LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski simpozij

Rasprava o suvremenim filozofskim temama ovog svibnja u Rijeci; prijave radova u tijeku

„Furijevci” su otvorili poziv za studentske radove koji će se izlagati na novom izdanju simpozija „Suvremene filozofske teme JUNIOR". Prijave u obliku sažetka možete dostaviti sve do 16. travnja.

„Furijevci” su otvorili poziv za studentske radove koji će se izlagati na novom izdanju simpozija „Suvremene filozofske teme JUNIOR". Prijave u obliku sažetka možete dostaviti sve do 16. travnja.

Udruga studenata filozofije Furija na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci deveti put zaredom organizira trodnevni studentski simpozij pod nazivom Suvremene filozofske teme JUNIOR. Održat će se od 24. do 26. svibnja 2018. godine na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci odsjek je koji se vrlo često bavi organizacijom simpozija na kojima gostuju mnogi stručnjaci, a teme se dotiču suvremenih društvenih problema. Po uzoru na profesore, Furijevci su prije devet godina pokrenuli tradiciju održavanja simpozija na čije su ime dodali Junior kako bi označili da se radi o studentskom simpoziju. Tradicija se održala sve do danas.  

Organizatori su ove godine odlučili da neće limitirati simpozij temom, stoga je ona otvorena. Upravo tim postupkom željeli su širom otvoriti vrata i poslati poziv studentima s interesima u različitim sferama filozofskog istraživanja, kako navode u pozivu za radove. Iako je otvorena, naglasak je na prezentiranju originalnog rada studenta i na suvremenoj tematici, autorima i istraživanjima. 

Predsjednica Udruge studenata filozofije Furija Ivana Jerolimov poziva sve zainteresirane za prijavu te ističe:

– Uzbuđeni smo što se simpozij održava već devetu godinu zaredom. Nadamo se da će se tradicija očuvati i u nadolazećim godinama. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na sudjelovanje u simpoziju. Uz studentska izlaganja bit će organizirani i popratni događaji poput okruglog stola i profesorskih izlaganja. Nakon predavanja bit će organizirana druženja navečer. –

Na simpoziju mogu sudjelovati studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija iz Hrvatske i inozemstva jer službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski. Moguće je prijaviti se kao samostalan izlagač ili u paru. Izlaganje će rada trajati 20 minuta, dok će rasprava nakon izlaganja trajati 10 minuta. Naslov i sažetak izlaganja duljine od 300 do 500 riječi potrebno je poslati do 16. travnja na e-mail furija.ffri@gmail.com te je potrebno napisati i podatke: ime i prezime izlagača, fakultet i studij, razinu studija te broj telefona. Ostale detalje o prijavi možete provjeriti na poveznici.

Kontemplirate li i dalje o prijavi na ovaj simpozij samo se sjetite da se isti održava u svibnju u Rijeci i zamislite ovu scenu – sunce, plaže i šetnja uz more nakon što ste dan proveli u filozofskim raspravama te promišljali o suvremenim temama društvenih i humanističkih znanosti. Ako vam je ovakva scena izmamila osmijeh na lice, požurite!

FOTO: PIXABAY