LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volonterska mreža UNIRI

Riječki studenti nižu hvalevrijedne volonterske aktivnosti; donosimo informacije o netom održanima

Riječki studenti već veliki broj godina sudjeluju u volonterskim aktivnostima, a posljednji događaj na kojem su volonteri bili prijeko potrebni bila je Europska noć istraživača.

Riječki studenti već veliki broj godina sudjeluju u volonterskim aktivnostima, a posljednji događaj na kojem su volonteri bili prijeko potrebni bila je Europska noć istraživača.

Sveučilištu u Rijeci volontiranje je iznimno važan aspekt studiranja, stoga je krajem prošle akademske godine osnovana volonterska mreža UNIRI. Svakim uloženim satom svojeg vremena upoznajemo svijet izvan granica naše svakodnevice, izgrađujemo bolju budućnost – i vlastitu i zajednice u kojoj živimo te stječemo mnogobrojne vještine i suradnike koji postaju prijatelji. 

Riječki studenti, svjesni navedenog, već veliki broj godina sudjeluju u volonterskim aktivnostima poput organizacije Student Day Festivala, a posljednji je sličan veliki događaj na kojem su volonteri bili prijeko potrebni Europska noć istraživača. U petak, 28. rujna, cijela je večer bila posvećena znanosti te se izrađivala kozmetika, simulirali su se suđenje i potresi, otkrivale su se tajne šifriranja, a vinske mušice postale su zvijezde večeri. Tijekom jedne večeri znanstvenici su imali glavnu riječ, a volonteri su postali jedan od najvažnijih aspekata ovog događaja. 

Volonterska mreža UNIRI na jednom mjestu okuplja prilike vezane uz volontiranje na Sveučilištu, a u stalnoj je potrazi za studentima volonterima koji će ulaganjem svojega vremena kreirati bolju budućnost za sebe i sudjelovati u građenju zajednice. Društvene mreže vode studenti čiji Facebook profil možete naći na poveznici

FOTO: PIXABAY