Interdisciplinarna radionica

Riječkim simbolima „ri:verzija” pristupa na suvremeni način

Riverzija

U tijeku su prijave za „ri:verziju”, radionicu koja će okupiti hrvatske studente i studente iz šire regije kako bi stvorili novu sliku Rijeke kao grada.

Interdisciplinarna radionica ri:verzija okuplja studente prirodnih, tehničkih, društveno-humanističkih i umjetničkih studija radi zajedničkog promišljanja i rada na reintepretaciji simbola grada Rijeke. Njen cilj je uvidjeti što se događa s kolektivno uvriježenim riječkim simbolima kada se njima pristupa na suvremen način te s različitih znanstvenih disciplina.

Provest će se kroz četiri faze: stručnim vodstvom alternativnim rutama kroz Rijeku, pružanjem teorijskog okvira interdisciplinarnog pristupa, riječkog identiteta i antropologije prostora, zajedničkim radom u timovima na osmišljavanju i provođenju ideje kreativnim intervencijama ili radovima kojima se na drugačiji način prikazuju riječki simboli ili slika Rijeke kao grada te završnim predstavljanjem radova na riječkom trgu Svete Barbare.

Radionica će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2017. godine u Rijeci. Okupit će 15 studenata iz Republike Hrvatske i pet studenata iz šire regije. Svim sudionicima bit će osigurana hrana i materijal za rad, a stranim studentima bit će osiguran i smještaj. Predavanja će se održati na hrvatskom jeziku.

Događaj se provodi u suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura, zajedno s Odsjekom za Kulturalne studije i Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti. Rok za prijave otvoren je do 10. svibnja u 12 sati, a odvijaju se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Batak

Tamara Kordovan

Život je kratak, pojedi batak

Kao osoba s ograničenim budžetom jer studentske su satnice male isto kao i stipendije, nema posla, država je u banani, idem u "birtiju" popit pet piva jer mi je život užasan i nemam love, odlučila sam vam predstaviti najbolje namirnice i jela iz studentske kuhinje jer znam da to svakom studentu dobro dođe.

NSK¸

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu

Studentima ponuđene brojne mogućnosti na Sajmu stipendija

Ovo je bila izvanredna prilika za sve željne novih iskustava i izazova u budućnosti, ali i boljih mogućnosti koje mogu obogatiti naš sustav školstva. Najvažnije je informirati se, a sve ostalo ide lako.

Tjedan turskog filma cover

Tjedan turskog filma

Predstavljanje nagrađivane suvremene turske kinematografije u Kinu Europa

Tjedan turskog filma održava se peti put u zagrebačkom Kinu Europa. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 5. Studentska konferencija „Management informacijskih sustava“

Zagrebačka škola ekonomije i managementa predstavila najbolje studentske radove iz područja menadžementa

Održana peta studentska konferencija „Management informacijskih sustava''

Na konferenciji su predstavljeni najbolji studentski projekti uvođenja informacijskih sustava u odabrana poduzeća koje studenti rade u sklopu kolegija Management informacijskih sustava.

Prijatelji

Stipendije za 11 sveučilišta

Potpune stipendije za studij podatkovne znanosti u Škotskoj

Ako vam se diplomski studij podatkovnih znanosti čini idealnom opcijom za vas, ne smijete propustiti prijaviti se na natječaj za čak 130 stipendija koje se dijele za taj studij u Škotskoj.