Interdisciplinarna radionica

Riječkim simbolima „ri:verzija” pristupa na suvremeni način

Riverzija

U tijeku su prijave za „ri:verziju”, radionicu koja će okupiti hrvatske studente i studente iz šire regije kako bi stvorili novu sliku Rijeke kao grada.

Interdisciplinarna radionica ri:verzija okuplja studente prirodnih, tehničkih, društveno-humanističkih i umjetničkih studija radi zajedničkog promišljanja i rada na reintepretaciji simbola grada Rijeke. Njen cilj je uvidjeti što se događa s kolektivno uvriježenim riječkim simbolima kada se njima pristupa na suvremen način te s različitih znanstvenih disciplina.

Provest će se kroz četiri faze: stručnim vodstvom alternativnim rutama kroz Rijeku, pružanjem teorijskog okvira interdisciplinarnog pristupa, riječkog identiteta i antropologije prostora, zajedničkim radom u timovima na osmišljavanju i provođenju ideje kreativnim intervencijama ili radovima kojima se na drugačiji način prikazuju riječki simboli ili slika Rijeke kao grada te završnim predstavljanjem radova na riječkom trgu Svete Barbare.

Radionica će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2017. godine u Rijeci. Okupit će 15 studenata iz Republike Hrvatske i pet studenata iz šire regije. Svim sudionicima bit će osigurana hrana i materijal za rad, a stranim studentima bit će osiguran i smještaj. Predavanja će se održati na hrvatskom jeziku.

Događaj se provodi u suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura, zajedno s Odsjekom za Kulturalne studije i Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti. Rok za prijave otvoren je do 10. svibnja u 12 sati, a odvijaju se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomska klinika Zagreb

Neprofitan projekt studenata diplomskog studija

Otvorena Ekonomska klinika u Zagrebu

Projekt koji okuplja proaktivne studente koji, uz potporu mentora i vanjskih suradnika iz poslovnog okruženja, imaju za cilj doprinijeti općem boljitku društva kroz podizanje svijesti o važnosti ekonomske pismenosti.

Ljetni đir po Zagrebu

Ljetni đir po Zagrebu

Studenti preko ljeta oživljavaju hrvatsku metropolu!

Projekt podupire Turistička zajednica grada Zagreba, koja je navela projekt "Ljetnog đira po Zagrebu" kao brend u sklopu postojećeg "Zagreb With Me" projekta.

roboticbutt

Novi robot za medicinske svrhe

Robotska stražnjica Patrick pomaže studentima medicine u učenju

Patrick je robotska stražnjica dizajnirana u svrhu obuke studenata medicine za izvršavanje kolonoskopije.

Arhitektura

Skup u Rijeci

600 europskih studenata arhitekture i mladih profesionalaca zajedno grade reprezentativne projekte

EASA Hrvatska u Rijeci će tijekom 15 dana ugostiti oko 600 studenata arhitekture i mladih profesionalaca koji će svoju kreativnost i vještine pokazati na 40 praktičnih i teorijskih radionica.

Prijemni

Poslije mature, trči na prijemni

Što kada dolaziš iz manje hrvatske sredine iliti koliko je zapravo mukotrpno upisati faks?

Brojni fakulteti zahtijevaju dodatne provjere znanja kako bi osigurali da samo oni najbolji upišu taj smjer. Ono što dodatno otežava jest to da se ti smjerovi mogu studirati i u ostalim hrvatskim gradovima, ali i oni zahtijevaju slične provjere koje se odvijaju gotovo dan za danom, a neke čak i isti dan. Nakon napisanih prijemnih, na koje ste valjda stigli, slijedi čekanje rezultata svih tih silnih testova pa, naposljetku, i mature i onda ne znaš u kojem gradu ćeš završiti. Kada dođu rezultati, žuri na upis na faks koji opet moraš platiti.