Akademsko izražavanje

Riječki studenti imaju priliku besplatno usvojiti osnove znanstvenog izražavanja

učenje

Ako ste na samom početku i trebaju vam konkretne upute – ili jednostavno želite utvrditi svoje znanje, pridružite se školi osnova znanstvenog izražavanja u Rijeci 15. i 16. veljače.

Mnogi se studenti dolaskom na fakultet prvi put susreću s pisanjem stručnih oblika eseja, seminara i drugih pisanih radova, kao i s prezentiranjem te držanjem govora. Profesori im za to uglavnom daju upute, ali one su često šture te studenti ne znaju što se od njih zaista očekuje. Zato Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska kuća mozga za studente organiziraju besplatnu školu Osnova znanstvenog izražavanja koja će se održati 15. i 16. veljače na Filozofskom fakultetu.

Edukacija je podijeljena na 12 tematskih jedinica koje obuhvaćaju brojne korisne teme kao što su pretraživanje i citiranje literature, struktura znanstvenih radova te načini na koje se oni mogu pisati, a potom i objaviti. Osim što će se prikazati dobra praksa, polaznicima će se pokazati i što ne treba činiti. Škola je, navode organizatori, idealna za one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova, one koji su se okušali u pisanju i zapeli, one koji nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster ili usmeno izlaganje, ali i za one koji već imaju iskustva, ali im fali teorijske pozadine o samoj formi izražavanja.

Svi će polaznici dobiti radne materijale na početku, a nakon završetka izdat će im se i potvrda o odslušanoj edukaciji. Više informacija možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Kapitoline

Istražite vlastitu vučju snagu

Radionica Kapitolina „Probudite vuka u sebi – prvi put”

Kapitoline, radionice za osobni razvoj, organiziraju radionicu „Probudite vuka u sebi – prvi put”, s ciljem upoznavanja i istraživanja svog vuka – jedne svoje snage.

Svjetske organizacije dolaze u Liku pomoći pri očuvanju zaštićenih područja

WWF i asocijacija Parkova Dinarskog luka

Svjetske organizacije dolaze u Liku radi očuvanja zaštićenih područja

Glavne teme radionice bit će određivanje indeksa zaštićenih područja, izrada metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice te osnove za buduću suradnju među zaštićenim područjima.

PoC
https://unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/artmid/2419/articleid/12418/informativna-radionica-kako-dokazati-i-financirati-inovativni-koncept-%E2%80%93-do-500000-kuna-bespovratnih-sredstava

SUFINANCIRANJE INOVATIVNOG KONCEPTA

PoC daje i do pola milijuna kn za projekte; za prijavljene organizirana informativna radionica

Na Sveučilištu u Splitu organizira se informativna radionica gdje će se zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja „Programa provjere inovativnog koncepta“ te kako napisati projekt vrijedan do 500 000 kuna sufinanciranja tijekom godine dana.

k

Učenje bez opterećenja

Bez muke nema nauke?

Svi znamo da se može učiti i bez toga da se zarade žuljevi na stražnjici od sjedenja. Ako će vam zatrebati kreativnije ideje upijanja znanja, dajemo vam par prijedloga u nastavku.

Hrana za učenje

Pet jednostavnih načina

Poboljšajte učenje i pamćenje uz jednostavne trikove

Kako biste na vrijeme bili spremni za ljetne rokove i sve njihove izazove, donosimo vam pet laganih načina kojima možete olakšati učenje i poboljšati pamćenje.