Akademsko izražavanje

Riječki studenti imaju priliku besplatno usvojiti osnove znanstvenog izražavanja

učenje

Ako ste na samom početku i trebaju vam konkretne upute – ili jednostavno želite utvrditi svoje znanje, pridružite se školi osnova znanstvenog izražavanja u Rijeci 15. i 16. veljače.

Mnogi se studenti dolaskom na fakultet prvi put susreću s pisanjem stručnih oblika eseja, seminara i drugih pisanih radova, kao i s prezentiranjem te držanjem govora. Profesori im za to uglavnom daju upute, ali one su često šture te studenti ne znaju što se od njih zaista očekuje. Zato Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska kuća mozga za studente organiziraju besplatnu školu Osnova znanstvenog izražavanja koja će se održati 15. i 16. veljače na Filozofskom fakultetu.

Edukacija je podijeljena na 12 tematskih jedinica koje obuhvaćaju brojne korisne teme kao što su pretraživanje i citiranje literature, struktura znanstvenih radova te načini na koje se oni mogu pisati, a potom i objaviti. Osim što će se prikazati dobra praksa, polaznicima će se pokazati i što ne treba činiti. Škola je, navode organizatori, idealna za one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova, one koji su se okušali u pisanju i zapeli, one koji nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster ili usmeno izlaganje, ali i za one koji već imaju iskustva, ali im fali teorijske pozadine o samoj formi izražavanja.

Svi će polaznici dobiti radne materijale na početku, a nakon završetka izdat će im se i potvrda o odslušanoj edukaciji. Više informacija možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Životopis

Radionica u Klubu mladih Split

Oživljavanjem životopisa protiv nepotizma pri zapošljavanju

Besplatnu 90-minutnu radionicu „Oživjeti svoj životopis“ vodit će Michael Freer u Klubu mladih Split.

Rotate the industry

Konferencija na FSB-u

„Rotate the industry”: Velika poslovna imena, simulirani intervju za posao i CV

Najpoznatija imena iz polja ekonomije, prava, strojarstva, informatike i farmacije svoja će znanja pokušati prenijeti sudionicima konferencije koju organiziraju Studentski zbor FSB-a i Rotaract klub Zagreb Centar, a koja će se održati 7. travnja na FSB-u.

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Sveučilišni centar Varaždin

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Velik odaziv studenata Sestrinstva zabilježen je na radionici "Umijeće znanstvene komunikacije" u Sveučilišnom centru Sjever. Organiziranje sličnih aktivnosti očekuje se i u budućnosti.

Paris

Ljetna konferencija u Parizu

Radionice o obrazovanju i ljudskim pravima za mlade

Tema ovogodišnjeg izdanja je „Obrazovanje i ljudska prava“, a uključuje tematske obilaske, radionice i konferencije. Program je namijenjen mladima koji žele usavršiti francuski jezik.

Studentica

Muke skoro svakog studenta

Kako (ponovno) zavoljeti svoj studij

Mnogi studenti preispituju odabir svog fakulteta. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ostati fokusirani na studij i krajnji cilj.