LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Puli

„Regional Case Study“ Start-Up udruge: Natjecatelji se upoznali s radom Adris grupe

U sklopu natjecanja Start-Up udruge „Regional Case Study“ (RCS) održana je posjeta Adris Grupi - TDR-u, Istragrafici te Maistrinom hotelu „Lone“.

U sklopu natjecanja Start-Up udruge „Regional Case Study“ (RCS) održana je posjeta Adris Grupi - TDR-u, Istragrafici te Maistrinom hotelu „Lone“.

U sklopu natjecanja Start-Up udruge „Regional Case Study“ (RCS) održana je posjeta Adris Grupi - TDR-u, Istragrafici te Maistrinom hotelu „Lone“. Adris Grupu predstavili su Valentina Špinderk (voditelj Ureda Uprave Adris Grupe), Vera Čubranić (direktorica ljudskih potencijala SPJ Duhan, TDR), Tina Turk Lupieri (direktorica ljudskih potencijala Maistre) i Silivia Kancelir (izvršna direktorica hotela Lone).

Posjet se sastojao od prezentacije kompanije i razgleda hotela Lone -  prvog dizajnerskog hotela s pet zvjezdica u Hrvatskoj te obilaska proizvodnog pogona TDR-a i Istragrafike uz stručno vodstvo voditelja proizvodnje. Studenti su imali priliku proći kroz cjelokupni proizvodni proces, od skladišta sirovina do pakiranja cigareta i ljepljenja markica u Istragrafici - vodećem hrvatskom proizvođaču i izvozniku komercijalne ambalaže.

Mlade je natjecatelje, od kojih su većina rješavali poslovni slučaj od Adrisa u sklopu RCS-a, osobito zanimao program Budućnost u Adrisu; koji su kriteriji odabira kandidata, kako izgleda selekcijski postupak, koje su struke najtraženije i sl. Predstavnici Adris grupe istaknuli su kako traže buduće managere i lidere, tj. mlade proaktivne, kreativne i inovativne ljude koji su spremni učiti i ulagati u svoju karijeru.

Prilikom posjete polaznici su upoznati sa strukturom Adris grupe koja je organizirana u dvije osnovne strateške poslovne jedinice – duhansku, koju objedinjuje TDR, Istragrafiku i Hrvatske duhane te turističku, kojom upravlja Maistra d.d. Uz to, Adris grupa danas upravlja značajnim tvrtkama u grafičkoj industriji i distribuciji, uz rastući segment prehrambene industrije koji predvodi Cromaris. Početkom 2014. godine, Adris grupa je postala vlasnikom najstarije hrvatske osiguravateljske kuće – Croatia osiguranja.

RCS Posjet Adrisu 2014
 

Utjecaj Adris grupe na gospodarski, kulturni i društveno odgovorni razvoj osobito je vidljiv u pokretanju jedinstvenog programa zapošljavanja mladih i obrazovanih ljudi - Budućnost u Adrisu te djelovanju Zaklade Adris – najveće korporativne zaklade u jugoistočnoj Europi. 

Adris grupa d.d. predstavlja jednu od vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija sa 3,16 mlrd. kuna prihoda, 386 milijuna kuna neto dobiti te 8000 zaposlenih u 2013. godini. Ujedno je i jedan od najvećih investitora pošto je u zadnjih deset godina, Grupa uložila 7 mlrd., od čega se 2,7 mlrd. kuna odnosi na turizam. Izvoz predstavlja oko 50% roba i usluga, pri čemu 60% otpada na zahtjevna tržišta EU.

Natjecanje Regional Case Study (RCS) približava se samom kraju, a imena pobjedničkih timova proglasiti će se na završnoj ceremoniji koja će se održati 18.12. u poznatom pulskom klubu Pietas Julia. Na 2. izdanje RCS-a prijavilo se rekordnih 122 natjecatelja i 40 timova iz cijele Hrvatske, a imali su priliku rješavati poslovne slučajeve koji su prezentirali Adris Grupa, Infobip i Prestige.

U sklopu natjecanja održan je i HR panel, te predviđena sljedeća predavanja: Marko Despot (Fit za prodaju), Stefania Skender (Eu fondovi), Vlasta Vujačić (Novinarske vještine u odnosima s javnošću), Amel Hadžipašić i David Horvat (Poslovni planovi), Amel Hadžipašić i Emil Šetić (EU fondovi).

FOTO: START-UP UDRUGA