LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interdisciplinarna radionica

Riječkim simbolima „ri:verzija” pristupa na suvremeni način

U tijeku su prijave za „ri:verziju”, radionicu koja će okupiti hrvatske studente i studente iz šire regije kako bi stvorili novu sliku Rijeke kao grada.

U tijeku su prijave za „ri:verziju”, radionicu koja će okupiti hrvatske studente i studente iz šire regije kako bi stvorili novu sliku Rijeke kao grada.

Interdisciplinarna radionica ri:verzija okuplja studente prirodnih, tehničkih, društveno-humanističkih i umjetničkih studija radi zajedničkog promišljanja i rada na reintepretaciji simbola grada Rijeke. Njen cilj je uvidjeti što se događa s kolektivno uvriježenim riječkim simbolima kada se njima pristupa na suvremen način te s različitih znanstvenih disciplina.

Provest će se kroz četiri faze: stručnim vodstvom alternativnim rutama kroz Rijeku, pružanjem teorijskog okvira interdisciplinarnog pristupa, riječkog identiteta i antropologije prostora, zajedničkim radom u timovima na osmišljavanju i provođenju ideje kreativnim intervencijama ili radovima kojima se na drugačiji način prikazuju riječki simboli ili slika Rijeke kao grada te završnim predstavljanjem radova na riječkom trgu Svete Barbare.

Radionica će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2017. godine u Rijeci. Okupit će 15 studenata iz Republike Hrvatske i pet studenata iz šire regije. Svim sudionicima bit će osigurana hrana i materijal za rad, a stranim studentima bit će osiguran i smještaj. Predavanja će se održati na hrvatskom jeziku.

Događaj se provodi u suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura, zajedno s Odsjekom za Kulturalne studije i Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti. Rok za prijave otvoren je do 10. svibnja u 12 sati, a odvijaju se na poveznici.

FOTO: MANUFAKTURA