Studentski centar Split

Raspisan natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, počinju i rezervacije za rujan

Novi studentski dom i tereni

Od 2. do 27. srpnja traju prijave na Natječaj za smještaj u splitskim studentskim i učeničkim domovima, a raspisan je za redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Sudionici prethodnog natječaja mogu rezervirati smještaj za rujan do 16. srpnja.

Studentski centar Split na svojim je službenim stranicama objavio Natječaj za raspodjelu mjesta u studentskim i učeničkim domovima za akademsku godinu 2018/2019. Isti je utemeljen na Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na subvencionirano stanovanje te na Odluci o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje.

Prijaviti se mogu redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Splitu, a ispunjene je obrasce sa svom propisanom dodatnom dokumentacijom potrebno predati u periodu između 2. i 27. srpnja. Zaprimaju se u Studentskom domu Bruno Bušić na adresi Spinutska 37 svakim radnim danom od 7 do 13 sati.

Privremeni rezultati, stoji u Natječaju, objavit će se najkasnije do prve polovice rujna na oglasnoj ploči spomenutog doma te na službenoj stranici SC-a, nakon čega je predviđen rok od 8 dana za podnošenje prigovora. Konačna se odluka o raspodjeli mjesta očekuje najkasnije do druge polovice rujna.

Svakom je studentu pružena mogućnost izražavanja preferencije doma za koji aplicira, ali u Natječaju je istaknuta posebna obavijest za one koji planiraju boraviti u Domu Bruno Bušić koji se renovira:

– Svi studenti koji ostvare pravo na dom „Bruno Bušić“ to svoje ostvareno pravo neće moći koristiti, već će za to ostvareno pravo moći dobiti subvenciju od 400,00 kuna (doznačava MZO) + 200,00 kuna (doznačava Studentski centar Split) a što zajedno iznosi 600,00 kuna mjesečno za cijelu akademsku 2018./19.g. Svi studenti koji ostvare pravo na dom Bruno Bušić za to ostvareno pravo će dobiti subvenciju od 600,00 kuna, a nakon objavljenih konačnih rezultata, odnosno prilikom sklapanja Ugovora u mjesecu listopadu, trebaju doći u Studentski dom „Bruno Bušić“, soba 101 i 102, a sve kako bi sklopili Ugovor za primanje subvencije od 600,00 kuna, te kako bi nam dostavili svoje račune otvorene u bilo kojoj poslovnici banke, a na koje račune bi im „Studentski centar Split“ mogao izvršavati mjesečne uplate od po 600,00 kuna, počevši od mjeseca listopada 2018.g, te nastavno za cijelu akademsku 2018./19. godinu.

Dodatne se informacije nalaze na poveznici, a Studentski centar također moli studente da prati njegove stranice zbog novih informacija koje će tek biti objavljene. Naime, očekuje se tumačenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH vezano uz Zakon o hrvatskim braniteljima te uz zbrajanje stipendija u prihode obitelji.

Sudionici Natječaja za smještaj za tekuću akademsku godinu 2017/2018. mogu rezervirati smještaj u rujnu, i to između 2. srpnja i 16. srpnja. Rezervacije se vrše slanjem e-maila s naznakom Rezervacija smještaja u mjesecu rujnu na MARINA.RAOS@SCST.HR ili osobnim dolaskom u sobu 101 Studentskog doma Bruno Bušić. Na raspolaganju je ograničen broj soba u SD-u dr. Franjo Tuđman te u Omladinskom hostelu Spinut

Komentari na članak

Vezani članci

Proširenje Europe

Tako slične, tako različite, tako europske

EU: Prijavite se na nagradni natječaj u pisanju eseja

Do 27. veljače pošaljite svoj esejski odgovor na pitanja vezana uz vaša iskustva u EU i očekujte glavnu nagradu – trodnevno putovanje u Bruxelles.

Rebranddd

Natječaj INA-e i eSTUDENT-a

Započeo natječaj Rebranddd: prijavi se i osvoji sjajne nagrade!

Radi se natječaj za prave kreativce koji trebaju osmisliti novi logotip INA-e, a prijave su počele jučer, 7. rujna.

Laptop, mobitel, bilježnica

Natječaj za redovne studente

HANFA raspisala natječaj za studentsku stručnu praksu

Stručna praksa provodit će se u trajanju do najviše 20 radnih dana tijekom ljetnih mjeseci, a svakom praktikantu dodijelit će se mentor koji će ga upoznati s radom organizacijske jedinice u kojoj obavlja praksu te mu biti podrška u izvršavanju svakodnevnih zadataka.

Isto

Studentski smještaj

Brojne poteškoće prilikom useljavanja u riječke domove; SZ nudi pomoć

O poteškoćama pri smještaju u studentski dom studenti većinom međusobno raspravljaju, no obraćanjem Uredu za studentski standard SZSUR-a lako ih je moguće riješiti.

Stipendije

„Nacrtan" novi Pravilnik

Natječaj za državnu stipendiju do 15. listopada, rok isplate još uvijek nejasan

Većina primatelja državne stipendije studenti su slabijeg socioekonomskog statusa, tako da bi novi Pravilnik trebao imati izraženiju socijalnu notu.