Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

Ready, steady, code!

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Već treću godinu za redom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju Ready, steady, code! programersko natjecanje. Ono je od ove godine službeno član Major League Hackinga i kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH službena je studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije. Ona njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65 000 studenata diljem svijeta.

Prijave za Ready, steady, code! otvorene su od ponedjeljka 24. listopada, a traju do subote, 5. studenoga 2016. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Dan nakon u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja predviđeno je predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kn, a za 3. mjesto 4 000 kn). Za njih će se boriti čak 15 timova.

Ready, steady, code! studentsko je natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoja znanja i vještine razvoja programskih proizvoda. Traje intenzivna 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.

40. SciBAr

40. SciBAr

Danijel Frka otkriva sudbine brodova u dubinama Jadrana

Predavanje pod nazivom "Odjeci Drugog svjetskog rata u dubinama Jadrana" održat će se u sklopu jubilarnog SciBAr-a. Govorit će Danijel Frka, sportski ronilac i nagrađivani podvodni fotograf.

bruxelles

EU Studies Fair

Otputujte u Bruxelles i saznajte što vam nude svjetski poznati fakulteti

Još od 1999. EU Studies Fair okuplja studente iz cijeloga svijeta i cijenjene visokoškolske institucije Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Novog Zelanda i Azije. Novo se izdanje održava 9. i 10. veljače, a mjesta za sudionike ima još malo.

Primatijada

Znanstveno-sportska manifestacija Primatijada

Studente prirodnih znanosti i ove godine očekuju znanstvena izlaganja i sportska natjecanja

Četvrtu godinu zaredom održava se studentska znanstveno-sportska manifestacija Primatijada. Ove godine održat će se u Poreču s temom "Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva".

FOI; 11. dani međunarodne suradnje

11. „Dan međunarodne suradnje"

O dobrobitima boljeg pozicioniranja u međunarodnom okruženju na FOI-ju

Novo izdanje „Dana međunarodne suradnje" Fakulteta za organizaciju i informatiku zabilježilo je najveći broj sudionika i posjetitelja dosad, a organizatori su im pripremili vrlo bogat program.