Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

Ready, steady, code!

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Već treću godinu za redom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju Ready, steady, code! programersko natjecanje. Ono je od ove godine službeno član Major League Hackinga i kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH službena je studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije. Ona njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65 000 studenata diljem svijeta.

Prijave za Ready, steady, code! otvorene su od ponedjeljka 24. listopada, a traju do subote, 5. studenoga 2016. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Dan nakon u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja predviđeno je predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kn, a za 3. mjesto 4 000 kn). Za njih će se boriti čak 15 timova.

Ready, steady, code! studentsko je natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoja znanja i vještine razvoja programskih proizvoda. Traje intenzivna 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.

Komentari na članak

Vezani članci

Fakultet političkih znanosti

Prijavite se!

Stažiranje u Europskom parlamentu

Plaćena praksa traje mjesec dana, a prijaviti se možete do 15.11. ove godine.

RCS

Start-Up Udruga

Najavljeno 3. izdanje natjecanja Regional Case Study

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.

Kugle i staza

Kuglanje za zagrebačke studente

Otvorene prijave za natjecanje u kuglanju

Zagrebački sveučilišni sportski savez otvorio je prijave za studentsko natjecanje u kuglanju koje će se održati početkom travnja.

Stand up "Čajk Majk"

Stand up komedija

Smijeh je dobar, posebno kad se smijemo blagdanskom ludilu na „Čak majku"

Zajedništvo, podrška i prijateljstvo – to su tri osnovna postulata na kojima se temelji „Čak majk". Svi dobronamjerni komičari, koji žele pokazati svoj originalni materijal, slobodno se mogu prijaviti za četvrto izdanje posvećeno potrošačkom društvu, obitelji i blagdanima.

Istrian Tourism Competition

Studentsko natjecanje

Iskoristi zadnji trenutak za prijavu na „Istrian Tourism Competition”

Ovogodišnje izdanje „Istrian Tourism Competitiona” obuhvaća četiri poslovna slučaja, a nagradni fond iznosi 10 000 kn. Za prijavu je dovoljno poslati životopis do 23. svibnja.