centra za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu

  • gđa Yun Peng, Ured za međunarodnu suradnju Centra za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu

te sa Sveučilišta u Rijeci:

  • prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci 

  • prof. dr. sc. Jasenka Mršić Pelčić, prodekanica za međunarodnu suradnju i kvalitetu Medicinskog fakulteta.

Ceremoniju, koja će se održati na engleskom jeziku, vodit će Nina Kolaković, mag. educ. philol. angl. et. croat. iz Ureda rektorice.

FOTO: WIKIPEDIA