Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

Ready, steady, code!

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Već treću godinu za redom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju Ready, steady, code! programersko natjecanje. Ono je od ove godine službeno član Major League Hackinga i kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH službena je studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije. Ona njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65 000 studenata diljem svijeta.

Prijave za Ready, steady, code! otvorene su od ponedjeljka 24. listopada, a traju do subote, 5. studenoga 2016. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Dan nakon u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja predviđeno je predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kn, a za 3. mjesto 4 000 kn). Za njih će se boriti čak 15 timova.

Ready, steady, code! studentsko je natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoja znanja i vještine razvoja programskih proizvoda. Traje intenzivna 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.

Komentari na članak

Vezani članci

Varaždinski Korzo

Sveučilišni centar Varaždin

Mate Rimac otvara stručni skup posvećen 3D računalnoj grafici

U sklopu prvog „3D&D UNIN Meetupa” u Sveučilišnom centru Varaždin gostovat će Mate Rimac, Damir Antolović i brojni stručnjaci s područja 3D tehnologije i dizajna.

SUBOS raspored 2014.

Brinite o sebi

Početak nove sezone u SUBOS-u

U svoj raspored uklopite i vrijeme za trening!

Speleološka škola SD Špiljara

Speleološka škola SD Špiljar

Prijavite se na školu speleologije

Ponovno se organizira škola speleologije na području Splita. Svi željni uzbudljivog iskustva mogu se prijaviti do 22. ožujka.

Prijave na Foto dane mladih

Foto dani mladih

Uskoro se zatvaraju prijave za najveću regionalnu fotografsku avanturu

Pedeset mladih fotografa iz regije natjecat će se za titulu najboljeg u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije. Prijave za Foto dane mladih traju do 20. lipnja.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Kanadsko sveučilište stipendira studente iz inozemstva

The University of Winnipeg nudi stipendiju „President's Scholarship“ svim međunarodnim studentima koji se prijavljuju za preddiplomski, diplomski, PACE ili ELP.