Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

Ready, steady, code!

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Već treću godinu za redom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju Ready, steady, code! programersko natjecanje. Ono je od ove godine službeno član Major League Hackinga i kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH službena je studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije. Ona njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65 000 studenata diljem svijeta.

Prijave za Ready, steady, code! otvorene su od ponedjeljka 24. listopada, a traju do subote, 5. studenoga 2016. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Dan nakon u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja predviđeno je predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kn, a za 3. mjesto 4 000 kn). Za njih će se boriti čak 15 timova.

Ready, steady, code! studentsko je natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoja znanja i vještine razvoja programskih proizvoda. Traje intenzivna 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.

Komentari na članak

Vezani članci

ništa

Natječaj za inovacije

„Mind (y)our own bussines“ novčano nagrađuje studentske ideje

Do 31. ožujka zaprimaju se prijave na projekt „Mind (y)our own bussines“. Najinovativnija i najprimjenjivija studentska ideja nagradit će se s 15 000 kuna.

Start-Up udruga prima nove članove

Regrutacija članova

I tvoja karijera može započeti u Start-Up udruzi

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da ambiciozni i mladi pojedinci koji sudjeluju u realizaciji različitih projekata Start-Up udruge uspješno nastavljaju poslovne i poduzetničke karijere nakon završetka studija. Postani i ti njenim dijelom i pošalji svoju prijavu do 31. listopada.

Startup

Studentsko edukativno natjecanje

Nenad Bakić otvara ovogodišnji Smartup

Smartup natjecanje i ove će godine okupiti brojne poduzetnike i inovatore poput Nenada Bakića i prošlogodišnjih pobjednika, tima Prostec.

https://pixabay.com/en/adult-blur-book-business-color-1850177/

Međunarodni književno-likovni natječaj „Učka mi se“

Radovi nadahnuti ljepotama Učke donose vrijedne nagrade

Otvoren je natječaj udruge Tinta 910 za kratku prozu, poeziju, fotografiju, ilustraciju i sliku inspiriranu Učkom.

Rotate the industry

Konferencija na FSB-u

„Rotate the industry”: Velika poslovna imena, simulirani intervju za posao i CV

Najpoznatija imena iz polja ekonomije, prava, strojarstva, informatike i farmacije svoja će znanja pokušati prenijeti sudionicima konferencije koju organiziraju Studentski zbor FSB-a i Rotaract klub Zagreb Centar, a koja će se održati 7. travnja na FSB-u.